RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

fredag 13. januar 2012

Bokanmeldelse:
Fever-serien av Karen Marie Moning

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne når jeg skal skrive en bokanmeldelse av Fever-serien, en fantastisk urban fantasy/paranormal romance serie. Jeg er akkurat ferdig med den siste boka – Shadowfever, og føler meg som en ballong som lufta har gått ut av. Hvorfor måtte det ende!! Rått og brutalt. Ett lys i mørket er at jeg har sjekket Karen Marie Monings-hjemmeside, og vet at det i fremtiden er planlagt to nye bøker i Fever-serien. Og i mellomtiden kan jeg kose meg med en triologi som tar utgangspunkt i livet til en av de andre store karakterene i serien. OOOOG DreamWorks Studios har tilsynelatende planer om å lage film av bøkene!! Jeg kjenner jeg dør litt innvendig bare av tanken. Juhuuuu!! All hope is not lost! Men for å inspirere dere til å begynne på serien, så skal starte fra begynnelsen (som seg hør og bør) og gi dere et lite resymé av hva det egentlig er jeg har blitt så begeistret for.Hva handler serien om?
Eventyret starter i boka Darkfever, hvor vi møter den fargerike og livsglade sørstatsjenta MacKayla (Mac) Lane. Med sine 22-år på baken, bor hun fortsatt hjemme hos foreldrene i den lille byen Ashford, hvor hun jobber som bartender og ellers nyter livet med solslikking og moro med venner. Livet er til for å nytes, og det er noe denne jenta kan! Selvfølgelig kan ikke denne idyllen vare, og livet tar en drastisk vending etter hun hører en melding på telefonsvareren sin. Melding er fra storesøsteren Alina, som for en tid tilbake flyttet til Dublin for å gå på skole. I og med at Mac ikke hadde hatt mobil på noen dager (grunnet at den tok en ufrivillig dukkert i bassenget) får hun ikke beskjeden før 4 dager etter søsteren ringte. Og da er det for sent…Alina er død, og mye tyder på at hun ble drept. Mac er knust, og foreldrene er ikke stort bedre. Politiet i Dublin (Gardaen) har ingen spor å gå etter og ingen ressurser å bruke, og lukker saken. Mac blir rasende, trosser foreldrene og drar til Dublin for å undersøke mordet på søsteren. I Dublin blir Macs øyne åpnet for en helt ny verden, og så begynner snøballen å rulle. Gjennom fem heseblesende bøker får vi bestifte kjennskap med Seelie og Unseelie Fae, Sidhe-seers, Inspector Jayne, Hunters, Keltar Druids, Mallucé, The Sinsar Dubh, Dani ”Mega” O’Malley, Jericho Barrons og hans kompanjonger og mang, mange flere. Mer vil jeg ikke fortelle, for det er vanskelig å si mer uten å røpe for mye av hendelsene.


Min mening om serien:
Jeg stadig blir imponert av bøker, og nye favoritter dukker opp rett som det er, men til nå så er dette DEFINITIVT den beste serien om fe-verden jeg har lest! Og hurra hurra, kryss i taket og stjerner i boka, den oser av sex! Jeg kan nesten føle det bare boka ligger ved siden av meg, det er noe forførende som ligger der og lokker. Blir du ikke opphisset én eller flere ganger i løpet av de fem bøkene, så må jeg dessverre opplyse om at det feiler deg noe :) I tillegg så avslutter omtrent hvert kapittel med en cliff-hanger, noe som gjør det fysisk vondt å stoppe og lese. Unexpected turn of events satt meg helt ut innimellom, for som regel syns jeg at jeg kan gjette meg til hva som kommer til å skje. Men det virker som om forfatteren har kalkulert hva leseren kommer til å anta, for så å finne på noe helt annet. Og det virker så til de grader! ”Hvaaa? Jammen DET kan jo ikke skje! Og HAN/HUN kan jo ikke være/gjøre det?!” Sånn satt jeg og tenkte, mens jeg leste siden om igjen med store øyne. Jeg har kommet i halvkoma på jobb mer enn én gang mens jeg har holdt på med serien, så vanskelig er det å lukke bøkene! Ved siden av å være forelsket i bøkene, så har jeg også blitt forelsket i flere av karakterene. Da spesielt den ekstremt erotiske Seelie Prinsen V’lane (også omtalt som death-by sex Fae), og den gåtefulle og mystiske Jericho Barrons.

Det er så klart noen minus sider, men ingen så alvorlige at jeg ikke fortsatt er helt og holdent forelsket i de. Moning har en forkjærlighet for å forklare i det uendelige, og for å repetere gamle hendelser. Når jeg kommer til femte boka, så syns jeg det er unødvendig å informere meg som leser om ting som jeg vet utrolig godt etter de fire foregående. Også er det alle de irske eller gaeliske navnene på ting da. De fikk jeg aldri dreisen på, selv om det er ordliste bakerst med forklaring på hvordan de skal uttales. Jeg ga opp og leste de sånn som det falt meg best. Men dette er bare flisespikking, i mitt hode er serien fortsatt episk :)

I kronologisk rekkefølge kommer bøkene Darkfever, Bloodfever, Faefever, Dreamfever og Shadowfever.

Oppsummering:

 - Jeg gir den terningkast 1000! Muligens mer. Dette må du ikke gå glipp av!

For mer informasjon om bøkene: Se Karen Monings hjemmeside eller sjekk ut Karen Moning på facebook!7 kommentarer:

 1. Jeg kjøpte den første boka i denne serien etter å ha lest hvor begeistret Silje er over dem, men jeg har ikke kommet i gang med den. Jeg er litt skeptisk til om dette er sjangeren for meg, men entusiasmen deres smitter. :P Tror det er verdt et forsøk.

  SvarSlett
 2. Jaaaa! Jeg er enig med deg :-) En utrolig god, fascinerende og spennende serie som jeg falt hodetups for.

  SvarSlett
 3. Denne serien ligger høyt opp på leselisten min, men jeg vet ikke om jeg har tid til en så altoppslukende serie akkurat nå!

  SvarSlett
 4. Virker som en kjempe spennende serie:)Fikk jammen meg lyst å kjøpe første boka:) hehe

  SvarSlett
 5. Jeg har som mål dette året å ikke begynne på så mange serier, men heller fortsette på de påbegynte. Det er likevel godt mulig at dette er en av de jeg bare må lese. Kanskje sommerferien er tiden å bli oppslukt på.

  SvarSlett
 6. Etter denne fantastiske anmeldelsen kan jeg jo ikke være annet en solgt xD
  Tror nesten dette må bli en av de få bøkene jeg skal kjøpe i 2012. Hørtes ut som noe jeg vil like.. :)

  Vært litt skeptisk på om dette var noe for meg. Men som de andre skriver entusiasmen smitter :D hehe

  SvarSlett
 7. Glad jeg har første boka liggende å vente på meg etter å ha lest dette innser jeg at jeg må begynne på den snart:)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.