RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

mandag 18. juli 2011

Bokanmeldelse: Anita Blake - Vampyrdreperen av Laurell K. Hamilton

Utgaven jeg har lest har et annet omslag enn det på bildet her.
Hva handler boken om?
Buffy er tilbake! Vel, ikke helt…heldigvis er denne vampyrdreperen/animatoren for lengst ute av high school! 24 år gamle Anita Blake jobber ved Animators Inc., hvor hennes hovedgeskjeft er å vekke til live de døde for kundene sine av forskjellige årsaker. Som bi-geskjeft hjelper hun politiets DRAPHs avdeling, ”Den Regionale Avdelingen for Paranormale Hendelser”, og på hobbybasis dreper hun vampyrer. Å leve blir fort litt i farligste laget, når vampyrdronningen i byen krever Anitas assistanse til å finne en brutal vampyrmorder. Plutselig blir hun nødt til å samarbeide med de skapningene hun hater mest, ikke av egen fri vilje, men fordi hun ikke har noe valg. Dessuten er ikke vampyrdronningen den eneste blodsugeren som lar seg fascinere av Anita. Nattklubbeier, kvinne-/mannebedårer, og den femte mest mektige vampyren i staten - Jean-Claude, viser også interesse for den begavede animatoren(eng. necromancer).

Mine tanker om boken?
Herlig spennende bok, med en forfriskende ny vinkling fra de ”vanlige” vampyrsjanger-bøkene jeg har lest. I tillegg blir man presentert for et nytt spekter av vesener, ikke bare varulver, vampyrer og zombier, men også kirkegårdsspøkelser og andre uhyggelige, paranormale skapninger. Det kan kanskje høres ut som om det er litt for mye av det gode, men det er det virkelig ikke! Anita er ikke vår standard heltinne, hun er verken slående vakker eller en skjør liten blomst, slik som jeg syns altfor mange kvinnelige hovedroller blir fremstilt som, og dette er bare to av grunnene til at jeg liker henne så godt. Jeg er veldig fan av Anita Blakes personlighet, attityde og fremtoning. Hun kan kanskje sammenlignes med en lavere, langhåret, og litt mildere versjon av Stieg Larssons Lisbeth Salander. Dette er god underholdning, og jeg har nå kastet meg over bok nummer to med liv og lyst! :) Det eneste jeg syns er kjipt, i mangel av et bedre ord, er at jeg leser bøkene på norsk. Selv om oversetter Maria Øygarden har gjort en god jobb, så blir språkflyten rett og slett bedre på engelsk! Allikevel så ser jeg fram til å lese de resterende 17 bøkene i serien, hvor det er lovnad om både detaljerte sexscener og kraftig språkbruk. Hurra!

Omslaget:
Kjedelig omslag på min paperback versjon. Regner med at det skal forestille Anita Blake. Det finnes jo mange scener i boka de kunne laget et stilig cover av! Skuffa over bruken av fantasi her.

Oppsummering:
4 stjerner av 5 mulige.

Vil du vite mer om forfatteren eller boken? Ta en titt på linkene under:
Besøk Laurell K. Hamiltons hjemmeside
Følg Laurell på Twitter
Bli fan av Laurell på Facebook

Vampyrdreperen av Laurell K. Hamilton
Boken ble utgitt i: 2010
Målgruppe: Voksne
Antall sider(paperback): 496
Forlag: Cappelen Damm
ISBN: 9788202335557
Kilde: Lånt av Ladybug


Daydreamer

7 kommentarer:

 1. Denne serien har jeg hørt mye om, så det skal bli spennende å følge med, er du fremdeles like begeistret etter 5 bøker, kan det hende jeg bestiller den.
  (må være streng med meg selv -)

  SvarSlett
 2. Jeg har lest de første 9 bøkene i serien. De 5 første på norsk, de 4 neste på engelsk. Jeg ble helt hekta, spesielt bok 1-7. Etterhvert "tar det helt av" på sex fronten, måtte ha en liten pause etter bok 9, men tror jeg er i humør til å lese fortsettelsen snart :) Digger Anita Blake!

  SvarSlett
 3. uh,spennende:) Har sett bøkene på bokhandleren ,og har lenge fundert å begynne å lese den. men så har jeg ikke blitt ferdig med true blood bok serien og skal kanskje en gang begynne på "House of night" bokserien. Hehe.

  SvarSlett
 4. Jeg har lest alle 20 bøkene som er utgitt så langt, og er utrolig glad i denne serien. De første 8-10 bøkene er absolutt de beste, men nå er jeg så glad i karakterene at jeg bare må fortsette å lese også. Siden du likte denne burde du også sjekke ut Meredith Gentry-serien til Hamilton, der er det feer i stedet for vampyrer, men hovedpersonen er like herlig som Anita!:)

  SvarSlett
 5. Jeg elsker de bøkene <3 Har lest alle de som finnes på norsk, og har i nesten et år nå, tenkt på å lese resten på engelsk. Siden det er bare 8 norske bøker, men 20 engelske. Elsker den serien! verdens beste! <3

  SvarSlett
 6. Har lest alle de 8 første bøkene på norsk og håper virkelig at det kommer flere. Er en utrolig god kompinasjon av krim/vampyr med det beste fra to verdener. Samtidig er det en fin fremstilling av det overnaturlige, forfatteren får det til og virke så naturlig. Anbefales på det sterkeste!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.