RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

mandag 29. august 2011

Misfornøyd mandag - Godkjenning av kommentarer(word verification/ordbekreftelse)Bruker du word verification på bloggen din? Har du egentlig bruk for det? 

Mitt svar på det siste spørsmålet er nei og i denne posten skal jeg begrunne svaret mitt. Hvorfor tar jeg opp dette i "Misfornøyd mandag" spør du deg, fordi det tar unødvendig mye av min tid når jeg ønsker å kommunisere med mine fantastiske medbloggere.

Blogger har for en tid tilbake innført automatisk spamsjekk på kommentarer. Siden 11.mars 2011 har jeg fått fem kommentarer på denne bloggen som har vært spam, alle har blitt fanget opp av Blogger. Jeg får mail om ny kommentar på bloggen, men den publiseres ikke med mindre jeg går inn i "Kommentarer(Comments)" og "Spam" for å manuelt godkjenne disse kommentarene. Funksjonen kan, i ytterst sjeldne tilfeller, fange opp reelle kommentarer men det er så godt som et ikke eksisterende problem.

Er man redd for spam er mitt tips heller å sette opp ordbekreftelse på f.eks. poster som er eldre enn 14 dager. Hvis man veldig gjerne ønsker å ordbekreftelse på bloggen sin er det smartest å velge å ha kommentarene som pop-up vindu. Mange følger mer enn én blogg og er gjerne innom for å legge igjen en kjapp kommentar også klikker de seg videre, de bloggene som ikke da har pop-up risikerer å miste hyggelige kommentarer. Leseren kan i mange tilfeller ha klikket seg videre til neste blogg uten å se at siden som lastet inneholdt en ordbekreftelse som måtte fylles ut før kommentaren ble godkjent.

Man kan forresten også velge at leserne kan kommentere fritt men at man selv velger når kommentarene godkjennes og legges ut på bloggen. Personlig foretrekker jeg at kommentaren publiseres med engang den er lagt inn, men skriver man om temaer man vet det blir hissig debatt av kan det kanskje spare seg selv for ufine kommentarer på trykk om man går for denne typen godkjenning.

Les mer om kommentarer og spam her.

Skrur du av ordbekreftelsen nå? ;)Sist gang jeg var misfornøyd:

21 kommentarer:

 1. Jeg liker den Misfornøyd mandag.

  Jeg er en av få (føler det i alle fall som) ikke har noen sperrer på kommentarer.

  Jeg får e-post for hver kommentar.

  Fikk noen spamkommentarer for en del år siden, men har ikke vært plaget med dette de siste årene. Noen kommentarer sletter jeg, med de ville ikke vært fanget opp av disse sperrene uansett.

  Min policy (bloggen min er også åpen for anonyme kommentarer) er at det skal være færrest mulig hindre for å kommentere.

  Om det blir et problem så er det jo bare å skru på noen av de mulihgetene man har (ordbekreftelse, sperre for anonyme etc).

  Jeg har egentlig aldri skjønt hvorfor folk føler de må sperre feltene sine, men kanskje andre blogger har mye mer trafikk og har et større behov for begrensning.

  SvarSlett
 2. Jeg har Wordpress og der er det sperre på første kommentar av en bruker. Slik at har jeg godkjent deg en gang kan du kommentere alt du lyster :-)

  Wordpress bruker Akismet for å plukke opp spam kommentarer og det fungerer utmerket. Den har plukket opp alt spam jeg har fått til nå.

  Jeg får også mail når noen kommenterer, og siden gmailen min kommer til mobilen kan jeg raskt gå inn å lese eller svare på kommentarer om jeg ønsker det.

  Det som irriterer meg med Wordpress og kommentarer er at jeg må ha bloggen åpen for å kommentere (med link til bloggen min) på blogspot, blogger osv. Jeg kom på det fordi jeg nå prøvde å trykke "Legg inn kommentar" og hadde glemt å åpne en fane med bloggen min :-)

  SvarSlett
 3. Jeg slo også av ordbekreftelsen for en tid tilbake, nettopp fordi jeg synes det var litt irriterende hver gang jeg måtte fylle inn slikt hos andre.

  Jeg har, inntil nylig, kun hatt mulighet for å kommentere dersom man er registrert. Både for å hindre spam og fordi jeg har dårlige erfaringer med anonyme kommentarer fra andre nettsteder tidligere.Folk har en lavere terskel for å være ufine når de kan skjule seg bak anonymitet. Det er ikke uten grunn at flere nettaviser har sett seg nødt til å innføre nye kommentatorsystemer. Nå er heldigvis ikke ufine kommentarer noe problem på bokblogger, har kun fått en eneste siden jeg startet og den publiserte jeg.

  Men nå er det blitt slik at selv registrerte brukere har problemer med å kommentere om de f.eks har wordpress, så nå har jeg åpnet for alle. Men jeg har fortsatt forhåndsgodkjenning, og får beskjed til eposten min hver gang jeg får en ny kommentar.

  SvarSlett
 4. hmm, det er verd et forsøk, disse ordrebekreftelsene er uansett og alltid irriterende.

  SvarSlett
 5. @Karin:Takk for det, Karin.

  Jeg har også kommentarene mine åpne for alle, selv anonyme.


  @astridterese:Sperre på første kommentar er levelig det altså ;)

  Mener du at bloggen din må være åpen for at du skal kunne kommentere på for eksempel min blogg? Det hørtes tungvindt ut.

  @Bokelskerinnen:Jeg har hatt det selv tidligere, men fant raskt ut av at det var irriterende.

  Jeg har også erfaring med problemer ufine anonyme fra blant annet forum, men jeg ser ikke helt det samme problemet her i bokbloggsfæren. Om man har på manuelt godkjenning slik som du har så får man jo uansett luket ut det av ufine kommentarer som måtte komme.

