RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

onsdag 22. februar 2012

Tips og triks: Ta backup av bloggen din.

Er det krise hvis bokbloggen din plutselig skulle bli utilgjengelig for deg av en eller annen grunn? Hvis svaret er ja så bør du ta en sikkerhetskopi av bloggen din.


Har du sikkerhetskopiert alt av innhold på bloggen din?

Det har jeg gjort, vi tar jo vanligvis sikkerhetskopi av bilder og viktige dokumenter vi har på pc'n vår her hjemme men bloggen har liksom aldri slått meg at jeg bør ta kopi av. Det var helt til enkelte engelskspråklige bokbloggere opplevde å ikke få logget inn på bloggen sin lenger. De hadde brutt noen av Googles retningslinjer uten å selv være klar over det. Det går selvsagt an å klage på stengingen, som såvidt jeg skjønner foregår via automatiske operasjoner dvs. at det ikke er en person som sitter der å fysisk stenger bloggen din, men er du riktig uheldig kan det ta uker før du får klagen behandlet.

Er det krise hvis bokbloggen din plutselig skulle bli utilgjengelig for deg  av en eller annen grunn? Hvis svaret er ja så bør du ta en sikkerhetskopi av bloggen din. Dette bør du gjøre med jevne mellomrom, man vet aldri om det en eller annen gang oppstår et problem som gjør at du sitter der uten alle skribleriene dine.

Hvordan ta backup av en Blogger blogg?
 1. I bloggmenyen din klikker du på Settings/Innstillinger.
 2. Klikk på Other/Annet.
 3. Velg så Export blog/Eksporter blogg.
Du kan også ta backup av designet ditt. Da går du på Template/Mal , øverst i høyre hjørne finner du linken til backup funksjonen.

Blogger du på en annen platform anbefaler jeg deg å ta et Google-søk for å finne oppskriften til hvordan dette kan gjøres på din blogg.

Og for de av dere som husker min misfornøyd mandags post angående språk...så er jeg klar over at jeg burde valgt ordet sikkerhetskopiere he he. Gjør som jeg sier men ikke som jeg gjør?

Om bloggeren
Sommeren 2007 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Til daglig jobber hun på kontor.

10 kommentarer:

 1. Smart, gikk rett inn med en gang å tok en kopi. Har aldri tenkt på det før, men tenkte at om bloggen min plutselig forsvant så forsvinner liksom en del av meg. Litt dramatisk, men wow, jeg er glad i bloggen min.

  SvarSlett
  Svar
  1. "om bloggen min plutselig forsvant så forsvinner liksom en del av meg. "

   sånn føler jeg det også.

   Slett
 2. Åh, så genialt! Det der har jeg aldri tenkt på, tusen takk for tipset :) Tenker med gru på da jeg mistet alle bildene mine fra 2010 og 2011 fordi jeg aldri somlet meg til å ta sikkerhetskopier, grøss og gru!!! :)

  SvarSlett
 3. Godt tips - og kan aldri sies for ofte.
  Jeg sikrer med jevne mellomrom men får angst hver gang jeg ser det skrevet - og tar en ny.

  (ikke for å være paraonid, men host host
  ekstern harddisc -))

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe... enig Ingalill - ekstern harddisk it is. Jeg har mistet for mye opp gjennom tidene til å kalle deg paranoid ;-)

   Slett
 4. Dette var en viktig påminnelse. Jeg tar kopi av malen min med jevne mellomrom, men har aldri tenkt på å gjøre det med innleggene. Det er nok lurt. Noen innlegg vil alltid være mulig å finne igjen bufret på google, men det er selvsagt tungvint.

  SvarSlett
 5. Tusen takk for tipset!:) Taes godt imot:)Har selvfølgelig ikke tenkt på det selv. Skal virkelig ta kopi snarest mulig:)

  SvarSlett
 6. Tusen takk for tipset, jeg har virkelig ikke tenkt på det før, =3 Saved my future day!

  SvarSlett
 7. Jeg skjønte ikke det....?

  SvarSlett
 8. Takk for bra tips Mari. Da var det gjort :)

  mvh Erika, Den fiktive drømmen

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)