RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

torsdag 24. november 2011

Boktema - Min favorittforfatter på bokstaven BDet er torsdag og tid for Boktema hos anettes bokboble og temaet denne uken er "Min favorittforfatter på bokstaven B".


Det var ikke helt lett for meg å velge bare en favorittforfatter på bokstaven B, men jeg har landet på Frances Hodgson Burnett. Mange vil, forhåpentligvis, kjenne igjen navnet for dette er dame som har skrevet mange bøker og flere av hennes barnebøker regnes som klassikere. Bøkene Burnett er mest kjent for er nok Den hemmelige hagen, Lille Lord Fauntleroy og En liten prinsesse.

Selv har jeg kun lest Den hemmelige hagen, det er en vidunderlig barnebok som jeg trygt kan anbefale videre til både barn og voksne. Historien egner seg godt til hyggelige lesestunder sammen med barna.  Jeg har En liten prinsesse og 'The Lost Prince' liggende på lesebrettet mitt, jeg har planer om å få lest de begge til neste år.

Jeg kommer nok aldri til å slutte å la meg forundre over det faktum at enkelte mennesker evner å skrive på en slik måte at historiene deres fortsatt fenger lesere selv 100 år etter at verket opprinnelig ble utgitt.
Gleder meg til å lese om din favorittforfatter på bokstaven B.

7 kommentarer:

 1. Jeg skrev om den samme forfatteren som deg:) Fint skrevet:)

  SvarSlett
 2. Jeg er helt enig i at Burnett er en favorittforfatter! Både Den hemmeligsfulle hagen og Lille Lord Fauntleroy var en del av oppveksten min og jeg leste de veldig mange ganger :-)

  SvarSlett
 3. Navnet er velkjent ja, men jeg har aldri lest noe av henne - dessverre. Jeg tror nok jeg har gått glipp av noe lesermessig i barndommen ettersom jeg aldri fikk med meg Den hemmelige hagen... Heldigvis er det jo aldri for sent, selv om det vil bli en litt annen leseopplevelse som voksen. :)

  SvarSlett
 4. Jeg kjenner kun historien fra musikalen ved samme navn:
  http://www.youtube.com/watch?v=ifCci7Ute2A

  Har lyst til å lese boken en gang.

  SvarSlett
 5. Navnet Burnett har jeg hørt, men ikke lest noen av bøkene. Noe som, etter å ha lest om for eksempel Den hemmelige hagen, får meg til å føle at jeg har gått glipp av gode leseropplevelser!

  SvarSlett
 6. Jeg valgte også noen barndomsfavoritter :-) Den hemmelige hagen leste jeg mange ganger da jeg var yngre - den er nydelig!Og jeg har den fremdeles i bokylla.

  SvarSlett
 7. Denne forfatteren har jeg hørt om, men desverre ikke lest noe av. Kanskje på tide? :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)