RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

lørdag 25. februar 2012

Bli kjent med: Elida fra My First, My Last, My Everything"Bli kjent med bokbloggerne" er en fast intervju-serie her på bloggen, her vil du bli litt bedre kjent med de forskjellige norske bokbloggerne. Ønsker du å delta så blir jeg glad om du sender meg en e-post. I dag er det veldig hyggelig å få lov til å bli bedre kjent med Elida fra bokbloggen  My First, My Last, My Everything! Ha en strålende lørdag alle sammen.

Fortell oss litt om deg og bloggen din.
Eg heiter Elida, er 25 år og bur på Jæren i Rogaland. Jobber i barnehage med 2-åringer, og stortrivs med det. Eg oppretta blogg fordi eg skulle ikkje vera dårlegare enn søstra mi som begynte å blogge eit par måneder før meg. I ettertid har det vist seg at eg er den ivrigaste bloggaren av oss to. Bloggen starta som ein random blogg, men den hausten hadde eg litt mykje fritid, og fant meg sjølv på biblioteket veldig ofte. For 10 år sidan leste eg veldig mykje, om ikkje variert, men så stoppa det opp. Hausten-09 fant eg lesegleden igjen, og etter kvart vart bloggen nesten rein bokblogg. I tillegg skriv eg om serier eg har sett, litt random stuff, og eg kan slå til med eit kongelig innlegg now and then. Utanom å blogge om bøker så trur eg at det er dei kongelige innlegga eg har mest glede av, men eg er redd for å skrive for mykje om emnet for det er ikkje sikkert at lesere liker det emnet like godt som meg.


Skjer det noe spennende på bloggen nær fremtid som vi bør vite om? Ukentlige, månedlige eller sporadiske begivenheter på bloggen din som du har lyst til å fortelle oss om? Nå har du sjansen.
Eg deltok på Anettes boktema, Smakebit på ein søndag, og skreiv i halvanna år eit mandagsinnlegg som eg posta på ein amerikansk bokblogg. Alle tre har eg meldt meg ut av, eller falt av, men dei to første er det sjanse for at eg hiver meg på igjen. Nå skriver eg mitt eige mandagsinnlegg der eg vel meg eit tema eller noko eg er opptatt av og spør om leserens meining eller innspill. I tillegg er eg ein listefreak og skriver i det same innlegget hvilke bøker eg har lest ut, og hvilke som på "mystisk" vis har havna i bokhylla.

Hva liker du best med det å blogge?
Eg liker at det er nokon der ute som leser det eg skriv. I min krets er det ikkje så mange lesere, ihvertfall ikkje lesere som innrømmer at dei les. Eg har fått mange nye "venner" og hundrevis av nye innspill, bøker eg vil lese og blogger å følge. Men det eg liker aller best, er at bøkene eg les har endra seg veldig, og eg er mottakelig for nye sjangre og forfattere som eg aldri ville høyrt om hadde det ikkje vore for bloggen.


Vi har alle en lang liste med favoritt bøker men klarer du å plukke ut fem bøker fra listen din og dele de med oss?
Å velge favorittbøker er ingen enkel sak, eg heller meir mot favorittforfattere, men fem bøker må eg då kunne skrible ned.
- Jane Eyre av Charlotte Brontë. Eg klarer ikkje beskriva heilt kva som er så bra med denne boka, men historien, kjærligheten mellom to mennesker, og gnisten frå det første møtet mellom Jane og Rochester. Å, dån!
- Harry Potter and the Deathly Hallows. Denne har eg både på norsk og engelsk i bokhylla, pga at det var veldig lenge å vente til november på den norske utgåva, derfor vart den engelske kjøpt i juli. Gjorde svært lite i tre dager utanom å lese denne, og satt som på nåler då dei siste kapitla vart lest. Det var eit stort øyeblikk då eg såg filmatiseringa på kino i sommer, og det var akkurat som eg hadde sett føre meg. Denne slår på hengende håret bok 3 i Harry Potter-serien som favoritt-Potter-bok.
- Buddenbrooks av Thomas Mann. Ei bok som eg ikkje trudde eg kom til å like, men som er heilt fantastisk. Flott bok om handelens og kunstens forskjeller, og om ein familie i oppløysing. Bra motpol til dei engelske klassikerne.
- Overtalelse av Jane Austen. Mi favoritt-Austen om den kjekke kaptein Wentworth og den unge Anne Elliott som etter åtte år framleis har sterke følelser for kvarandre, men er ikkje heilt sikre på om dei skal gjera noko med det. True beauty!
- Barnepiken av Kathryn Stockett. Ei bok som eg kjøpte pga bokbloggeres sitater, begynte på som lydbok frå biblioteket, og avslutta i min eigen versjon av boka. Nydelig og sterk bok, og den vart ikkje verre på film. 4 Oscar-nominasjoner!

Har du en favoritt forfatter(eller kanskje flere)?
Favorittforfattere har eg, mykje lettere enn favorittbøker. Eg leser alt av Nicholas Sparks, Nora Roberts, Jo Nesbø, G.G. Musso og har funne ein ny favoritt i Agatha Christie.

