RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

lørdag 27. august 2011

Bli kjent med: Anja fra bokbloggen The Witch of the North


"Bli kjent med bokbloggerne" er en ny fast intervju-serie her på bloggen, her skal du få bli litt bedre kjent med de forskjellige norske bokbloggerne. Ønsker du å delta så blir jeg glad om du sender meg en e-post. Da gjenstår det bare for meg å ønske velkommen til Anja fra bokbloggen The Witch of the North.

Fortell oss litt om deg og bloggen din.
Jeg heter Anja og er 34 år. Jeg startet først og fremst bloggen min, The Witch of the North, en dag da jeg hadde litt på hjerte. Jeg hadde nemlig en hundeblogg som jeg ikke følte at jeg kunne dele andre ting på (ja, jeg er et meget aktivt hundemenneske som deler residens med hele tre hunder). Etter at jeg hadde fått ut litt utblåsninger, glemte jeg egentlig bort bloggen min helt til jeg kom over flere bokblogger på nettet. Siden jeg leser veldig mye, elsker bøker, liker å skrive og har en drøm og jobbe med litteratur, for så å huske på at jeg jo hadde en blogg som allerede hadde et litterært innspiret navn, så var det ingen vei utenom. Plutselig var jeg en ivrig blogger og har vært det uten stopp siden mars dette året.

Skjer det noe spennende på bloggen nær fremtid som vi bør vite om? Ukentlige, månedlige eller sporadiske begivenheter på bloggen din som du har lyst til å fortelle oss om? Nå har du sjansen.
Jeg har tenkt litt på det, helt hva det skal være vet jeg ikke ennå. Det må i så fall være noe originalt som ingen andre har funnet på. Du skal ikke se bort ifra at jeg finner på noen sprell. Har noen små idéer en stund frem i tiden, men først er det skole- og jobbstart som står på plakaten, for så å se hvor mye av tiden min det tar.

Hva liker du best med det å blogge?
Jeg får skrevet ned tanker, kommer i kontakt med likesinnede, og ikke minst, jeg har blitt en mye mer bevist leser! Vi har alle en lang liste med favoritt bøker men klarer du å plukke ut fem bøker fra listen din og dele de med oss? The Road av Cormac McCarthy, Ringenes Herre av J.R.R Tolkien, Romeo og Julie av William Shakespeare, Twilight av Stephenie Meyer og Divergent av Veronika Roth.

Har du en favoritt forfatter(eller kanskje flere)?
I forbindelse med fjorårets studier, ble jeg faktisk veldig glad i Henrik Ibsen. Ellers har jeg aldri vært en som har hatt en favoritt av noe, enten vi snakker forfattere, musikk osv. Jeg har mange ganger lest en god bok fra en bestemt forfatter, for så å bli skuffet igjen når jeg leser neste bok.

Klikk på bildet for å besøke bloggen.
Er det en bok du lenge har tenkt at denne er virkelig god, skjønner ikke hvorfor ikke flere mennesker leser den?
Jeg maser ofte om boken jeg nevnte over, The Road. Det er en tøff bok som huker tak i deg og gnager seg langt inn i ryggmargen din, men som også er så utrolig vakker bok!

Er det noe du leser som du egentlig syntes er litt pinlig? Ikke vær flau del av dine guilty pleasure med oss, du er neppe alene om det.
Jada, jeg har mine guilty pleasures. En av de nevnte jeg ovenfor, Twilight. Ikke er jeg helt målgruppen, ikke er det noen stor litteratur. Det er bare det at jeg er en håpløs, gammeldags romantiker, som må ha min lille dose ekte klissete romanser i ny og ne. Det skal vel også hviskes lavt om at det ligger en og annen stjernepocket øverst på bokhyllen min (hysj).

Har du et mål med bloggingen din? 
Det var et vanskelig spørsmål! Jeg håper jeg kan inspirere andre til å lese bøker, videreformidle bøker jeg har hatt en god opplevelse med, advare andre om dårlige bøker, kunne skrive interessant og samtidig holde bloggen min personlig nok til at den er min. Den kommer nok til å utvikle seg mer etter hvert som jeg blir tryggere på dette, så får vi se hvor det ender.