  @Ingalill:Det er det så absolutt.

  SvarSlett
 6. Jeg har nettopp laget ny blogg på wordpress, og vet egentlig ikke helt hvordan kommentarsystemet funker. Men i utgangspunktet vil jeg ikke ha noen form for godkjenning av kommentarer.

  SvarSlett
 7. Hei på deg! Har ikke hatt ordbekreftelse i det hele tatt på bloggen min nettopp fordi jeg syns akkurat det samme som deg ;)

  SvarSlett
 8. Jeg har wordpress, og må godkjenne den første kommentaren - og det synes jeg er greit. Jeg har derimot et annet problem, et problem som jeg ikke vet er wordpress sin skyld eller blogger - jeg får ikke kommentert på blogger med openID lenger. Og det er litt kjipt - jeg kan altså kommentere på blogger som har navn/nettsted som profil - mulighet, men ikke på andre.

  Nå skal jeg i allefall prøve å ha bloggen min i en åpen fane når jeg kommenterer, kanskje det fungerer bedre da ;-)

  SvarSlett
 9. Jeg er helt enig med deg angående ordbekreftelse. Men jeg liker å ha muligheten til å godkjenne kommentarene før de publiseres, selv om jeg aldri har hatt noe problem med frekke kommentarer eller lignende.

  SvarSlett
 10. Eg brukar også Wordpress og har lagt inn at første kommentaren frå ein brukar må godkjennast. Syns det fungerer greit, folk som kommenterer skikkeleg første gongen heldt som oftast fram med å oppføre seg skikkeleg.

  SvarSlett
 11. Jeg har skrudd av ordbekreftelsen:-) Har i grunn ikke tenkt over at jeg hadde det, men har irritert meg litt over det å andre blogger. Får heller ta det på hvis det skulle bli et problem, men tviler.

  SvarSlett
 12. @sigridgl:Wordpress har jeg ikke erfaring med men ut i fra svarene her ser det ut som en persons aller første kommentar på bloggen må godkjennes(men mulig dette også er valgfritt).

  @Anette:Great minds think alike, er det ikke så de sier?

  @Siljeblomst:Ja, kanskje astridtereses triks funger for deg også :)

  @Eva @ Tanz:At man må godkjennes én gang føler jeg er helt ok, så lenge man slipper å skrive inn en ny kode for hver gang man vil skrive et lite svar.

  @Silje:Jippi :D

  SvarSlett
 13. Hurra, ja, få vekk skiten! Noen ganger er de jo så vanskelige å lese at jeg blir sittende og prøve tre ganger... Da skal jeg VIRKELIG ha lyst til å kommentere!

  SvarSlett
 14. Med wordpress godkjenner jeg den første kommentaren du skriver, så husker den deg og slipper deg igjennom etterpå. Jeg får mail hver gang noen kommenterer... Enkelt og greit med Wordpress sånn sett :)

  'Problemet' (opplever det ikke som noe kjempe-problem) for meg er det samme som andre wordpress-brukere. Med mindre bloggeren jeg kommenterer hos tillater 'Navn/nettadresse'-kategorien må jeg logge inn på bloggen min (i utgangspunktet er det vel sånn at andre brukere ikke kan misbruke min url osv, men ser ikke hvordan det egentlig gjør noen forskjell). Da blir terskelen med et litt høyere, spesielt om jeg har det litt travelt. :P

  SvarSlett
 15. Hehe godt du tar det opp. Dette har små irritert meg hver dag. For som du skriver plutselig har du trykket videre og beskjeden har ikke blitt sent :(

  Jeg har aldri hat spærre og har ikke tenkt meg det.
  Men ser jo det er smart me sånn godkjenning hvis det er stor diskussion. Som du sier.

  Men man kan vel i principp bare slette en kommentar. Hvis man ikke føler den passer inn osv.

  SvarSlett
 16. @kristin:Det er et problem jeg har støtt på også, da gir man som regel bare opp. Frusterende!

  @Julie:Jeg er snill jeg da, som har åpent for alt ;)

  @MoonStar:Ja, det er kjedelig når du klikker deg til neste side og akkurat rekker å se at kommentaren din ikke ble sendt. Spesielt de gangene man har skrevet en lang kommentar,

  Man kan slette kommentarer ja, helt riktig. Jeg har aldri gjort det men vet hvordan :)

  SvarSlett
 17. Det er kjedelig å til og med måtte forhåndsvise sine egne kommentarer! Jeg har ikke ordrebekreftelse, men må velge "kommenter som ... (Google)", og så må jeg trykke på forhåndsvisning flere ganger før kommentaren kommer opp. Kjedelig. Hvordan kan en unngå det?

  SvarSlett
 18. ...og når jeg prøvde hos deg gikk det sannelig lett som en lek. På sida mi strever jeg. Hvordan går det når du kommenterer på den?

  SvarSlett
 19. Det går lett som en plett når jeg skal kommentere hos deg, ingen problemer. Når det er sagt så har jeg opplevd samme problem før andre steder, det virker på en måte som om Google glemmer at du har logget deg inn.

  SvarSlett
 20. Jeg bruker selv sperring på kommentarene, men det er av den enkle grun at jeg synest det er mye enklere å kommentere tilbake eller svare på kommentarene når jeg har det, og jeg svarer på alle kommentarer jeg får :) Men synest selv at når jeg kommenterer noe er det godkjenning på, men for meg er det mye lettere :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg får melding om kommentarer på e-post så jeg bare sparer på de som jeg ikke har rukket å svare på enda :) På den måten husker jeg stort sett å svare de fleste.

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.