RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

torsdag 8. desember 2011

Bokanmeldelse: Himmelfallen av Brian Selznick

Nydelig, fantastisk og originalt utført! Flott alternativ til myke pakker under juletreet.

1977: Ben har nylig mistet moren sin og bor nå hos sin tante og onkel. En dag ser han det lyser på rommet til moren i det gamle huset deres. Blant morens ting finner Ben et spor etter faren han aldri har kjent, skal han endelig få vite hvem faren er? Ledetråden sender Ben avsted til New York på jakt etter faren sin.

1927: Rose rømmer til New York på jakt etter idolet sitt, en verdensberømt skuespillerinne.Mine tanker om boken?
Jeg var ikke helt sikker på hva som ventet meg da jeg åpnet opp Himmelfallen og jeg hadde derfor ingen store forventninger til boken. Historiene, ja for det er faktisk to, som åpenbarte seg for meg var over all forventning. Himmelfallen var en fantastisk og annerledes bok som var nesten umulig å legge fra seg! Boken er på godt over 600 sider, men det skal du ikke la deg skremme av. Inne i denne lille mursteinen er det svært mange tegninger og den delen av historien som er skrevet er veldig lettlest. Selv leste jeg ut boken på én dag og nei, det var ingen søndag, jeg var på jobb og sammen med familien min på ettermiddagen. Forfatteren Brian Selznick har funnet en meget original måte å skape kunst på. Himmelfallen er en slags kryssing mellom en roman, en grafisk roman, billedbøker og film.

Jeg elsker Selznicks illustrasjoner, legg merke til hvor livaktig håret til Rose er tegnet!
Vi får servert to separate historier; den ene begynner i 1927, den er tegnet, og den andre historien starter i 1977, den er i tekst. Etterhvert flettes de to historiene sammen og utgjør en gripende historie. Flettingen er gjort på mesterlig vis og det føles på ingen måte rart når den illustrerte fortellingen møter teksten. Jeg vil egentlig ikke si så mye mer om bokens innhold fordi jeg mener noe av magien(nei, dette er ikke fantasy) og overraskelsene her vil bli borte om man vet for mye på forhånd.

Himmelfallen vil jeg på det varmeste anbefale videre, det er i utgangspunktet en ungdomsbok men den vil nok røre ved langt eldre leseres hjerter. Boken kan også anbefales til de som kvier seg litt for å lese siden det er mye bilder og ikke avskrekkende med tekst.

Denne boken bør ligge under mange bokelskeres juletrær i år!

Boktrailer:

Intervju med forfatteren:

Omslaget:
Kjempefint og ikke minst er det relatert til historien.

Himmelfallen er ukens bok i Cappelen Damms bokbloggturnée, her kan du lese hva andre bloggere mener om boken.
The Witch of the North
The Labyrinthine
Av en annen verden

I morgen er det Sunadokei sin tur til å anmelde boken deretter kommer det en anmeldelse hos Carolines Verden og sist ut denne gangen er Skolebibliotekaren.

Vil du vite mer om forfatteren?
Besøk Wonderstrucks hjemmeside
Om bloggeren
Sommeren 2007 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Til daglig jobber hun på kontor.

8 kommentarer:

 1. Enig i at denne var nydelig og er en kjempefin julepresang. Jeg er stort sett ferdig med mine gaver, og lurte på å gi vekk mitt eget eksemplar, men tror ikke jeg klarer det:-)

  SvarSlett
 2. Fantastisk bra bokanmeldelse, denne boken MÅ jeg jo bare kjøpe...eller kanskje ønske meg til jul ;) Så må jeg bare legge til at bloggen din har blitt helt overjordisk vakker!! Har du gjort alt selv? Og hvordan gjør du det når du presenterer boken slik som ovenfor (med bildet av boken og teksten inni "boksen")? Stor klem fra Anette :)

  SvarSlett
 3. Jeg tror jeg skal kjøpe denne til en niese. Har jo bare hørt fine ting om om den:-)

  Men det jeg skulle si var at din nye designet ditt er fantastisk. Veldig fint!

  SvarSlett
 4. Oppfinnelsen av Hugo Cabret var en nydelig bok, og denne ser også ut til å ha den samme magien. Jeg visste ikke at han hadde skrevet flere enn Hugo, så takk for at du gjorde meg oppmerksom på Himmelfallen.

  SvarSlett
 5. Fint design på bloggen altså!! :-)

  SvarSlett
 6. Flott omtale av en bok jeg bare MÅ lese, Mari :-) Utrolig lekkert design du har fått på bloggen, også!

  SvarSlett
 7. Den har jeg absolutt lyst til å lese, har vært nysgjerrig på den en stund.

  Og så fantastisk design du har fått her inne! :D

  SvarSlett
 8. Gleder meg til å lese den selv . . . Fin oppdatering på siden og en stilig annmeldelse <3

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.