RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

lørdag 3. september 2011

Bli kjent med: Astrid Terese bokbloggeren bak Betraktninger

"Bli kjent med bokbloggerne" er en ny fast intervju-serie her på bloggen, her skal du få bli litt bedre kjent med de forskjellige norske bokbloggerne. Ønsker du å delta så blir jeg glad om du sender meg en e-post. Da er alt klart for å ønske velkommen til Astrid Terese fra bloggen Betraktninger.Fortell oss litt om deg og bloggen din.
Jeg er en voksen dame som jobber på biblioteket. Jeg kommer fra, og bor, på Jæren, er gift og har både barn og barnebarn. Bloggen er et resultat av et kurs i sosiale medier som jobben sendte meg på i fjor vår, med grunnlag i at jeg var den som var mest aktiv på data og de ønsket at biblioteket skulle kunne eksponeres på sosiale nettsteder. Da jeg i den sammenhengen begynte å kikke meg rundt på nettet fant jeg mange eksempler på nydelige bokblogger, og siden jeg er glad i både bøker, internett og skriving, så det passet meg helt utmerket å starte med en bokblogg selv.

Skjer det noe spennende på bloggen nær fremtid som vi bør vite om? Ukentlige, månedlige eller sporadiske begivenheter på bloggen din som du har lyst til å fortelle oss om? Nå har du sjansen.
Der er mange flotte boktema og utfordringer blant bokbloggerne. Selv er jeg med på; Favorittbok fra A-Å, Smakebit på søndag, Its Monday. What are you reading, Lesesirkel 1001 bøker og Bloggutfordring. Jeg er med på dem fordi jeg synes det er morsomt, men til sammen blir det så mange blogginnlegg at jeg ikke har planer om å starte noen ny utfordring selv, ikke med det første i hvert fall.

Hva liker du best med det å blogge?
Det er i hovedsak to ting. Det første er rett å slett det å skrive. Jeg har alltid likt å skrive ned tanker rundt dette og hint, så det å kunne gjøre det på et fast media hvor jeg også deler det jeg skriver er en ting jeg setter stor pris på. Det andre er at en blir kjent med så mange flotte mennesker som har et stort talent for å skrive og som gjør en oppmerksom på bøker, og andre ting, en ellers ville gått glipp av.

Vi har alle en lang liste med favoritt bøker men klarer du å plukke ut fem bøker fra listen din og dele de med oss?
Det er ikke lett! For å få det til er jeg nødt for å skvise sammen noen serier og da blir resultatet slik: Ringenes Herre av J.R.R. Tolkien Det mørke tårn av Stephen King Murder Mysteries av Neil Gaiman Haikerens guide til galaksen av Douglas Adams Legenden om Narnia av C.S. Lewis Har du en favoritt forfatter(eller kanskje flere)? Jeg har flere favoritt forfattere. Men det er en ting som viser meg hvem jeg setter høyest, det er at når jeg går på gjenbruksbutikker og loppemarkeder så leter jeg alltid etter bøker av: J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis, Douglas Adams, Neil Gaiman og Charles Dickens. Noen ganger finner jeg flotte utgaver av bøker jeg allerede har, eller jeg finner for eksempel en bok på engelsk som jeg bare har på norsk. Jeg tror ikke jeg kunne gått fra en bok, i god stand og som jeg ikke har, av en av disse :-)Er det en bok du lenge har tenkt at denne er virkelig god, skjønner ikke hvorfor ikke flere mennesker leser den?
Dette året må det være; Størst av alt av Lillian Wirak Skow. Men totalt sett må det være bøkene til Charles Dickens. Det var hans bøker som viste meg gleden av klassikere. Jeg synes bøkene hans er små skatter, de er fantastisk flott skrevet og tar for seg tema som også er aktuelle i dag. Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor ikke flere leser Dickens! :-)

Er det noe du leser som du egentlig syntes er litt pinlig? Ikke vær flau del av dine guilty pleasure med oss, du er neppe alene om det. 
Nja, ikke akkurat pinlig. Men jeg får mange spørsmål og kommentarer på at jeg leser så mye tegneserier. Jeg er veldig glad i tegneserier men ser jo at det ikke er mange voksne kvinner som deler den interessen! Det er mange voksne menn som leser tegneserier så jeg forstår ikke helt hva som er forskjellen :-)

Har du et mål med bloggingen din? 
Målet mitt er å skrive og å formidle bøker jeg selv liker veldig godt. Jeg tror at det å skrive i seg selv er en god ting for alle, en får delt en del tanker og ikke minst satt ord på ting en tenker og føler. Skrivingen i seg selv utvikler språket og holder hjernen oppdatert, og jeg har derfor ikke noe større mål enn å skrive gode innlegg.

Har du noen gang plukket opp en bok fordi en annen bokblogger anbefalte den (hvis ja nevn gjerne en bok)? Ja, hele tiden! Jeg har laget meg en ”skal-lese” liste som jeg jobber meg sakte men sikkert gjennom. Problemet er at det finnes så mange gode bokblogger med gode anbefalinger av bøker at listen min vokser ukontrollert! Den siste anbefalingen jeg plukket opp en bok fra var; Min mangel på stolthet og fordom i jakten på Mr. Darcy av Ingrid Schibsted Jacobsen. Den ble anbefalt av flere bloggere og viste seg å være en virkelig fin bok.

Bruker du ditt lokale bibliotek? Fortell oss gjerne hvorfor/hvorfor ikke.
Det gjør jeg :-) Jeg vokste opp som bibliotekbruker og har, siden jeg leser ganske mye, vært en ivrig og hyppig bruker. Etter at jeg begynte å jobbe på biblioteket har dette utlånet bare økt. Jeg har en kollega som sier at vi jobber midt i godteskålen, og det er helt riktig. Ofte drar jeg med meg mer bøker hjem enn jeg klarer lese fordi jeg ikke klarer motstå fristelsen til å åpne bøker med et spennende og interessant utseende :-)

Del tre av dine blogg favoritter med oss.
Å velge ut bare tre er ikke enkelt, men etter litt hodebry kom jeg frem til disse:
Dagdrømmeren
Anettes bokboble
Lines bibliotek

Tusen takk for et strålende intervju, Astrid Terese. Det har vært veldig hyggelig å få lov til å bli litt bedre kjent med deg.
 

6 kommentarer:

 1. Flotte og interessante svar, Astrid Terese :-)

  SvarSlett
 2. Flott intervju, Astrid Terese.

  Og ros til Mari som fant på dette også - det er gøy å bli bedre kjent med andre bokbloggere!

  SvarSlett
 3. Fine spørsmål, fine svar, og så koselig å bli nevnt! Nå ble jeg kjempeglad:-D

  SvarSlett
 4. Jeg er helt enig, flotte svar! Og tusen takk for rosen, Anita :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.