RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

fredag 16. mars 2012

Bokanmeldelse: Hugo Cabret av Brian Selznick

Hugo Cabret er en magisk ungdomsbok med en original blanding av tekst og illustrasjoner.

Paris 1931. Hugo er foreldreløs og bor i skjul, på et sted folk har glemt at eksisterer, i en leilighet inne på jernbanestasjon i Paris. For å få beholde bostedet må Hugo sørge for vedlikeholdet av alle stasjonens klokker.

Den eneste arven Hugo har etter sin far er en notisblokk og en ødelagt automaton; Hugo drømmer om å få reparert denne fascinerende maskinen. Det er behov for deler til automatonen, disse stjeler Hugo fra leketøysmakeren på stasjonen. Stjeling blir oppdaget og det får store konsekvenser.


For et par uker siden dumpet Hugo Cabret ned i postkassen min, jeg hadde helt glemt at jeg hadde fått plass på Cappelen Damms bokbloggturné, så jeg ble veldig overrasket. Jeg hadde allerede boken liggende her på lån fra mitt lokale bibliotek. Sånn kan det gå, det er visst ikke bare i flytteeskene det er kaos om dagen.

Mine tanker om boken:
Historien om Hugo Cabret er kanskje ikke så enestående i seg selv, en foreldreløs gutt som blir tatt hånd om av en ond slektning. En tilsynelatende håpløs situasjon som heldigvis ender godt. Det for all del en sjarmerende og hjertevarm fortelling, men vi har lest lignende historier før. Det er kombinasjonen av de flotte illustrasjonene og teksten som kombinert gjør dette til en magisk leseropplevelse, et eventyr. illustrasjonene skal nytes og studeres, de er like viktige for historien som teksten.

Selve historien om Hugo er rørende, den handler mye om ensomhet og vennskap. Etterhvert glir historien over til å bli en delvis filmhistorisk roman, noe Selznick gjør på en snedig måte. Man kan ikke unngå å lese Hugo Cabret og ikke vite hvem illusjonisten og filmskaperen George Melies(beklager men jeg finner ikke apostrofen til e'en på iPhonen) var etter at bokens siste side er lest. Det er veldig positivt med bøker som har høy underholdningsverdi mens den på samme tid tilfører leseren ny kunnskap.

Du har kanskje fått med deg at boken er filmatisert og er å se på kinolerreter rundtom i landet :)

TheWitchoftheNorth
Dragoart
Elliken
The Labyrinthine

I morgen er det Caroline fra bloggen Carolines Verden sin tur til å fortelle oss hva hun mener om boken. På søndag er det siste kvinne i denne runden av bokbloggturnéen, da skal skal Silje fra bloggen Så rart fortelle oss hva hun syntes om Hugo Cabret.Om bloggeren
Sommeren 2007 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Til daglig jobber hun på kontor.

11 kommentarer:

 1. Etter at jeg leste om Wonderstruck flere steder når den var på turne (blant annet din omtale), så har jeg blitt veldig nysgjerrig på Brian Selznick og bøkene hans. Finfin omtale, jeg må få lest denne snart.

  God helg, Mari!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg likte Womderstruck best :)

   Slett
  2. Samme her :) Den slo mer fra seg på en måte, det var en sterkere og kanskje mer troverdig personlig histore i Wonderstruck(Himmelfallen).

   Slett
  3. Jeg tror du kommer til å la deg sjarmere av bøkene, Silje :)

   Slett
 2. Fin anmeldelse :) Overveier og låne denne på biblioteket.. Men tror jeg vil se filmen på kino først :P Om jeg får mulighet for det :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror kanskje jeg ville valgt boken først (den er fullført på et par timer).

   Slett
 3. Flott omtale=) Har vært nysjerrig på den boka,og filmen også nå som den har vunnet 5 oscar=)

  SvarSlett
 4. Denne boka likte jeg godt. Ble slukt i et jafs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Samme her. Har du lest Himmelfallen, Julie? Den var hakket bedre.

   Slett
 5. Jeg startet og fullførte boken i går og leste filmboken + at jeg var på kino og så den, VELDIG HUGO DAG, =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har så lyst til å se filmen. Tenkte kanskje jeg skulle ta med sønnen vår på 6,5 år for å se den :)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.