RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

lørdag 18. februar 2012

Bli kjent med: Bokelskerinnen"Bli kjent med bokbloggerne" er en fast spalte her på bloggen, her vil du bli litt bedre kjent med de forskjellige norske bokbloggerne. Ønsker du å delta så blir jeg glad om du sender meg en e-post. Mange kjenner godt til damen som har tatt turen innom her i dag; nemlig Bokelskerinnen fra bloggen ved samme navn.

Fortell oss litt om deg og bloggen din.
Jeg er utdannet innen PR og som journalist, og jobber til daglig som serieromanforfatter, frilansjournalist og litt i bokhandel. Bokelskerinnen ble startet i januar 2010, fordi jeg, som så mange andre bloggere, ønsket å ha en oversikt over bøkene jeg leste. Tidligere skrev jeg inn oversikter og små anmeldelser av hver bok jeg leste i word. Jeg var også interessert i å diskutere litteratur med andre.


Skjer det noe spennende på bloggen nær fremtid som vi bør vite om? Ukentlige, månedlige eller sporadiske begivenheter på bloggen din som du har lyst til å fortelle oss om? Nå har du sjansen.
I begynnelsen av hver måned pleier jeg å ha en oversikt over hvilke skjønnlitterære titler for voksne, samt faktabøker og utgivelser i pocket som er å finne i butikker og på bibliotek den kommende måneden. Jeg har også en debutantutfordring gående, hvor jeg oppfordrer folk til å lese flere norske debutanter. Også forsøker jeg å lese èn bok på svensk i måneden, som jeg skriver om under ”Månedens svenske”. Disse spaltene kommer jeg til å fortsette med til neste år også.


Hva liker du best med det å blogge?
Å lese bøker og å skrive er to av de største interessene jeg har, og på bloggen kan jeg kombinere begge deler. Jeg liker også veldig godt fellesskapet man får med andre bloggere. Jeg merker dessuten at jeg er blitt en mer bevisst leser på de årene jeg har blogget.


Vi har alle en lang liste med favoritt bøker men klarer du å plukke ut fem bøker fra listen din og dele de med oss?
Det er nesten helt umulig, for listen er så lang. Jeg har heller lyst til å peke på to bøker jeg synes har fått altfor lite oppmerksomhet, og som flere burde lese:

Lajla Rolstad: Nekronauten
(Har akkurat lest ut denne, og syntes den var helt fantastisk. Perfekt lesing på mørke høstkvelder)

Kari F. Brænne: Under de dype skyggene av løvtunge trær
(Velskrevet og spennende. Denne satt i rett i magen på meg. Passer også godt på høsten)


Har du en favoritt forfatter(eller kanskje flere)?
Se svar på spørsmålet over. 


Er det en bok du lenge har tenkt at denne er virkelig god, skjønner ikke hvorfor ikke flere mennesker leser den?
I disse tider hvor det er så mye fokus på overnaturlig litteratur, vil jeg anbefale serien om the Mayfair Witches, som Anne Rice har skrevet. Den er veldig spennende. Her følger man en familie med flere sterke kvinneskikkelser gjennom flere generasjoner. Det er flust av overnaturlige elementer og det hele er temmelig likt Sagaen om Isfolket. Den er ikke oversatt til norsk, men man finner den enkelt på engelsk.

Er det noe du leser som du egentlig syntes er litt pinlig? Ikke vær flau del av dine guilty pleasure med oss, du er neppe alene om det.
Jeg har aldri brydd meg om hva andre måtte mene om det jeg leser. Jeg velger bøker jeg har lyst til å lese, ikke fordi det er politisk korrekt. Men ut fra hva mange regner som guilty pleasures kan jeg vel nevne serier som The Midnight Breed av Lara Adrian, med overjordiske alfamenn og klisjeer oppstilt på rekke og rad. Det er litt som fastfood og godteri, du vet at det ikke er sunt og oppbyggende for kroppen og det går fort ned når man først starter. Men i likhet med kosthold er det viktig med noen utskeielser innen litteraturen også, og slike serier gir lett underholdning og hygge der og da. Jeg må ha min dose innimellom. Faren er, som med godteri, at man lett kan bli avhengig ;)
Har du et mål med bloggingen din?
Da jeg begynte å blogge hadde jeg ikke noe større mål med bloggingen min enn å holde en oversikt over bøkene jeg leste. Etter hvert ble jeg hektet på bloggingen, og synes det er en flott måte å kunne formidle litteratur og leseglede på. Men noe større mål utover dette har jeg ikke. Å blogge er for meg avkobling og noe som gir meg energi fordi jeg liker det så godt. Jeg planlegger innlegg i forkant, og pleier å lage flere på dager hvor jeg har god tid, og så porsjonerer jeg dem utover.

