RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

lørdag 29. oktober 2011

Bli kjent med: Karin fra bokbloggen En verden full av bøker

   
"Bli kjent med bokbloggerne" er en fast intervju-serie her på bloggen, her skal du få bli litt bedre kjent med de forskjellige norske bokbloggerne. Ønsker du å delta så blir jeg glad om du sender meg en e-post. Da er alt klart for å ønske velkommen til Karin fra Hysj! Lesing pågår


Fortell oss litt om deg og bloggen din. 
For tre år siden startet jeg en blogg hvor jeg skrev om reisene jeg hadde gjort med masse bilder, beregnet på familie og venner. Etterhvert som jeg orienterte meg i blogguniverset oppdaget jeg at det var noen der ute som skrev om min store interesse; bøker! Så jeg brukte litt tid på å orientere meg i de bokbloggene som var da. Julen for tre år siden startet jeg min egen bokblogg. I begynnelsen hadde jeg nok bare fire lesere - samboeren min og noen familiemedlemmer som følte jeg forpliktet til å lese det jeg skrev.
Jeg har alltid likt å lese, og blir stadig observert med ei bok mellom hendene. Etterhver har jeg blitt 32 år, bor i Oslo sammen med samboeren min og vår lille jente på ett år. I motsetning til en del andre bloggere er ikke jobben min bokrelatert, jeg jobber med helt andre ting.

Skjer det noe spennende på bloggen nær fremtid som vi bør vite om? Ukentlige, månedlige eller sporadiske begivenheter på bloggen din som du har lyst til å fortelle oss om? 
I det siste har jeg tenkt litt på hva jeg vil med bloggen min og har kommet frem til at jeg ønsker å vie mindre kjente utgivelser større plass. Jeg føler at kjente bøker med kjente forfatter navn har fått veldig stor plass. Jeg ønsker at leserne mine skal få vite om nye navn når de leser bloggen min, at det ikke skal være en blogg hvor jeg bare skriver om de som ligger øverst på salgstoppen i dag. I tillegg så har jeg lyst til å lese mer lyrikk.

Hva liker du best med det å blogge?
Det er veldig enkelt å svare på - alle de andre i bokbloggsfæren! Alle de fine bloggerne som legger igjen kommentarer gang på gang. Samt, jeg blir veldig glad noen har plukket med seg noen av mine boktips. Det gjelder ikke bare andre bloggere, men også de blant mine venner og familier som forteller meg at de har lest noen bøker etter anbefalinger fra meg. Det er gøy!

Vi har alle en lang liste med favoritt bøker men klarer du å plukke ut fem bøker fra listen din og dele de med oss?
Skal prøve, men slike lister endrer seg stadig.
Nummer en er ganske klar da - Forsoningen av Fred Uhlman 
Som ung var Anne fra Bjørkely en stor favoritt, som voksen oppdaget jeg perlen The Blue Castle av samme forfatter.
Jeg liker også russiske forfattere. Jeg har bodd i Moskva to ganger og har flere favoritter. En av de største forfatterne er blant annet Turgjenev og romanen Et adelshjem.
Jeg tror jeg nøyer meg med disse tre, det dukker stadig opp nye favoritter.

Har du en favoritt forfatter(eller kanskje flere)?
I mine yngre dager hadde jeg definitivt flere forfattere, i dag er det en god del forfattere jeg liker. Jeg merker at slike ting også endrer seg litt, i dag er jeg for eksempel mer opptatt av kvinnelige forfattere som Doris Lessing, Sigrid Undset og Selma Lagerlöf, det var jeg ikke for ti år siden. Av og til ønsker jeg at jeg var flinkere til å lese hele forfatterskap i stedet for bare enkelte bøker.

Klikk på bildet for å besøke bloggen til Karin.


