RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

mandag 10. oktober 2011

Bokanmeldelse: Blodrød vei av Moira Young


Hva handler boken om?
18 år gamle Saba har bodd i Silverlake med familien hele sitt liv, der består livet av å lære seg hvordan man skal overleve. Det er et tøft sted hvor tørke og farlige sandstormer herjer, allikevel syntes Saba livet er greit så lenge tvillingbroren Lugh er ved hennes side.

En dag kommer det en stor sandstorm og med den kommer rytterne som røver med seg Lugh. Det hele er dramatisk og Saba sverger på at hun skal finne og redde broren sin. For å finne Lugh må Saba forlate sin relativt trygge tilværelse i Silverlake ut i en utrygg verden for å finne broren, med den plagsomme lillesøsteren Emmi på slep.

Mine tanker om boken?
Blodrød vei var en historie som nærmest tok pusten fra meg. De første par sidene plaget språket meg litt, det er veldig muntlig, men det glemte jeg fort. Det er viktig for historien for det forteller mye om hovedpersonen, Saba, og hennes verden hvor fokus er på langt viktigere ting enn det å lære seg f.eks. det å lese og skrive. Da jeg endelig fikk tid til å sette meg ned og ta en lengre leseøkt i boken var jeg helt borte vekk i historien, dette er en verden man suges inn og man ønsker ikke å forlate den før man får lest siste side.

Vi følger hovedpersonen Saba på eventyr gjennom ørkenen og i fangenskap for å redde sin bror. Vi møter en utrolig tøff jentegjeng og folk som kjemper for å stikke kjepper i hjulene for landets hersker. Saba er en figur man føler er ekte, hun er tøff og ikke alltid hyggelig, det ser man for eksempel i forholdet hennes til lillesøsteren, Emmi, det er til tider hjerteskjærende.


Boken er skrevet av debutanten Moira Young og hvilken debut det er! En fantastisk dystopisk fortelling som jeg vil anbefale videre på det sterkeste. Boken står fint alene men det er visse ting som peker mot at det må bli en oppfølger og forfatteren arbeider med en ny historie. Det blir spennende å se om hun kan toppe dette.

Omslaget:
Jeg syntes det er et godt bilde på de tøffe forholdene Saba lever under.

Vil du vite mer om forfatteren eller boken? Besøk:
Blood Red Road

Boken ble utgitt i: 2011 
Målgruppe: Ungdom
Forlag: Gyldendal
Kilde: Anmelderkopi mottatt fra forlaget mot ærlig anmeldelse.

Et lite tips som ikke har noe med denne boken å gjøre: Ann Kristin har forelsket seg helt i en ny fantasy-serie og har giveaway på bloggen sin.

4 kommentarer:

 1. Ooo, spennende. Den står i hylla og venter på meg. ;)

  SvarSlett
 2. Veldig spennende. Den fikk jeg lyst til å lese:)

  SvarSlett
 3. Det er så mye bra dystopisk litteratur for tiden, det blir vanskelig å vite helt hvor en skal begynne. Denne står i hvertfall på ønakelista. :)

  Takk for at du nevnte giveaway'en, forresten. :)

  SvarSlett
 4. Ja, jeg vet heller ikke helt hvor jeg skal begynne eller hva jeg skal velge blant alle de dystopiske bøkene. Denne frister veldig blant annet på grunn av omslaget:-) Jeg lot være å kjøpe boken her om dagen fordi den hadde et helt annet omslag.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.