Har du noen gang plukket opp en bok fordi en annen bokblogger anbefalte den(hvis ja nevn gjerne en bok)?
Jeg har notert meg mange boktips utifra hva andre bokbloggere leser, og jeg kan nevne flere i fleng. Boken jeg leser nå, A Game of Thrones av George R.R. Martin, Potensgiverne av Brunck Holmqvist, Warm Bodies av Isaac Marion, Dødslekene av Suzanne Collins m.m...

Bruker du ditt lokale bibliotek? Fortell oss gjerne hvorfor/hvorfor ikke.
Jeg er ikke så flink til å bruke biblioteket. Det er ene og alene fordi jeg er verdens største surrehue og verdensmester å glemme og levere tilbake bøker! Jeg har dog lovet meg selv at jeg skal være flink til å låne enkelte bøker jeg er i tvil om jeg kommer til å like eller ei, men som jeg gjerne vil lese uten å måtte bruke penger på dem (bare jeg kan huske å levere de tilbake).

Del tre av dine blogg favoritter med oss. 
Jeg kunne jo selvsagt si denne bloggen, men den har dere jo allerede funnet, så da skal jeg dele noen andre i stedet. Det er ikke lett å velge (selvsagt), det er mange flere blogger jeg leser fast. Men det er gjerne disse tre jeg klikker meg inn på først når jeg ser at det har kommet oppdateringer:

Bokelskerinnen – hun har ofte mange interessante intervjuer og en del annet enn bare anmeldelser i bloggen sin.
Ikke bare ei bok – Vi har ofte veldig lik smak og anmeldelsene er lette å lese synes jeg. Noterer meg noen boktips der.
Migrating Coconuts – Her får jeg ofte boktips om bøker jeg ikke visste at jeg kom til å like, men som jeg faktisk liker godt eller som jeg gjerne vil lese i fremtiden.

Tusen takk for at du stilte opp på intervju, Anja. Det er så hyggelig å få boktips samtidig som man blir litt bedre kjent med personen bak bloggen. Jeg har lyst til å legge til at etter at Anja svarte på mine spørsmål så har startet en fast spalte på bloggen hvor hun tar for seg filmatisering av nyere bøker.

Ønsker du å lese tidligere intervjuer så kan du bare trykke på merkelappen "bli kjent med" under dette innlegget.
 

9 kommentarer:

 1. Dette er virkelig en flott post, Mari! Det er morsomt å bli bedre kjent med personene bak bloggene man leser :-) Og takk til Anja for flotte svar!

  SvarSlett
 2. Takker også!
  For tida er ikke blogginga mi så oppdatert som jeg skulle ønske, men jeg ville føle meg beæra over et intervju;)

  SvarSlett
 3. Morsomt med sånne "bli kjent" med bloggeren portrett:) Er bare bokbloggere du presenterer eller?
  SV;Så fint! :) Gleder meg til å lese hva du synes om den! Ha en kjempe fin lørdag du også!

  SvarSlett
 4. Kjempekoselig å bli kjent med Anja! Dette er en flott spalte Mari! :)

  SvarSlett
 5. Jeg er så glad for at dere liker idéen min :) Det er veldig hyggelig å få høre.

  Det er bare å sende meg en mail, jeg intervjuer helst bokbloggere, men jeg åpen for å ta med de som blogger om bøker innimellom men da bør det spesifiseres under "
  Fortell oss litt om deg og bloggen din.". Blogger man for eksempel bare om blomster eller sminke så kan man dessverre ikke få spalteplass.

  SvarSlett
 6. Synne: Send meg en mail da vel ;) Det er ikke noe krav om oppdatert blogg mange ganger i uken for å bli intervjuet.

  SvarSlett
 7. Så fint et innlegg Mari. Morsomt å lese hvorfor Anja begynte med bloggingen også.

  Sv: Hodejegerne kan trygt sees selv om du ikke har lest boken :-)

  SvarSlett
 8. Så flott:) Det blir morro å se flere slike innlegg fremover, Mari:)

  SvarSlett
 9. Spennende å lese litt mer om menneskene bak bloggene man leser. Bra initiativ!

  Artig å bli nevnt som en av bloggfavorittene forresten, Anja. Det er inspirerende :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.