RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

fredag 28. oktober 2011

Blir du med på Norges største lesesirkel?Boken som skulle leses var Barnepiken av Kathryn Stockett, siden jeg leste boken i fjor høst så var jeg ikke med men det var utrolig artig å høre diskusjonen om boken på radioen i går. Vil du vite hva jeg syntes om boken bør du ta en titt på min bokanmeldelse av Barnepiken. Det var også live chat under sendingen men det fikk jeg dessverre ikke deltatt på da jeg var på et sted uten internettilkobling(ja, det går faktisk an!). Gikk du glipp av innslaget på radioen anbefaler jeg deg å lytte til det, du finner det ved å følge denne linken.

NRK skal reise rundt på landets biblioteker og snakke med folk som har lest månedens bok. Denne gangen hadde de ved hjelp av Ringsaker bibliotek fått samlet et knippe lesere for å høre hva de syntes om boken. Det var fire lesere som aldri hadde møtt hverandre før og det var forsøkt å plukke ut forskjellige type mennesker, det likte jeg godt. Jeg har ikke troen på at en lesesirkel kan bli stor suksess om det utelukkende hadde vært litteraturvitere. For all del jeg mener ikke å fornærme de som vet hva de snakker om, som har utdannet seg nettopp for å kunne fortelle oss noe om litteratur, det er bare så deilig å høre mannen i gata si sin oppriktige mening om en bok. Jeg må forresten klage litt det var en aldersgruppe jeg savnet representert i lesesirkelen og det de leserne som er i slutten av tenårene eller i tjueårene.

Månedens bok i den nasjonale lesesirkelen i november;  Den Motvillige Fundamentalist av Mohsin Hamid.
Neste måneds bok er allerede valgt og skal presenteres på P2 førstkommende mandag(mener jeg det var).  Boken som har blitt plukket ut for november er en bok på ikke mer enn knappe 160 sider, den heter Den Motvillige Fundamentalist og er skrevet av Mohsin Hamid.  Det er ikke en roman av typen jeg vanligvis leser og nettopp derfor skal jeg ta utfordringen og lese den. Jeg har allerede reservert et eksemplar på mitt lokale bibliotek. Er du nysgjerrig på boken kan du lese Anne Cathrine Straumes anmeldelse av boken.

Jeg har forresten et par ønsker til lesesirkelen og det er at de forsøker seg på sjangere som ofte blir sett litt ned på av mange som fantasy og/eller science fiction roman?! En annen ting som hadde vært morsomt var å få landets voksne befolkning til å forsøke seg på en ungdomsbok, det skrives så ufattelig mange gode bøker for ungdom som fint også kan leses og likes av et eldre publikum. En ting til: Kjære NRK, dere må få dere en logo til dette flotte prosjektet!

Blir du med resten av Norge og leser?

9 kommentarer:

 1. Takk for tipset, har ikke hørt om dette før. Hadde vært artig å være med... Skal i alle fall følge prosjektet videre. :)

  SvarSlett
 2. Eg var ikkje med på Barnepiken, då eg har lest den tidlegare i år. Men denne må eg få med meg, ei annleis bok er bra:-)

  SvarSlett
 3. Tone:Så bra at du fant det ut akkurat her, hyggelig å kunne spre litt boknytt :)

  Elida:Det er jeg helt enig i, dessuten er det litt morsomt å lese noe andre har valgt for deg syntes jeg.

  SvarSlett
 4. Dette virker gøy, men de velger kun bøker jeg har lest. Blir med når de velger noe som er nytt for meg =)

  Den Motvillige Fundamentalist var for øvrig en god bok.

  SvarSlett
 5. labben: Ja, det gjør det. I desember bør de jammen meg titte innom bloggen din og velge noe du ikke har lest ;)

  SvarSlett
 6. Haha ja, det burde absolutt være et krav. JEG bør være fokus for Norges største lesesirkel ;)

  Men jeg håper likevel at de velger noe jeg ikke har lest neste gang, for jeg vil også være med! =)

  SvarSlett
 7. Dette hadde jeg ikke hørt om så takk for tipset. :)

  Det er frustrerende at ungdomslitteraturen ofte blir glemt i slike sammenhenger (så du hvilke bøker som var nominert til Ungdommens kritikerpris i fjor? ikke en ungdomsbok). Det er jo så mye flott å velge mellom!

  Du har forresten fått en award av meg. Det er mer info på bloggen min. :)

  SvarSlett
 8. Månedens bok er så god! Gled deg :)

  SvarSlett
 9. Dette høres moro ut, skal sjekkes ut :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.