Er det en bok du lenge har tenkt at denne er virkelig god, skjønner ikke hvorfor ikke flere mennesker leser den?
Tja, det skjer ganske ofte, men jeg tenker at de som ikke har lest Carl Frode Tiller og Innsirkling 1 og 2 bør skjerpe seg!

Er det noe du leser som du egentlig syntes er litt pinlig?
Egentlig ikke, men av og til blir jeg litt pinlig berørt på grunn av skrivefeil og dårlig språk. Spesielt når bøkene er utgitt på store og kjente forlag, jeg mener at det kanskje også er litt pinlig for forfatteren, jeg trodde kanskje forlag hadde et system på å luke ut slike ting.

Ikke vær flau del av dine guilty pleasure med oss, du er neppe alene om det.
Ha ha, neppe. Jeg digger bøkene til Sophie Kinsella, hun får meg til å le. Ellers har jeg begynt på en ny vampyrserie som definitivt er lettere underholdning. Det er en tid for alt lesingen:-)

Har du et mål med bloggingen din?
Tja, ingen uttalte mål, men jeg håper å gi tips og inspirasjon til lesing!

Har du noen gang plukket opp en bok fordi en annen bokblogger anbefalte den(hvis ja nevn gjerne en bok)? 
Ja, mange ganger. Men spesielt dokumentaren Tyskerjentene av Helle Aarnes som jo har gått som en farsott gjennom bloggosfæren. Med god grunn - den anbefales!

Bruker du ditt lokale bibliotek? Fortell oss gjerne hvorfor/hvorfor ikke.
Etter at jeg flyttet ut fra selve bykjernen i Oslo så har jeg begynt å bruke vår lokale avdeling av Deichmanske. Spesielt da jeg hadde mammaperm så benyttet jeg biblioteket ganske flittig. Jeg liker det ganske godt, og må innrømme at jeg synes nesten det er bedre å ha en lokalavdeling av Deichmanske i nabolaget, enn hovedavdelingen slik jeg hadde før. Den ble for stor og skremmende. I tillegg så jeg så heldig at jeg vi har et veldig stort bibliotek på jobben så jeg låner også en god del der. Ja til biblioteker, de er utrolig viktige i lokalmiljøene.

Del tre av dine blogg favoritter med oss.
Jeg har så mange favoritter, både norske og utenlandske. Jeg anbefaler deg som er på titt etter gode utenlandske blogger å ta en titt i høyremenyen på bloggen min, litt ned på siden. Der finner man en del lenker til blogger som skriver bra om bøker på engelsk, og derfra kan man klikke seg videre på andre bloggere. Og ja, slik man jo sitte en hel dag da:-)

Takk for at jeg ble intervjuet!

Gleden var på min side, Karin. Jeg syntes det var meget godt sagt at det er en tid for all lesing, det er jeg så enig i.

6 kommentarer:

 1. Koselig å bli mer kjent med Karin :)

  Du skriver veldig gode og ofte kreative anmeldelser. Jeg gleder meg til å lese mer om utgivelser som ikke er så godt kjent, synes det var en flott ide.

  SvarSlett
 2. Takk Bokelskerinnen. Når man har skrevet opp mot 400 bokomtaler så begynner det å skorte litt på kreativiteten synes jeg, men hyggelig å høre at noen liker det man skriver.

  Takk også til deg Mari for at du intervjuet meg:-)

  SvarSlett
 3. Kjempe fint bokblogger intervju:)

  SvarSlett
 4. Bare hyggelig, Karin. Det er ikke alltid man behøver å være kreativ, skriver man fengende holder det i massevis :)

  SvarSlett
 5. Fint bokblogger-intervju, Karin er en blogger jeg er stadig innom for å lese anmeldelsene til :-)

  SvarSlett
 6. Kjempefint intervju! Jeg gleder meg til å lese mer om lyrikk og ukjente forfattere hos Karin. Jeg har som mål å lese mer lyrikk i 2012, og da vet jeg hvor jeg kan finne inspirasjon:-)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.