RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

lørdag 14. januar 2012

Bli kjent med: Margrete fra bloggen Ariel"Bli kjent med bokbloggerne" er en fast intervju-serie her på bloggen, her vil du bli litt bedre kjent med de forskjellige norske bokbloggerne. Ønsker du å delta så blir jeg glad om du sender meg en e-post. Det er en glede å få lov til å ønske velkommen til Margrete, Margrete finner du på bloggen Ariel.

Fortell oss litt om deg og bloggen din.
Eg er 43 år og arbeider som lærar ved ein vidaregåande skule. Faga eg underviser i, er engelsk og norsk, og på mange måtar har eg hobbyane mine som jobb i og med at eg er glad i å lese og sjå film. Sidan eg er dronninga av multitasking, blir det ofte til at eg går lange turar medan eg lyttar til lydbøker på CD (oftast iført ein gammaldags installasjon med discman i rumpetaske). Elles har eg fire born i alderen 7 - 18 år, og dei opptek mykje av tida og tankane mine. Bloggen min handlar om kvardagsliv og tema eg er oppteken av - mest av det positive, vel å merke. Eg legg ofte ut bilete frå turar i skog og mark, gjerne med born og hundar som delar av motivet.


Skjer det noe spennende på bloggen nær fremtid som vi bør vite om? Ukentlige, månedlige eller sporadiske begivenheter på bloggen din som du har lyst til å fortelle oss om? Nå har du sjansen.

Eg har ingen spennande innlegg som ligg og trykkjer på.


Hva liker du best med det å blogge?
Blogginga gir meg ein kanal ut til for det eg skulle ha lyst til å formidle.Den fungerer òg som ei slags dagbok for meg sjølv og familien.

Vi har alle en lang liste med favoritt bøker men klarer du å plukke ut fem bøker fra listen din og dele de med oss?
Fem favorittbøker er vanskeleg å velje ut, men eg er glad i "Juloratoriet", "Lillelord", "En bønn for Owen Meany", "Tonje Glimmerdal" og "Min Kamp 1 - 5".

Har du en favoritt forfatter(eller kanskje flere)?
Eg har mange favorittforfattarar. Blant dei er Ibsen, Shakespeare, Austen, Borgen, Paasilinna og Knausgård.

Er det en bok du lenge har tenkt at denne er virkelig god, skjønner ikke hvorfor ikke flere mennesker leser den?
Ikkje som eg kjem på.


Er det noe du leser som du egentlig syntes er litt pinlig? Ikke vær flau del av dine guilty pleasure med oss, du er neppe alene om det.

Pinleg? Det må vere romantisk kliss. Heldt på å dåne av "Drømmehjerte" og "Señor Peregrino", til dømes.


Har du et mål med bloggingen din?

Eg har ikkje anna mål med blogginga enn å dele litt av meg sjølv med andre, utan å bli altfor privat. Eg kjenner mange av lesarane mine, og dei gir meg tilbakemeldingar om at dei blir inspirerte av det eg skriv. Det set eg pris på.


Har du noen gang plukket opp en bok fordi en annen bokblogger anbefalte den (hvis ja nevn gjerne en bok)?

Eg plukkar ofte opp bøker som andre tipsar om på sine bloggar! Knausgård vart eg hekta på, til dømes, fordi andre blogga om bøkene og eg vart nysgjerrig. Innan familien er vi fleire som les og bloggar, og vi diskuterer bøkene heftig både på og utanfor bloggane.


Bruker du ditt lokale bibliotek? Fortell oss gjerne hvorfor/hvorfor ikke.

Eg bruker både bygdas bibliotek, nabobygdas og skulebiblioteket på skulen der eg jobbar. Eg ser inga hensikt i å fylle huset med dyre bøker som eg les ein gong og deretter set i ei hylle! Ungane mine og eg går fast på biblioteket kvar fjortande dag, men eg er der ofte aleine òg.

Del tre av dine bloggfavoritter med oss.
Bloggfavorittar i familien: Besta, Solveig si side og Lappetausa.


Tusen takk for at vi fikk lov til å bli litt bedre kjent med deg, Margrete. Så utrolig morsomt å ha så mange som blogger og leser(!) i familien, det er veldig hyggelig når man kan dele flere fritidssysler :)
1 kommentar:

  1. Flott innlegg:) Skal titte innom bokbloggen!

    SV;Takk Mari:) Var en spennende og interessant bok!God helg til deg også:)

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.