RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

mandag 22. august 2011

Bokanmeldelse: The Restorer (Graveyard Queen #1) av Amanda Stevens


Regel #1 - Aldri la DEM få vite at du kan se dem.

27 år gamle Amelia Gray har sett spøkelser siden hun var 9 år gammel, siden den gang har hun levd etter farens strenge regler. Reglene skulle forsikre at de seende var trygge for spøkelsene, forstår de at de blir sett så følger de deg og livnærer seg på energien din.Amelia arbeider med å restaurere gamle kirkegårder og i den forbindelse blir hun ufrivilling innblandet i en drapsetterforskning. Fra det øyeblikket av blir Amelias trygge tilværelse snudd på hodet og regler blir brutt når Amelia må forholde seg til en mann som er hjemsøkt.
Har du lyst til å lese en bok som er litt nifs, umulig og legge fra seg og får deg til å se spøkelser ved høylys dag(vel kanskje ikke for de som er så hardbarket at de leser mye grøssere kanskje)? Hvis svaret er ja syntes jeg du skal ta en titt på The Restorer. Jeg må få legge til at det selvsagt er et stort pluss at hovedpersonen i historien også er en blogger.

Mine tanker om boken?

Jeg har akkurat kommet tilbake fra en tur til kirkegården med Amelia, hvem visste at slikt et vakkert og fredfylt sted kunne være åsted for slike grufulle hendelser. The Restorer har vært vanskelig å legge fra seg. Jeg har knapt at tid for å komme opp til overflaten for å trekke luft de gangene jeg har satt meg ned for å lese videre i boken. Forfatteren, Amanda Stevens, har klart å skape en passelig små ekkel stemning som varer boken igjennom. Jeg angret på at jeg leste den på sengen, hver eneste knirkelyd i huset kunne jo være et av disse skumle spøkelsene må du vite!

Hovedpersonen, Amelia. følte jeg virkelig med, hun ble som en god venn. Jeg tror ikke at jeg avslører for mye når jeg røper at det er en god kjemi mellom Amelia og politietterforskeren, John Devlin. John var akkurat passe mørk og små farlig, me like!

Det var deilig å lese en bok som ikke endte med en skikkelig cliffhanger selv om dette skal være en serie. Forfatteren lar det uansett henge igjen så mange små, løse tråder at man lengter etter neste bok straks denne er lukket. Heldigvis kommer bok #2,The Kingdom, ut på engelsk i oktober.

En liten ting helt tilslutt, jeg fant nylig ut at det skal lages en tv-serie basert på disse bøkene(følg linken, les posten og le!). Fantastisk!


Boktrailer:

Bokomslaget:
Små ekkelt og pent - passer til stemningen i boken.

Oppsummering:
4.5 stjerne av 5 mulige.

Vil du vite mer om forfatteren eller boken?
Siljes skriblerier har anmeldt boken

Les Amandas blogg 
Følg Amanda på Twitter

The Restorer (Graveyard Queen #1) av Amanda Stevens 
Utgitt: 2011
Antall sider(paperback): 376
Forlag: Mira
ISBN: 9780778329817
Kilde: Anmelderkopi fra forlaget via Netgalley

2 kommentarer:

  1. Takk for linken :-) Jeg likte også denne, og ser frem til å lese den neste. Jeg syntes det var noen løse tråder som jeg gjerne vil å svar på.

    Fin omtale, Mari!

    SvarSlett
  2. @Siljeblomst: Bare hyggelig og så hyggelig at du likte omtalen :)

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.