RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

torsdag 8. september 2011

Et eget magasin for bokbloggerne?


Ja, det hadde vært noe, hadde det ikke? Eller kanskje ikke for bokbloggere men for ALLE leseglade i Norges land. Siden Nettavisen meldte om at livsstilsbloggerne(også kalt rosabloggere) får sitt eget magasin har jeg hatt en tanke om at det burde vært rom for et bokbloggmagasin også. Jeg tenker et magasin som hadde kommet ut med jevne mellomrom som samler et utdrag av bokanmeldelsene, debattpostene og nyhetspostene til de norske bokbloggerne. Det tenker jeg hadde nådd ut til en bred leseskare, med mindre man kun plukket ut alle anmeldelsene av den ene boken flere blogger har fått av et forlag. Da kunne man fått lyrikk, samtidsromaner, science-fiction, historiske romaner, fantasy, serie-romaner, ja om bøker til alle aldersgrupper og mye mer i samme blad.

Det hadde vært et magasin jeg ville abonnert på.

20 kommentarer:

 1. For en utrolig morsom ide!
  Hvem gir ut rosabloggerne sitt magasin? Er det et nettmagasin, eller et fysisk magasin?

  SvarSlett
 2. Har faktisk tenkt en liknende tanke selv! Håper noen setter igang, for jeg vil gjerne abbonere :)

  SvarSlett
 3. @Knirk:Det er faktisk blogg på papir. Forlaget som står bak magasinet er Egmont serieforlag. Her kan man man få en sniktitt på magasinet.

  SvarSlett
 4. Anette og Vilde: Så bra at dere er enige i at det er en god idé :) Litteratur til/for folket :D

  SvarSlett
 5. Spennende ide, jeg ville absolutt ha lest et slik magasin.

  SvarSlett
 6. En særdeles god idé!!!! Det får en virkelig håpe at noen kunne ta tak i, jeg er ikke en som pleier å kjøpe blader og magasiner, men det ville jeg uten tvil brukt pengene mine på :)

  SvarSlett
 7. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 8. Takk takk :D

  Det gjør egentlig ikke jeg heller, sluttet med det omtrent i det tidsrommet da jeg var ferdig på videregående. Ideen er selvsagt ikke gratis, den er veldig dyr, satser på å få solgt den for et par millioner ha ha ;) Nei, men jeg håper selvsagt at noen kunne tenke seg å hjelpe oss med vårt eget magasin.

  SvarSlett
 9. Spennende idé! Tror et slikt magasin hadde slått an, jeg.

  SvarSlett
 10. En kjempeide!
  Det hadde også jeg abonnert på :-)

  SvarSlett
 11. Ideen er kjempegod, problemet med lille Norge er at det er veldig vanskelig å etablere magasiner her og gjøre dem lønnsomme. Og finanskrisen har ikke gjort det bedre :( Jeg kunne også gjerne tenke meg et liknende magasin, men kanskje det kunne være en ide å få noe slikt inn i allerede etablerte magasiner? For eksempel noen ekstra sider på bokblogging i "Bok og samfunn" e.l.?

  SvarSlett
 12. Dette var en veldig spennende ide, Mari! Jeg ville helt klart abonnert, ja :-)

  SvarSlett
 13. Det hørtes flott ut! Jeg ville også helt klart abbonnert på dette ja.

  Men i påvente av at noe slik kommer i papirform så er det også mulig å lage noe slikt på nettet. Men da tror jeg vi er flere som må gå sammen om å lage det :9

  SvarSlett
 14. Jeg synes ideen er kjempegod, og har lenge prøvd å få til noe liknende i mitt eget litteraturtidsskrift Biblioteket. Det er et tidsskrift som skal være for alle som liker å lese, og ideen bak er nettopp litteratur til folket. Problemet er bare at relativt få bokbloggere vil skrive for oss! De fleste som ønsker å bidra er enten forfattere, journalister/anmeldere eller litteraturvitere. Om det er beskjedenhet som får bokbloggere til å vegre seg, vet jeg ikke, eller om det er at 'tidsskrift' høres mye skumlere og mer "seriøst" ut enn 'magasin'. Uansett: Hvis ønsket er å få trykket bokbloggrelaterte emner og innlegg, enten det er i form av bokomtaler eller debattinnlegg, er dere herved invitert til å bidra i et litteraturtidsskrift som allerede eksisterer:-)

  SvarSlett
 15. @Bokelskerinnen:Ja, det er jo et "ørelite" problem. En annen ting er hvor selges disse bladene? Hvor lett er de å få tak i om du ikke leter det opp selv og bestiller et abonnement? Jeg har aldri sett et eneste litteraturmagasin på f.eks. Rema 1000. Hadde man kanskje fått frem at det var om bøker av bokelskere og ikke profesjonelle anmeldere så hadde det kanskje fristet noen. Hva mannen i gata mener om boken ;)

  SvarSlett
 16. @leserommet:Jeg tenkte kanskje at paper.li var en mulighet, men jeg er usikker på hvordan det går med mindre alle som vil være med i magasinet er på twitter. Jeg har en twitter avis; Escape In A Books' Weekly. Der er det nytt fra bokelskerne jeg følger på Twitter.

  SvarSlett
 17. @linesbibliotek:Jeg har vært inne på Biblioteket sin hjemmeside tidligere og syntes det hørtes/høres kjempespennende ut. Problemet er bare at jeg(og kanskje flere andre, hvem vet?) ikke føler at jeg har kompetanse nok til å bidra med noe, til den typen magasin. Kanskje det er helt feil?

  Kan man for eksempel sende inn bokanmeldelser man tidligere har skrevet på bloggen sin? Og kommer det frem i tidsskriftet at man er blogger og hvor man blogger etc?

  Jeg tenkte mer i retning av å plukke ut noen blogginnlegg med jevne mellomrom og få tillatelse til å publisere det i et magasin/tidsskrift. Der alle skal ha en mulighet til å komme på trykk. MEN jeg syntes det høres veldig bra ut om bokbloggerne får, som både du og Bokelskerinnen nevner, plass i et allerede eksisterende magasin.

  SvarSlett
 18. Ja, det er helt feil at bokbloggere ikke har kompetanse til å bidra:-) Vi ønsker å lage et tidsskrift hvor både "vanlige" lesere og professorer kan skrive på ett og samme sted, slik at man som leser kan få mange ulike perspektiver på bøker innenfor hele spekteret av sjangre. Målet vårt er å lage et inspirerende tidsskrift som gir leselyst, og der har bokbloggere mye å bidra med. Det er for eksempel veldig vanskelig å finne profesjonelle skribenter som har kompetanse på serieromaner, fantasy og andre populærlitterære sjangre, mens det finnes mange lesere som savner slikt stoff.

  En viss andel bidrag i hvert nummer må være nyskrevet for å tilfredsstille krav fra støtteordninger, men det er likevel mulig å trykke en viss andel bidrag som har vært publisert på blogger. Eventuelt kan man vente med å legge ut innlegget på bloggen sin til tidsskriftet er i salg. Det kommer frem i tidsskriftet at man er blogger, med adresse til bloggen.

  Jeg er for øvrig helt enig i at et eget bokbloggmagasin hadde vært utrolig spennende, men i påvente av at det blir etablert kan man jo få til noe likevel! Takk for inspirerende innlegg, det satte redaktørens tanker i sving:-)

  SvarSlett
 19. Har du tenkt å lage ett?
  Ha en fin dag..

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)