RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

lørdag 8. oktober 2011

Bli kjent med: Beate Lill fra Beate blogger om bøker

   
"Bli kjent med bokbloggerne" er en fast intervju-serie her på bloggen, her skal du få bli litt bedre kjent med de forskjellige norske bokbloggerne. Ønsker du å delta så blir jeg glad om du sender meg en e-post. Da er alt klart for å ønske velkommen til Beate Lill fra Beate blogger om bøker. 

Fortell oss litt om deg og bloggen din.
Bokbloggen min ble opprettet for 2 år siden, egentlig som et innfall og ikke så veldig planlagt. Behovet mitt for å skrive hadde meldt seg igjen etter at jeg hadde avsluttet en annen blogg, og jeg hadde lyst til å ha en oversikt over bøkene jeg leste i løpet av et år. Så jeg har kombinert to av mine store interesser i denne bokbloggen: lesing og skriving! Jeg er forøvrig snart 40 år gammel, og har i det meste av mitt voksne liv jobbet med å hjelpe andre mennesker; som sykepleier, psykiatrisk sykepleier, høgskolelærer, og nå veileder jeg fosterforeldre. Så jobben min har ikke så veldig mye med litteratur å gjøre, og jeg har heller ingen utdanning innen litteratur. Jeg bare liker å lese :) Derfor bruker jeg å presisere at jeg ikke anmelder bøker, jeg blogger om bøker. Det er en stor forskjell, synes jeg. Når jeg blogger om bøker, så er det mine personlige tanker og meninger jeg presenterer. 

Skjer det noe spennende på bloggen nær fremtid som vi bør vite om? Ukentlige, månedlige eller sporadiske begivenheter på bloggen din som du har lyst til å fortelle oss om? Nå har du sjansen.
Vel, bloggen min er ikke så veldig planlagt og strukturert. Jeg skriver mest om bøker jeg har lest. Av og til har jeg konkurranser, og i det siste har jeg anbefalt bokblogger jeg liker. Konseptet ditt om å presentere andre bokbloggere synes jeg virker som et flott tiltak! 

Hva liker du best med det å blogge?
Det jeg liker best med å blogge er at andre leser det jeg skriver, og det å få muligheten til å dele litteraturopplevelser med andre rundt omkring i hele Norge. 

Vi har alle en lang liste med favorittbøker men klarer du å plukke ut fem bøker fra listen din og dele de med oss? 
5 favorittbøker, ja. Jeg leser ganske variert, mener jeg selv, så favorittene mine spenner vidt:
- "Enders game" av Orson Scott Card - science fiction-bok som jeg ble helt oppslukt av! 
- "Den uendelige historie" av Michael Ende - fantasy for både barn og voksne, og ei bok jeg leste om og om igjen som barn 
- "Innsirkling" av Carl Frode Tiller - Jeg digger måten forfatteren skriver på, hvordan han kan studere med lupe alle kriker og kroker i menneskesinnet! 
- "Da Vinci-koden" av Dan Brown - En forrykende historie! Denne boka fikk meg ut av en mangeårig lesetørke, så trenger du en skikkelig page-turner så funker denne utmerket. 
- "Til Musikken" av Ketil Bjørnstad - Sårt, vakkert og vemodig skrevet. 

Klikk på bildet for å besøke Beates blogg.
Har du en favorittforfatter(eller kanskje flere)? 
Favorittforfattere... ja, jeg digger som sagt Carl Frode Tiller. Amos Oz, en Israelsk forfatter, har jeg også veldig sansen for. Ja, også har jeg nettopp oppdaget forfatterskapet til Jo Nesbø! Jeg ble helt hekta av boka jeg leste, og planlegger nå å lese alle bøkene i serien om Harry Hole. 

Er det en bok du lenge har tenkt at denne er virkelig god, skjønner ikke hvorfor ikke flere mennesker leser den? 
Åja, flere ganger! Men så er jo smaken veldig ulik, da, så det er jo ikke alle som liker det jeg liker. Blant annet oppdaget jeg ei bok for et par år siden som jeg ikke tror så veldig mange andre har lest. "Snør det utenfor vinduet ditt også" er skrevet av Anita Arildsdatter Pedersen, ei flott bok som druknet i mylderet av bokutgivelser. 

