RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

lørdag 13. august 2011

Bokanmeldelse: Starcrossed av Josephine Angelini


Hva handler boken om?
Helen har alltid vært klar over at hun er annerledes, hun har brukt de første 16 årene av sitt liv på å forsøke å holde det skjult. Det er ikke så lett når man lever på en liten øy som Nantucket. Uten noen tilsynelatende grunn begynner Helen å ha grusomme mareritt. Hun befinner seg i ødemarken, hun tørster og er sulten, da hun våkner opp i sin egen seng er det jord på lakenet og føttene hennes er blodige. Ikke i sin villeste fantasi kunne Helen ha forestilt seg faktisk hvor annerledes hun faktisk er.

På skolen en dag ser Helen tre furier; de gråter blod og skriker etter hevn. Omtrent samtidig som disse furiene dukker opp ser Helen Lucas Delos. Helen føler at hatet veller opp i henne, et uforklarlig hat mot denne gutten, en gutt hun føler hun må bli kvitt. Livet er forandret for alltid og Helen lærer at noen myter faktisk er sanne. Skjebnen venter på Helen og Lucas.

Boktrailer:

Mine tanker om boken?
Starcrossed er en av de bøkene jeg virkelig ønsket å lese i år. Det er en god stund siden jeg leste den siste siden i boken men jeg trengte litt tid til å sortere tankene mine. Hva syntes jeg egentlig om boken? Jeg har kommet frem til at jeg elsket mytologien, bruken av den virket på meg original og det var spennende.

Jeg likte persongalleriet Josephine Angelini har laget, spesielt da Helens bestevenn, Clare. Hun var slik en god venn skal være. I familen Delos var det også personer jeg falt for men totalt sett ble det litt vel mye likt persongalleriet i Stephenie Meyers Cullen familie(Twilight for de som ikke har lest disse bøkene).

Jeg var hektet fra bokens første side men et eller annet sted på veien mistet jeg interessen og slet litt med å fullføre. For meg var det nok selve kjærlighetshistorien som skurret noe, den var liksom ikke interessant nok. Jeg følte heller ingen kjemi mellom Helen og Lucas. Jeg tror forresten jeg er litt lei av formularet "girl meets boy, boy and girl has to break up even though they are madly in love each other"...

Vil du vite mer om forfatteren eller boken? 
Besøk Josephine Angelinis hjemmesideLes Josephines blogg

Følg Josephine på Twitter

Les Siljes anmeldelse av boken


Starcrossed av Josephine Angelini
Boken ble utgitt i: 
2011 
Målgruppe: Ungdom
Antall sider(innbundet): 496
ForlagHarperTeen


ISBN:  0062011995 (ISBN13: 9780062011992)

Kilde: Anmelderkopi fra forlaget via NetGally 

Jeg beklager at formateringen er litt merkelig, Blogger som tuller meg meg *mumle*

3 kommentarer:

  1. Flott anmeldelse, Ladybug! Vi er nok enig i det meste, ja ;-)Jeg var så nysgjerrig på boka, og gledet meg til å lese den. Bare synd at leseopplevelsen ikke stod til forventningene.

    SvarSlett
  2. Tusen takk, Silje :) Føles godt å ha noen å være enig med, de fleste andre jeg har sett som har lest boken roser den opp i skyene. Selv er jeg langt i fra å lengte etter oppfølgeren.

    SvarSlett
  3. Flott anmeldelse:) Veldig bra, ladybug:) Fikk veldig lyst til å lese boka nå:) He he...

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.