RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 9. oktober 2011

Utfor - En smakebit på søndag #39
Obs! Smakebiter fra flere andre bøker lenger ned på siden.

Utfor er Sunniva Relling Bergs første bok, det er en bok for ungdom som handler om Lea som må flytte fra byen til en øde øy ute i havgapet. Som dere vil se i smakebiten nedenfor er det en dramatisk start på boken. Dette virker lovende og jeg gleder meg til å fortsette. Jeg er så glad for at jeg har kommet meg over nynorsk-skrekken fra ungdomsskolen(for min del var det ikke så mye det å lære språket som var irriterende men den utrolig kjedelige boken vi måtte lese), jeg hadde gått glipp av så mange flotte bøker hvis jeg ikke hadde lest bøker skrevet på nynorsk. til lands. Sitatet er hentet fra side 8 i boken:

Eg blei slengt inn i førarsetet. Gjennom frontruta kunne eg sjå ein gut med hendene mot panseret. Auga var vidopne. Omrisset av andletet var ujamnt av regndråpane. Håret var stort og svart. Vindaugsviskarane gjekk over glaset. Guten trekte hendene til seg og hoppa ut i vegkanten. Buskaset slukte han. Pappa kom seg ut av bilen.

Bli med på denne ukentlige utfordringen du også(bloggen din behøver ikke å være en bokblogg). Husk at det er hyggelig om du tar turen innom en eller flere av bloggerne som deler fra boken de leser denne søndagen. Utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday. Hvordan delta? Se forklaringen under illustrasjonen.

Bli med på "En smakebit på søndag"du også da vel!
 • Åpne boken du leser i nå.
 • Finn et par setninger som du kan dele med leserne av bloggen din og del dem i en bloggpost, obs. ikke del setninger som kan avsløre for mye da det kan ødelegge for de som ønsker å lese boken.
 • Husk å linke tilbake til dette innlegget på Flukten fra virkeligheten.
 • Legg igjen linken til din bloggpost i linkefunksjonen her, den finner du litt lenger ned på siden her. Funksjonen er oppe en ukes tid så om du ikke rekker å delta på en søndag kan du delta når som helst i løpet av den kommende uken.
 • Poenget med dette? Leserne våre kan enkelt hoppe fra blogg til blogg for å finne smakebiter fra forskjellige bøker. Kanskje oppdager de også en ny blogg eller to i samme slengen.
 • Har du ikke blogg? Del en smakebit fra boken du leser i kommentarfeltet under denne posten.

Hva kan du friste oss med på denne søndagen? :)

7 kommentarer:

 1. Spennende smakebit, skikkelig pangstart for boka. :)

  SvarSlett
 2. Liker disse innleggene, og har planlagt å bli med så mange ganger nå. Og skal! Akkurat nå leser jeg fra IPhone, men det kommer:)

  Utrolig drivende sitat forresten!

  God søndag fra Karianne:)

  SvarSlett
 3. En spennende smakebit!
  Jeg hadde nynorsk ut 9. men skriftet på videregående. Det er også helt teit. Jeg hadde lært meg bokmål uansett og nå kan jeg egentlig ikke nynorsk :-)

  SvarSlett
 4. Veldig spennende smakebit:)

  SvarSlett
 5. Den såg spennande ut, håpar resten av boka lever opp til det.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.