RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 10. juli 2011

Oppsummering av LesemaratonetEn smakebit på søndag blir lagt ut i kveld. Regner med de fleste bloggerne som har deltatt skal hvile litt nå :-)

Bilde: There is Creative Reading av Always Bë CoolCC BY-NC-SA 2.0.


Både Daydreamer og jeg deltok på Lesemarton i helgen. Vi tenkte det kunne være fint å ta en liten oppsummering nå som utfordringer er avsluttet.

Her er Daydreamers oppsummering av begivenheten:
Da var 24 timers lesemaraton ferdig, og jeg er stolt av å si at jeg har klart meg gjennom ca 14 timer av de :) Jeg er 99 % sikker på at jeg hadde klart 24 timer med glans, om det ikke hadde vært for det faktum at jeg har hatt nattvaktshelg! Men 14 timer er ikke dårlig *klapper meg selv på skulderen* Jeg har ikke lest mange bøker, bare 1 1/2 faktisk, men poenget var jo heller ikke å lese flest mulig bøker. Dessuten så er jeg sånn, at jeg noen ganger må tenke over ting jeg har lest, før jeg kan lese videre. Jeg liker å se for meg hvordan personene i boka ser ut, miljøet de er i osv...det er ikke alltid det kommer av seg selv mens jeg leser, selv om det ofte gjør det. Og noen ganger så må jeg gå tilbake og lese opp igjen, fordi det tydeligvis er noe jeg ikke har skjønt eller registrert første gangen jeg leste det :) Og da tar ting tid...hehe. Jeg har i alle fall lest ferdig Cate Tiernan - Immortal Beloved, og er godt på vei i Delirium av Lauren Oliver. Førstnevnte var en fantastisk fantasybok, etter min mening, og jeg GLEDER meg til fortsettelsen. Dessverre kommer ikke denne før i januar 2012 :( Men heldigvis var Delirium en god nummer to, og jeg er veldig fornøyd med bokas utvikling så langt :)
Lesemaratonet har vært en positiv opplevelse, underholdende og ny! Og jeg vil takke de som arrangerte og de som laget utfordringene, for innsatsen! Selv om jeg ikke deltok i så mange av konkurransene, så var det en fin avveksling, og det var gøy å lese andres svar og tilbakespill. At man har mulighet til å kommunisere med de andre som deltok, og følge med på deres fremgang gjennom natten, var også inspirerende. Koselig å vite at man ikke er alene! :) Det ga en ekstra push når øynene begynte å glippe. Jeg vil definitivt delta ved en senere anledning, og håper det sammenfaller med at jeg har fri neste gang! 


Så var det mine tanker om begivenheten:
Det startet noe dårlig siden jeg ikke hadde ordnet med "fri" for meg selv dette døgnet, med to barn og mann i hus med det begrenset med lesing på dagen i går. Kvelden og natten derimot ble det mye mer lesing, men jeg måtte ta meg en powernap på to timer(kanskje det også er en god idé å legge seg tidlig kvelden før maratonet neste gang). Må ha litt energi til barna i dag :) Neste gang skal jeg sørge for å være alene i de 24 timene, for jeg håper virkelig at det arrangeres lesemaraton igjen. Det kunne vært morsomt å fått det til en kald vintersdag også kanskje?

Det var morsomt å få være med å skrive motivasjonsinnlegg og å lage et par utfordringer, det var morsomt å delta i utfordringene også. Jeg var ikke med på alle men tok de jeg følte passet inn med lesingen min. Det skaper sammhold blant deltakerene på en fin måte.

Selv fikk jeg lest to bøker og såvidt begynt på en tredje. Jeg leste A Long Way Down av Nick Hornby og Mare: Circus av Ruben Eliassen samt at jeg rakk å begynne på Mare:Nøkkelen av sistnevnte forfatter. Jeg koste meg med lesing og som min kjære lillesøster påpeker så har det ikke vært noen konkurranse om å lese mest mulig.

5 kommentarer:

 1. Jeg er helt enig med dere. Det handlet om å lese det man kunne i det tempoet man ønsket. Lesekos er stikkordet, med pauser for å delta i lesefellesskapet via bloggen med miniutfordringer og andre kommentarer. Fellesskapet var det som gjorde dette kjekt (i tillegg til selve lesingen selvsagt). Til en hver tid var det mange som var våkne, og som Daydreamer skriver, et ga et ekstra push. Takk for deltagelse, jeg håper vi kan gjenta suksessen.

  SvarSlett
 2. Enig i alt dere sier -)
  Neste gang skal jeg også satse på å være alene, (for mye mas og bråkr rundt meg, av den mer krevende, voksne typen)

  - men det var artig, og med flinke arrangør og motivatører! Good Job, til begge!

  SvarSlett
 3. Enig her og! :-)

  Jeg ble veldig, veldig trett de to siste timene og satte nok ikke like mye pris på den boken jeg da hadde i hendene som jeg gjorde på de jeg leste litt tidligere på natten. Men, det viktigste er at det var en flott leseopplevelse.

  Jeg syntes det hele var utrolig bra organisert og med flotte utfordringer og inspirasjons innlegg underveis. En fin sommernatt!

  SvarSlett
 4. Godt fullført til begge to :)

  SvarSlett
 5. Så bra gjennomført=) spennende dette virket som=)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.