Har du noen gang plukket opp en bok fordi en annen bokblogger anbefalte den (hvis ja nevn gjerne en bok)?
Ja, det skjer stadig vekk. Det var gjennom bokblogger jeg ble introdusert for, og begynte å lese ungdomsbøker igjen. Jeg begynte også å lese på svensk, fordi jeg ble inspirert av Anitas bokblogg. Å lese blogger er farlig for lommeboken min. 


Bruker du ditt lokale bibliotek? Fortell oss gjerne hvorfor/hvorfor ikke.
Jeg har ikke vært så flink til å bruke biblioteket annet enn til research – tidligere, både fordi jeg helst vil eie bøkene mine og fordi jeg ikke alltid er like flink til å levere dem tilbake i tide. Dette året har jeg imidlertid gjenoppdaget gleden ved å låne på bibliotek. Liker veldig godt at jeg kan sitte hjemme i min egen stue og reservere bøker jeg har lyst til å lese, nesten som å handle i en nettbokhandel bare at det er gratis. Hvis det er bøker jeg liker veldig godt av de jeg låner, kan jeg heller kjøpe dem etterpå. Akkurat nå venter «En svunnen tid på meg på mitt lokale bibliotek, og den gleder jeg meg til å lese.

Del tre av dine bloggfavoritter med oss.
Det er mange flere enn tre, blant annet din. Her er noen av dem jeg liker godt:
 • Siljeblomst: Hun leser bøker jeg selv liker, har gode anmeldelser og jeg elsker de originale bildene som pleier å akkompagnere bloggpostene hennes.
 • Knirk: Hun skriver ofte tankevekkende og gode innlegg hvor hun setter litteraturen i perspektiv. 
 • Julies Bokbabbel: Hun skriver veldig gode og grundige anmeldelser, og er flink til å finne frem til spennende bøker. Takket være henne ”oppdaget” jeg Harry Potter. 
 • Migrating Coconuts: Hun inspirer meg til å lese bøker som er litt utenfor min egen komfortsone, og hun skriver om bøker med stor kunnskap.

Det er veldig fort gjort å bli hekta på bloggingen og ja, det er en dyr hobby. Den stjeler både tid og penger(det er fler av oss som bare MÅ kjøpe noe etter å ha lest en annen bloggers glødende bokanmeldelse).

Jeg "handler" også på bibliotekets hjemmeside, senest denne uken ble Oppfinnelsen av Hugo Cabret av Brian Selznick og Anatomi, Monotomi av Edy Poppy(etter tips i Valentines blogghoppet fra Kasiopeiia.

Tusen takk for at vi fikk lov til å bli litt bedre kjent med deg! 


12 kommentarer:

 1. Jeg har også Nekronauten blant bøker som jeg synes flere burde lese! Og så hyggelig at du liker bloggen min, Bokelskerinnen, jeg liker selvfølgelig din veldig godt også :-D

  SvarSlett
 2. Liker bloggen til Bokelskerinnen :) Du har en veldig variert lesestil. Litt for alle :)
  Også liker jeg den måntlige oppdateringen på nye bøker du kommer med :D

  Vil si meg enig i at flere burde lese Mayfair Witches av Anne Rice :) Leste selv trilogien på dansk :)
  Og den er kjempe bra :D

  Og ja blogging kan bli dyrt xD haha Fordi man blir så inspirert og bare må ha :P

  SvarSlett
 3. Jeg er sååååå enig at Under de skyggene av løvtunge trær har fått for lite oppmerksomhet!!!! Ei FANTASTISK bok<3

  SvarSlett
 4. Spennend intervju å lese:) Bokelskerinnen har en kjæmpe fin blogg, er stadig innom og blir inspirert av bøkene hun leser, også skriver hun godt:)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for fine kommentarer :)

  "Månedens svenske" gjør jeg ikke lenger og jeg har litt endringer i månedsposten min for utgivelser, men ellers er spaltene de samme :)

  SvarSlett
 6. Disse intervjuene er veldig kjekke å lese! :)

  SvarSlett
 7. Jeg liker disse intervjuene hvor man blir bedre kjent med bokbloggerne. Hennes blogg er jeg ofte innom og er en av mine favoritt blogger:-) Ha en fin lørdag Mari:-)

  SvarSlett
 8. Heiiiiiiiaaa Bokelskerinnen og Flukten fra Virkeligheten!

  SvarSlett
 9. Flott innlegg:) Bokelskerinnen har en flott blogg!
  SV;Takk:)Anbefaler både Engler og demoner samt The Lost symbol:) Fine bøker!
  Ha en fin helg du også!

  SvarSlett
 10. Fint innlegg, jeg følger også med Bokelskerinnen :)

  SvarSlett
 11. Kjempeflott intervju, Bokelskerinnen er en av mine absolutte favoritter :)

  SvarSlett
 12. Fint å lese om deg, Bokelskerinnen; flott intervju! Siden du er en av mine personlige favoritter er det veldig (!) hyggelig at jeg blir nevnt som en av dine. :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.