RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

torsdag 9. februar 2012

Boktema:
Den morsomste boken jeg har lest

I dag har jeg valgt meg ut en salg blanding av krim, chick-lit og en realistisk ungdomsroman. Et herlig knippe morsomme bøker jeg gjerne vil dele med dere. Forhåpentligvis finner du noe du kan trekke på smilebåndet av.Som du sikkert har forstått er det torsdag og tid for Boktema hos Anettes bokboble. Jeg har valgt meg ut to bøker og en serie denne gangen. Siden jeg fokuserer aller mest på ungdomsbøker her på bloggen så begynner jeg med den ungdomsboken jeg har ledd mest av.

Carter Finally Gets It av Brent Crawford.
Forfatter Brent Crawford har skrevet en veldig morsom bok hvor vi får følge Carter gjennom hans første år på high school. Det kan være vanskelig, spesielt om du ikke er helt som alle andre. Carter sliter med stamming, spesielt i nærheten av jenter, og diagnosen ADD. Det fine med denne boken er at forfatteren evner å ta opp temaer som føles veldig alvorlige når man er tenåring og han gjør det så fint ved hjelp av humor. Forfatteren Crawford har ikke glemt hvordan det var å være en 14-år gammel gutt, det er helt sikkert. Dette er en bok jeg lo høyt av mange ganger.Stephanie Plum serien av Janet Evanovich.
Liker du morsom og lettlest krim? Da bør du forsøke deg på første bok om dusørjegeren Stephanie Plum.  
I første bok møter vi Stephanie, hun har nylig fått sparken og leter etter ny jobb. Hun presser fetteren Vinnie, til å gi henne et oppdrag som dusørjeger slik at hun har noe å leve av mens hun ser seg om etter andre jobber. Jeg må nevne en av mine favoritter fra persongalleriet i denne serien; den fantastiske Grandma Mazur, bestemoren til Stephanie. Maken til tøff(og sprø!) gammel dame skal man lete lenge etter! Her er den første og beste smakebiten jeg fant av gullkorn fra bestemor:

“You need teeth like mine!" Grandma said. "You can just mail 'em to the dentist!”
Selv har jeg ikke blogget om bøkene men anbefaler deg som er nysgjerrig om å lese for eksempel denne posten hvor Line har skrevet litt om serien. Her er en liten smakebit fra hennes fanatiske beskrivelse av serien:
Jeg har tidligere beskrevet krimbøkene til Janet Evanovich som en blanding av Sex and the City, Gudfaren og South Park. Stikkordene er: turbulente kjærlighetsforhold og sex, mafia og kriminalitet, og absurd humor og ironi, hvor humor dominerer fullstendig i skildringen av både romantikk og krim.

Denne serien blir bare bedre og bedre for hver bok. Nå i vinter kom filmen One For The Money ut på kinolerreter i USA, filmen er basert på første bok i serien. Jeg har forsonet meg med filmprodusentenes valg av skuespillere og gleder meg til å få se det ferdige resultatet. Disse bøkene er perfekt til grå dager hvor man kan trenge litt enkel underholdning og noe som kan få deg til å trekke på smilebåndet.Bridget Jones Dagbok av Helen Fielding.
Jeg tror vel egentlig alle vet hva denne boken handler om? Boken handler selvsagt om single og noe desperate Bridget som forsøker å kutte ned på sine dårlige vaner, slanke seg og finne drømmemannen med stor M. En klassiker innenfor sin sjanger må det vel være lov til å si? Dette er vel en av de første bøkene innenfor chick-lit sjangeren og den er utrolig morsom. Boken er bedre enn filmen selv om den er søt nok. Nå fikk jeg jammen meg lyst til å lese boken igjen for å finne ut om den er like morsomt mange år etter at jeg leste den for første gang.

Hvilken bok er den morsomste du har lest?

Om bloggeren
Sommeren 2007 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Til daglig jobber hun på kontor.

10 kommentarer:

 1. Her var det mange, flotte eksemplarer :-) Jeg har lest Bridget Jones, men ikke de andre og fikk lyst til å lese Stephanie Plum serien. Takk for tips!

  SvarSlett
 2. Ikke lest noen av de du nevner. Men noen år tilbake leste jeg en bok som på engelsk heter: The Average American Male av Chad Kultgen
  Den lo jeg ganske mye av den gang husker jeg.. For over 3 år siden nå tror jeg.
  Du leser liksom om hvordan menn tenker om diverse ting :P Du er på en måte inne i hode på en mann..
  Ikke sikkert de tenker sånn i virkeligheten, men man skulle tru det om noen av tingene.. Så jepp ganske morsomt.. Tror jeg må lese den igjen.. Og se om jeg liker den like godt 2 gangen.. Siden jeg ikke helt husker den. Men husker at den imprintet seg i hode mitt så jeg ikke har glemt den helt..

  SvarSlett
 3. Har ikke lest noen av de nevnte bøker, Bridget Jones har jeg sett begge filmene av, mange ganger, de er morsomme og blir aldri lei de. Tusen takk for tips

  SvarSlett
 4. Takk for tips, har ikke lest noen av de:)Oppdaget at jeg har lest alt for lite morsomme bøker, heller så har jeg glemt at jeg har gjort det:)

  SvarSlett
 5. Stephanie Plum-serien har jeg vært hekta på siden jeg ved en tilfeldighet kjøpte bok 4 en vinterferie jeg hadde glemt å ta med bøker (krise!). En av de få seriene jeg faktisk ler høyt av, og jeg elsker persongalleriet. Anbefaler virkelig alle å lese dem.

  SvarSlett
 6. Good omens av Terry Pratchett og Neil Gaiman, har du lest den? - Si forresten gjerne ifra om hvordan det gikk med lillejenta og Løveunge-bøkene:)

  SvarSlett
 7. Flott innlegg:) Skal sjekke ut den krimserien av Janet Evanovich:) Elsker lett lest krim med det lille ekstra:)
  Har ikke fått lest bøkene om "Bridget" ennå,men sett filmene:)
  SV;Så bra å høre.=) Ser frem til å lese "To kill a mockingbird":) Hørt mye bra om den!

  SvarSlett
 8. Jeg syns også at Bridget Jones dagbok var utrolig morsom, og likte filmen også!

  SvarSlett
 9. SV;Bare hyggelig Mari!:)
  hehe,nei alle kan ikke like et samme. Men anbefaler å sjekke ut Haikerens Guide til galaksen!:) Fin og morsom bok!

  SvarSlett
 10. Fantastisk flott innlegg! Den første boken tror jeg absolutt er noe for meg :D

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.