RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

mandag 30. april 2012

Bokanmeldelse: Alanya: veien følger hjertet av Iselin B. Alvestad.

Alanya: veien følger hjertet av Iselin B. Alvestad er første bok i en norsk fantasy-serie for barn og unge. Dette er en fin og lettlest historie for unge, de yngste vil kanskje tilogmed syntes at det er litt skummelt. 


For den voksne leseren vil nok svært mange av bokens ingredienser føles velkjente da det er helt tydelig at Alvestad har latt seg inspirere av klassiske elementer fra kjente og kjære fantasy romaner, eventyr og mytologi. Ikke at det nødvendigvis er noe galt så lenge historien fenger og yngre lesere vil ganske sikkert la seg rive med inn i Alanyas verden.

Alanya har levd et veldig beskyttet liv, både Alanya og verden rundt henne er nå i endring. Noen leter etter henne. Alanya får vite ting som snur livet hennes på hodet, hele hennes identitet blir revet fra henne. På samme tid blir hennes kjære revet bort fra henne. Hvem er hun og hvordan kan hun hjelpe de som står henne nær?

Mine tanker:
Første bok om Alanya var for meg en sjarmerende historie og jeg føler meg trygg på at målgruppen for denne serien vil la seg begeistre. En 12 år gammel jente som finner ut at hun er spesiell, legger ut på et farlig eventyr og må bekjempe ondskap. I tillegg til dette var det bittelitt romantikk, ikke for mye og ikke for lite.

For min del ble oppskriften og ingrediensene litt vel kjente. Litt som fiskeboller, jeg liker det men retten kan ikke akkurat kalles ny og spennende. Alikevel må jeg si at Iselin B. Alvestad har skrevet en god debut og jeg angrer ikke på at jeg investerte noen timer på å stifte bekjentskap med Alanya. Det var nok av løse tråder da boken var lukket til at jeg plukket med meg neste bok hjem fra biblioteket. Spenningen for min del gjelder ikke bare Alanyas ferd i kampen mot ondskapen men også i å følge utviklingen Alvestad har som forfatter gjennom denne bokserien.

Andre anmeldelser:
Moonstar
Solgunn sitt
Lesehesten fra Sørlandet

Av en annen verden: ForfatterintervjuOm bloggeren
Sommeren 2008 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Til daglig jobber hun på kontor.

2 kommentarer:

  1. Fin anmeldelse:) Spennende da å lese en debutant, ble litt nyskjerrig:) Kan jo hende jeg surrer meg inn på barne og ungdomsavdelingen en dag, så noterte den ned:) Ønsker deg videre en flott ny lese månde i Mai:)

    SvarSlett
  2. Så kjekt at du skrev om denne boka :-) Er så glad for alle tips om barne og ungdomsbøker. Ønsker deg en riktig god uke!

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.