RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

fredag 6. januar 2012

Bokanmeldelse: Vaffelhjarte av Maria Parr

En fornøyelig barnebok som passer både for store og små lesere. Forfatter Maria Parrs barnebøker fortjener å bli minst like populære som Astrid Lindgrens bøker har vært i lange tider. Bøkene gir den samme gode følelsen men er mer moderne.

Omslaget til venstre er det man finner på nyutgivelsen av boka, omslaget til høyre var på 1.utgaven.

Hva handler boken om?
Trille og Lena vokser opp på en liten øy de kaller Knert-Mathilde. De to finner på mye sprell sammen, Lena er hjernen bak det meste om skjer, hun er vågal og det ender ofte med knall og fall. De har det i det hele tatt helt topp ute på sin lille øy, helt til den dagen da Trille finner ut av at Lena plutselig skal flytte.

Mine tanker om boken?
Vaffelhjartet var virkelig en knakende god barnebok og en strålende debut av forfatter Maria Parr. Dette er en fortelling fylt av varme, mye humor og mange veldig morsomme situasjoner(jeg kan nevne at de to blant annet lager sin egen versjon av Noas ark, virkelig verdt å få med seg!). Alt ved personene i historien og situasjonene virker så ekte, både det komiske og det alvorlige. Sorg og vennskap er to viktige temaer Maria Parr tar opp i boken og det gjør hun på en måte som er forståelig for barn. Jeg leste boken høyt for sønnen i huset og likte den som du sikkert skjønner veldig godt. Jeg har ledd og tørket tårer sammen med både Lena og Trille.

Boken var veldig i vinden i fjor høst, og det med rette, i og med at NRKs tv-serie Vaffelhjartet er basert nettopp på denne boken. Vi lånte boken på biblioteket en god stund før tv-serien kom på skjermen, absolutt lesestoff som kan anbefales til høytlesning på sengekanten til barn fra 6-7 år og oppover. Yngre barn kan selvsagt også ha glede av boken, men det vil nok variere veldig fra barn til barn hvor lenge de klarer å konsentrere seg om en historie med veldig få illustrasjoner.

Har du barn selv, nieser og nevøer eller kanskje barnebarn? Hvis svaret på det spørsmålet er ja, vil jeg tro du blir populær om du setter deg ned med dem å lese Vaffelhjarte.


Les også:
Bokanmeldelse: Tonje Glimmerdal av Maria Parr

Forfatterintervju: Maria Parr

Omslaget:
Jeg liker det nye, lekne omslaget veldig godt!

Oppsummering:

En veldig god barnebok - les den for noen du er glad i.

Vil du vite hva andre mener om boken?Ta en titt på disse linkene:
Bokmerker
Les mye
Bookhouse girls
Pervoluto

Boken ble utgitt i: 2011(2005) 
Forlag: Samlaget
Kilde: Lånt på vårt lokale bibliotek.(I ettertid mottok jeg også et anmeldereksemplar av boken).

1 kommentar:

  1. Flott omtale:) Virker som en flott bok. Har lyst å få noen barnebøker her hjemme til nevøen min skal overnatte:) Har for lite barnebøker.hehe

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.