RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

lørdag 7. januar 2012

Bli kjent med: Kristin Storrusten fra bokmerker.org


"Bli kjent med bokbloggerne" er en fast intervju-serie her på bloggen, her vil du bli litt bedre kjent med de forskjellige norske bokbloggerne. Ønsker du å delta så blir jeg glad om du sender meg en e-post. Da er det duket for årets første "Bli kjent med" med intervju og det er en glede å få lov til å ønske velkommen til Kristin Storrusten fra bokmerker.org.

Fortell oss litt om deg og bloggen din.
Jeg heter Kristin Storrusten, og jeg blogger sammen med en god klump andre på Bokmerker.org. Da jeg begynte bloggen var jeg litteraturstudent og ville skrive om litteratur – men helst på en måte slik at folk fikk lese det! Siden jeg har blogget i mange år også før det, var det naturlig å velge blogg. Bokmerker-redaksjonen har ulike interesser og skriver derfor om ulike bøker, og vi tror jo at det er noe av styrken vår.

Skjer det noe spennende på bloggen nær fremtid som vi bør vite om? Ukentlige, månedlige eller sporadiske begivenheter på bloggen din som du har lyst til å fortelle oss om? Nå har du sjansen.
Vi har hatt temauker tidligere (både tysk uke, filmuke og Harry Potter-uke), og i forbindelse med valget planlegger vi Politisk uke. Da skal vi blogge om bøker som på ulik måte tar opp politiske temaer.

Hva liker du best med det å blogge?
Det er veldig rask respons fra man publiserer til man får respons. Å blogge gjør at man blir tettere på leserne sine enn man blir i andre kanaler – og dessuten skapes det jo et miljø i blogging!

Vi har alle en lang liste med favoritt bøker men klarer du å plukke ut fem bøker fra listen din og dele de med oss?
Nei, bare fem bøker går ikke, så jeg gir meg selv en begrensning. Mine fem favoritter blant nyere barnebøker er Tonje Glimmerdal av Maria Parr, En bok av Hervé Tullet, Don Fritjof av Anna Bache-Wiig/Lisa Aisato, Snill av Gro Dahle/Svein Nyhus og Glassklokken av Bjørn Ersland/Lillian Brøgger . Flere favoritter har jeg lagret hos Bokelskere.no.
Har du en favoritt forfatter(eller kanskje flere)?
Jeg har mange, men Victor Hugo, Jan Kjærstad, Karl Ove Knausgård og Barbara Kingsolver kommer jeg stadig tilbake til. Jeg liker de store fortellingene! Ellers er jeg veldig fan av Tove Janssons bøker og J. K. Rowling.

Er det en bok du lenge har tenkt at denne er virkelig god, skjønner ikke hvorfor ikke flere mennesker leser den?
Jeg synes det er synd at ikke flere leser Mikkel Bugges Gå under jorda. Den er kjempebra. En snodig roman.

Er det noe du leser som du egentlig syntes er litt pinlig? Ikke vær flau del av dine guilty pleasure med oss, du er neppe alene om det.
Nja, jeg blir ikke så pinlig berørt, jeg leser gjerne kiosklitteratur hvis det byr seg. Kanskje at jeg har en såpass stor hylle med biografier om kongelige? Det er kanskje det rareste. Men jeg er jo en sånn en som sitter på bussen med barnebøker og koser meg STORT!

Har du et mål med bloggingen din?
Ja, vi vil jo være et alternativ til dagspressen og magasinene, og de mer personlige bloggene. Vi prøver å skape noe litt unikt? Så får vi se hvordan det går.

Har du noen gang plukket opp en bok fordi en annen bokblogger anbefalte den (hvis ja nevn gjerne en bok)?
Ja, flere ganger. Jeg har lest "La kloden spinne" av Colum McCann fordi Bokdama og Forlagsliv anbefalte den.  Jeg leste Ovenpå er det stille etter omtale på Oversetterblogg. Jeg har bestilt "Mer enn hjerne" av Niels Chr. Geelmuyden. Dessuten hører jeg på rådene til mange av de flinke folkene på Bokmerker. Blogging er en av de viktigste inspirasjonskildene for meg.

Bruker du ditt lokale bibliotek? Fortell oss gjerne hvorfor/hvorfor ikke.
Ja, jeg bruker det hele tiden. Det er fantastisk at man kan bestille bøker fra hele Norge og hele Oslo og få dem utlevert på nærmeste bibliotek. Det gjør at jeg tør å satse på flere bøker enn man gjør når man må kjøpe dem. Dessuten har de en stor bildebokavdeling, og man kan sitte der og lese alt man vil. Gull for å oppdage nye bøker!

Del tre av dine bloggfavoritter med oss.
Bokblogger, da? Jeg abonnerer på i overkant av 200 blogger, og de færreste av dem skriver om bøker. Elsa Billgren er absolutt en favoritt blant "allmennbloggene".

Kanskje er det fordi jeg selv driver en redaksjonsblogg, men jeg er altså svak for Bokhora.se, Oversetterblogg og Forlagsliv. Synes det er spennende når flere stemmer får komme til orde, og liker det rett og slett. Men Migrating Coconuts, Dipsolitteraten, Kristine Kleppo, Aina Basso, Vidar Kvalshaug og Jorids Ord om annet er steder jeg ofte får tips. (Bare tre? Jeg kan holde på å anbefale blogger lenge!)

Tusen takk for at vi fikk lov til å bli litt bedre kjent med deg, Kristin og bloggen bokmerker.org. Jeg kjenner at du gjorde meg fryktelig nysgjerrig på boken "Gå under jorda"!
1 kommentar:

  1. Flott innlegg:) har vært innom bokmerker.org før :)

    SV;Kult at du har lest noen av bøkene på listen da.:) Syntes starten på kinsella sin bok var litt treg,men jeg syntes det tok seg opp mot slutten.

    SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)