RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

fredag 26. august 2011

Bokanmeldelse: Carrie Pilby av Caren Lissner


Carrie er smart en smart jente, uteksaminert fra Harvard allerede som nittenåring. Problemet hennes er at hun har store vanskeligheter med å tilpasse seg andre mennesker, Carrie trives best i eget selskap.

Carrie bor nå alene i en leilighet i New York, hun bruker dagene til å se på film, sove og regelmessige turer til psykologen. Carrie har ingen virkelige venner, hun mener selv at dette er et bevisst valg. Selv lever hun etter strenge moralske regler og mener at andre mennesker er umoralske og besatt av sex.
En liten smakebit fra boken:
"Wanna meet for coffee?" he asks.
There it is again.
Why does it always have to be coffee? Why is it  that no one ever says, "Do you want to get carrot juice sometime?" Or, "I know this great peach nectar place." Those things are a heck of a lot healthier than coffee, and better tasting. If I ever meet someone who asks me to meet up for some fruit juice, I'll marry him.
Mine tanker om boken:
Har du lyst til å lese en ungdomsbok med en særegen hovedperson så trenger du ikke å lete lenger. Carrie er noe helt for seg selv, den eneste andre hovedpersonen jeg har lest om tidligere som kan minne om henne er Holden Caulfield, hovedpersonen i Catcher in the Rye skrevet av J.D. Salinger.

Til å begynne med så irriterte Carrie meg noe, hun var så dømmende mot alle og enhver. Ingen var så smarte eller så fornuftige som henne, men ganske snart kom det frem at hun hadde sine ting som helt klart måtte jobbes med. En dag utfordret psykologen Carrie til å skrive en liste og i løpet av historien må Carrie gjøre alle disse tingene hun har satt opp på listen sin. Vi får følge Carrie på en reise hvor hun møter nye personer, hun utfordrer seg selv og sine verdier. I løpet av historien forelsket jeg meg litt i Carrie, hun var seg selv og hun nektet å gjøre som alle andre bare for å passe inn. Jeg mener det er en viktig ting man kan ta med seg fra denne boken, at man skal være trofast mot seg selv. Det fint å lære nye ting men man behøver ikke å være en som forsvinner i mengden fordi man gir slipp på deler av sin egen identitet. Det som også er viktig er å akseptere at andre er som de er og at de kan være gode mennesker selv om de ikke deler ditt syn i ett og alt

Historien til Carrie er både glad og trist på engang og hvis du holder ut med henne kan jeg garantere deg at du vil falle for henne, le med henne og kanskje også være bitte litt trist og lei på hennes vegne av og til.

Omslaget:
En fargerik kontrast til hovedpersonen i boken.

Oppsummering:
4 stjerner av 5 mulige.

Vil du vite mer om boken?.

Les Carens blogg 
Følg Caren på Twitter

Carrie Pilby av Caren Lissner
Utgitt: 2010(første gang i 2003)
Antall sider(paperback): 336

Forlag: Harlequin
ISBN:  9780373210107
Kilde: Anmelderkopi fra Harlequin via Netgalley.


4 kommentarer:

 1. Intriguing.
  Den er notert bak det øret der tilfeldighetene råder. Det blir nok ikke med det første, men jeg er glad jeg leste omtalen slik at jeg har vett til å plukke den opp, skulle den stå i bib.hylla.

  SvarSlett
 2. Yes, indeed :) Et flott sted å notere den på, kanskje du en dag ser den et sted.

  SvarSlett
 3. Å, denne fikk jeg virkelig lyst til å lese. Jeg måtte skrive den nes på skal lese-lista mi med en gang. Takk for tipset! :)

  SvarSlett
 4. @Kathleen: Så bra :) Hyggelig å kunne være behjelpelig med å få leselisten til å vokse.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.