Er det noe du leser som du egentlig syntes er litt pinlig? Ikke vær flau del av dine guilty pleasure med oss, du er neppe alene om det. 
Nei, egentlig leser jeg ingenting jeg synes er pinlig. Jeg skjemmes aldri over det jeg leser, kanskje heller når og hvor jeg velger å lese.... For jeg er en av de som kan komme på besøk for straks å stupe med nesa i et blad eller ei bok som ligger fremme. Ja, så MÅ jeg ha noe å lese når jeg sitter på do, uansett hvor kort tid jeg er der. Hjemme har jeg et lite leselager på do, og når jeg er på andre steder på do leser jeg innholdsfortegnelsen på flasker og annet jeg finner. 

Har du et mål med bloggingen din?
Tja, målet mitt med bloggingen er rett og slett å skrive om bøkene jeg leser, og ha kontakt med andre som liker det samme som jeg! Jeg har overraskende få personer i livet mitt som synes det er spennende at jeg snakker om bøker jeg har lest, så derfor plager jeg heller folk på nettet, hehe. 

Har du noen gang plukket opp en bok fordi en annen bokblogger anbefalte den(hvis ja nevn gjerne en bok)?
Ja, jeg har flere ganger lest bøker som andre bloggere har anbefalt. Blant annet "Den tidsreisende kvinne" (husker ikke hvem som anbefalte den), og "Grisehjerter" av Ingeborg Arvola, som Lena anbefalte. Jeg får også anbefalt bøker fra diverse forlag, og noen ganger hender det at jeg lar meg friste der også. 

Bruker du ditt lokale bibliotek? Fortell oss gjerne hvorfor/hvorfor ikke. 
Ja, jeg liker å bruke biblioteket. Det er alltid spennende å dra dit på skattejakt, der har jeg mange ganger funnet flotte bøker jeg aldri har hørt om. Det varierer hvor ofte jeg er innom, noen ganger blir det flere ganger i måneden, mens andre ganger ikke fullt så mye. Men biblioteket er ikke det eneste stedet jeg skaffer meg bøker. Det hender jeg svir av noen hundrelapper på nett eller i en bokhandel. 

Del tre av dine blogg favoritter med oss.
Jeg har mange bloggfavoritter, tre av de er:
Solgunn
Rose-Marie
Line

Det har vært ordentlig hyggelig å ha deg på besøk her i dag, Beate Lill :) Her var det mange spennende boktips å ta med seg.
 

5 kommentarer:

 1. Veldig fint intervju! Og så koselig å bli nevnt av Beate! :-) Beate var en av de første bokbloggerne jeg oppdaget da jeg begynte å blogge om bøker, hun og Bokelskerinnen. Hvis jeg husker riktig var Beate også den aller første til å kommentere på bloggen min. Det var stor stas å oppdage at noen faktisk leste det jeg skrev!

  Jeg savner innleggene hennes nå som hun er opptatt med andre ting. Jeg håper at hun snart får tid til å blogge igjen.

  SvarSlett
 2. Veldig fint intervju! Og så koselig å bli nevnt av Beate! :-) Beate var en av de første bokbloggerne jeg oppdaget da jeg begynte å blogge om bøker, hun og Bokelskerinnen. Hvis jeg husker riktig var Beate også den aller første til å kommentere på bloggen min. Det var stor stas å oppdage at noen faktisk leste det jeg skrev!

  Jeg savner innleggene hennes nå som hun er opptatt med andre ting. Jeg håper at hun snart får tid til å blogge igjen.

  SvarSlett
 3. Et flott intervju med en virkelig flott bokblogger. Beate var også en av de første til å kommentere på min blogg, noe jeg er veldig takknemlig for!

  SvarSlett
 4. Veldig artig å lese om Beate og hennes blogging! Hun er absolutt en av mine favorittbloggere. Morsomt at hun også nevner meg blant sine!

  SvarSlett
 5. Fint innlegg:) skal ta meg turen innom bloggen hennes!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.