RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

torsdag 23. februar 2012

Boktema: Tre bøker jeg ville tatt med meg på en øde øy.
Hva ville du lest på en øde øy? Det er spørsmålet i dagens Boktema hos Anettes bokboble denne torsdagen. Et vanskelig spørsmål og det er bare tillatt å velge seg tre bøker, men kanskje er det lov til å jukse litt? 
Jellicoe Road av Melina Marchetta.
Fordi jeg simpelthen elsker denne boken. Å lese Jellicoe Road var som å være å en følelsesmessig berg- og dalbane, forfatterens skrivestil er veldig realistisk! Er du nysgjerrig på boken så finner du min anmeldelse ved å klikke på denne linken.Det usynlige fjellet av Carolina De Robertis.
Denne boken kjøpte jeg hos min lokale Norli butikk bare to dager etter at jeg leste Bokelskerinnens anmeldelse av boken. Jeg begynte på boken men har en fæl vane med å lese flere bøker samtidig og dessverre begynner jeg noen ganger på flere bøker enn hva jeg klarer å fullføre. På en øde øy med et begrenset antall bøker tilgjengelig bør være et ypperlig sted for meg å få fullført alle bøkene jeg har med meg.Psy/Changeling serien til Nalini Singh.
Det var rent tilfeldig at jeg begynte på første bok i denne serien, jeg vant bok nummer seks i en konkurranse. Siden jeg er allergisk mot å begynne midt i en serie måtte jeg jo begynne med den første boka.

Dette er en serie i sjangeren som kalles paranormal romance på engelsk, dvs. bøker med en dose hete følelser og overnaturlige elementer(som f.eks. vampyrer, varulver og et helt lass av andre skapninger). I denne serien er handlingen satt til en alternativ verden her på jorden, litt lenger frem i tiden. Vi møter shapeshiftere(mennesker som kan skifte form), mennesker og Psy, sistnevnte er mennesker uten følelser. Denne serien er i skrivende stund på ti bøker, den ellevte utgis i mai. Jeg har kun lest den første men det var god underholdning og hva er vel bedre enn det på en øde øy?! Min anmeldelse av den første boken i denne serien finner du her.


Om bloggeren
Sommeren 2007 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Til daglig jobber hun på kontor.

8 kommentarer:

 1. Fine bøker, har kun prøvd å lese Jellicoe Road, men den var ikke helt for meg. . . Heldigvis ikke bare meg som tar å velger serier =3

  SvarSlett
 2. Jellicoe Road må jeg lese en gang. Har bare lest lovprisninger av den på samtlige blogger hvor jeg har sett anmeldelse av den.

  SvarSlett
 3. Her var det mye spennende bøker:) Serien hørtes jo veldig spennende ut:)

  God helg!:)

  SvarSlett
 4. Jellicoe Road hadde vært fin å ha med seg på en øde øy :)

  SvarSlett
 5. Er så glad vi ikke står overfor dette vanskelige valget på ordentlig. Jellicoe Road kunne jeg definitivt lest på nytt:-)

  SvarSlett
 6. En fin liste! Jeg har sett på at du har nevnt Jellicoe Road før og har skrevet ned tittelen, men har ikke kommet så langt enda :-)
  Jeg ser at det er flere som som nevner Det usynlige fjellet, det er en bok jeg må få lest.
  Psy/Changeling serien var helt ukjent for meg, men den hørtes veldig bra ut.

  SvarSlett
 7. Jellicoe Road har jeg hørt utrolig mye bra om, så den bør leses snart. Ellers så høres serien skikkelig underholdende ut, da :-)

  SvarSlett
 8. På boktemaet er juksing helt tillatt og disse bøkene virker perfekte å ha med til den øde øya! Håper forresten vi havner på samme øy alle sammen, det hadde vært skøy, det ;)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)