Klikk på bildet for å besøke bloggen til Elida.

Er det en bok du lenge har tenkt at denne er virkelig god, skjønner ikke hvorfor ikke flere mennesker leser den?
Ja, alle burde lesa Buddenbrooks av Thomas Mann. I min omtale frå april-11 skreiv eg: "Eg har tru på at det er ei bok som krever litt av deg, men samtidig oppnår du ei flott leseoppleving som du ikkje vil vera foruten når boka er slutt." Eg seier ikkje meir! I tillegg må alle lese Merice Briffas Australia-trilogi: Mine drømmers land, Urolige tider og Elvens datter.

Er det noe du leser som du egentlig syntes er litt pinlig? Ikke vær flau del av dine guilty pleasure med oss, du er neppe alene om det.
Eg syns at True Blood-serien er litt pinlig, men viss det er tilfellet så er det mange som har den serien som guilty pleasure.


Har du et mål med bloggingen din?
Eg har eit mål om at bøkene eg les blir lest av andre etter meg. Eg har eit mål om å bli betre til å skrive, og at det er nokon der ute som les mine innlegg.

Har du noen gang plukket opp en bok fordi en annen bokblogger anbefalte den (hvis ja nevn gjerne en bok)?
Haugevis. Nokon har eg likt, andre har havna kjapt på biblioteket igjen. Eg har lest Buddenbrooks pga Labben, fullt av 1001 bøker pga Line, og Merice Briffas Australia-trilogi pga ein anna bokblogger.


Bruker du ditt lokale bibliotek? Fortell oss gjerne hvorfor/hvorfor ikke.
Eg er innom minst ein gong i veka på mitt lokale, i tillegg bruker eg to andre bibliotek som ligg i nabokommunane på kvar side. Eg bruker biblioteket fordi eg vil ikkje ha bøker eg ikkje liker i bokhylla, og kan fint finne på å kjøpe dei etter eg har levert dei på biblioteket. Eg låner ikkje bare papirbøker, men og lydbøker og film. Elsker biblioteker!

Del tre av dine bloggfavoritter med oss.
Kun tre, okay!
- Ann Helens blogg  er ein av dei første eg begynte å lese, og eg blir stadig imponert over hennar lister, innlegg, omtaler og av bøkene ho les. Stor inspirasjon!
- Line er ein utrolig flink blogger, og eg er veldig glad i lesesirkelen som har utfordra meg og mine lesevaner. Ho har eit stort spenn i bøkene ho les, og er og redaktør i eit tidsskrift eg abonnerer på. Stor inspirasjon!
- Guilty pleasure: Fotballfrue Caroline Berg Eriksens blogg. Caroline skriver om trening, interiør, klær, sminke, sunnhet, mat og fullt av andre ting.
I tillegg er eg kvar dag innom Bokbloggene og finner spennande innlegg, nye blogger og bra stoff.
Tusen takk for at eg vart spurt!
Tusen takk for at du ville stille opp, Elida. Buddenbrooks av Thomas Mann er en bok jeg har sett nevnt flere ganger, blant annet hos både deg og Line om jeg ikke husker feil :) Den høres interessant ut. Jeg tror bloggingen gjør noe med skrivestilen/måten vår, jeg ser selv forandringer på egne innlegg siden jeg begynte min blogg for 3,5 år siden. Det er nok også positivt at det er så mange forskjellige bokbloggere, vi kan alle lære noe av hverandre.
Om bloggeren
Sommeren 2007 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Til daglig jobber hun på kontor.

6 kommentarer:

 1. Hun har en kjempefin blogg. Liker bloggen hennes veldig godt:)

  SvarSlett
 2. Så kjempe interesang hun er, =3 elsker å intervjue forfattere, =3

  PS! Jeg har en giveaway på bloggen, hvor du selv velger hva du skal vinne. mer info her: http://secrprivilege.blogspot.com/2012/02/giveaway-1-book-of-your-choice.html

  SvarSlett
 3. Fine mål =) Jeg tror nok at hun når dem med glans. Elida har hatt en kjempefin utvikling og bloggen blir bare bedre og bedre. Mange har fått med seg fine tips derfra - selv gleder jeg meg til å lese en av hennes store favoritter, North and South.

  Inspirasjonen går definitivt begge veier, jeg blir stadig imponert over alt hun leser, hvor variert det er og hvor mye hun rekker å skrive om. Du har en flott blogg, Elida!

  SvarSlett
 4. Jeg blir varm om hjertet hver gang noen trekker frem Jane Eyre som favorittbok. North and South skal jeg også lese, etter sterk anbefaling fra Elida. Og takk for veldig hyggelige ord, Elida! Som Labben sier: Inspirasjonen går begge veier. Jeg jubler spesielt over alle Agatha Christie-innleggene:-)

  SvarSlett
 5. Ja takk til flere kongelige innlegg:-) Og som Line er jeg begeistret for alle Agatha Christie innleggene som dukker opp!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.