RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

onsdag 25. april 2012

Bokanmeldelse: Skogland. Gutten i dragereiret av Thore Hansen.


Skogland. Gutten i dragereiret av Thore Hansen er første bok i Hansens fantasy-serie Skogland. Forfatteren fylte nylig 70 år og hva er vel bedre enn å feire ham med å lese en av hans bøker? Bli med inn foran leirbålet, sett deg ned for å lytte til historien fortelleren vil formidle. Drøm deg vekk i historien om Skogmannen Gwen og hans underlige følgesvenner.


Skogmannen Gwan har ikke lenger noe å leve for, nå er han ute for å søke etter en ærefull død. Utfallet blir ikke helt slik Gwen hadde sett for seg. 


Mine tanker:
I Skogland har Thore Hansen skapt en spennende og fargerik verden med underlige dyr, skyggefolk, skogmenn og  mennesker med mer. Skogland er eventyret om ferden Skogmannen Gwan, et menneske og en drage legger ut på. Historien har blitt gjenfortalt av forteller foran leirbål i mange år og nå har turen kommet til oss, endelig skal vi få høre denne utrolige historien ;)  Gutten i dragereiret handlet, for meg, om det å leve sammen side om side i fred, respekt for andre og toleranse. Det var en rørende og god fantasy. Ikke alle serier fortjener at leseren plukker opp andre boka, men dette er en serie det er verdt å fortsette med.

Jeg kan ikke runde av før jeg har kommentert illustrasjonene til Thore Hansen. Det er veldig morsomt å faktisk få lov til å se figurer på den måten forfatteren selv har sett det hele for seg. Tegningene er eventyrlige, Hansen er en tegner som virkelig har et særpreg. Hansens streker har en så tydelig signatur at man umiddelbart vil kjenne ham igjen som tegneren hvor enn man måtte observere en av hans streker.

En flott fantasy, Hansen bruker sjangeren både til å skape en god historie i seg selv, men også for å formidle et budskap til leseren.

Andre anmeldelser: Om bloggeren

Sommeren 2007 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Til daglig jobber hun på kontor.

10 kommentarer:

 1. Jeg har ikke lest Thore Hansen selv om jeg ser at vi har bøkene hans her på jobb. Jeg skal notere meg bak øret at jeg må titte på dem :-)

  SvarSlett
 2. Jeg har heller ikke lest noe av Thore Hansen - men jeg liker illustrasjonene hans veldig godt :-) Ruffen, blandt annet.
  J

  SvarSlett
 3. Thore Hansens bøker har jeg heller ikke lest mye av, noterer noterer:) Hørtes ut som en veldig spennende bok. Kanskje jeg må se på den en gang også. Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 4. Thore Hansen har jeg ikke noe forhold til, men det burde jeg kanskje endre på, skjønner jeg. Takk for tips!

  SvarSlett
 5. Jeg hadde en periode der jeg var veldig gira på å lese om troll, faktisk, og da noterte jeg meg ned Skogland serien. Jeg kom dessverre ikke så langt som til å lese dem, men det er jo fortsatt ikke for sent..

  SvarSlett
 6. Ja, nettopp! Den hadde jeg glemt at jeg skulle gi sønnen min. Takk for ripset!

  SvarSlett
 7. Flott at du fronter denne serien! Skjulte skatter, spesielt norske, kan vi godt være obs på:) Jeg fant jo nettopp en norsk dystopi fra 1997: http://synne77.blogspot.com/2012/04/lite-ta-kort-pa-en-onsdag-kveld-snart.html

  SvarSlett
 8. Åh, dette er ein herleg serie som eg heldigvis har heime i bokhylla. Dei fantastiske illustrasjonane gjer den endå betre. Så fint at du skriv om den.

  SvarSlett
 9. Jeg har hele serien av Skogland. Virkelig nydelig fabelprosa. Får nesten lyriske følelser av den, og det er sjeldent. Men Thore Hansen skriver ikke bombastisk og påtrengende, han gjør det med lette strøk, sart, ømskinnet og forunderlig vart. Det blir en spinkel og nesten sår tone over det hele, som en gullbjelle du hører lyden av lenge etter at slaget er over. Vakkert. Jeg forelsket meg veldig i fortellingen om kvinnen og alven - den rørte meg helt inn i hjertet. Les gjerne resten av Skogland-serien, og alle som liker fantasi bør også kunne kose seg med denne. *sukk - hmm, finne bokhylla si kanskje??*

  SvarSlett
 10. Så fint at du kommenterte på dette innlegget, Rita. Serien hadde forsvunnet litt ut av hukommelsen min. Har forresten lest den siste boka til Thore Hansen "Heksa i porten" et par ganger, den er veldig fin. Har du ikke lest den så kan den anbefales :) Selv om vi begge nok er litt utenfor målgruppa satt av forlaget.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.