RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

tirsdag 24. april 2012

Nye ungdomsbøker i butikkhyllene i april.


Her er en oversikt over de skjønnliterære ungdomsbøkene som har blitt gitt ut her i Norge nå i april. Denne posten er på ingen måte sponset av verken forlag eller bokhandlere. Ungdomsbøker får, etter min mening, alt for lite spalteplass her i landet, så dette er mitt private initiativ for å sette fokus på alle de flotte ungdomsbøkene som utgis her hver måned. 

For en oversikt over utgivelser for voksne besøk Bokelskerinnens blogg.Ulvetone av Siv Østrem Peersen. 
Samlaget.

Siden Ulvetone er en debutroman vil si at den kan leses som en del av Bokelskerinnens Les en debutant utfordring for de som deltar der :)

Forlagets omtale:
Musikken er livet for Alise Ask, men livet er i ferd med å forandre seg. Pappas vesle pianojente er snart klar for verda, Grieghallen ventar, og det kjære pianoet må vike plassen for eit flygel ho nesten ikkje våger å røre.
Er ho klar for dette store og nye som ventar, og alt det krev av ho? Og ønskjer ho eigentleg å forstå denne vaksne verda, full av løgner, kaos og statusjag, og der halvbrør dukkar opp frå ingenting?
Ulvetone er ein sterk debutroman om eit ungt kunstnarsinn, om musikk og famileløyndomar.

Spiral. Tunneler nr 5 av Roderick Gordon og Brian Williams. 
Cappelen Damm.

Ta gjerne en titt på Skolebibliotekarens anmeldelse eller Lenas anmeldelse av første bok i serien.

Forlagets omtale:
Styxene har kommet til overflaten. Og den som har tenkt at grensevaktene er ekle, må tenke om igjen. De har tatt kvinnene sine med seg denne gangen. Alt som står i veien for dem før de kan ta over jorda, er Will og vennene hans – samt et kobbel utdaterte kommandorop. I en røykfylt spiral av kaos ser vi konturene av en tragedie: Noen kommer til å måtte bøte med livet.


Arven(Eragon #4) av Christopher Paolini
Cappelen Damm.

Camilla fra bloggen Sverdet i steinen og Elin fra Elins bok og filmverden har begge skrevet om Eragon serien. Følg linkene for å lese mer om hva bloggerene syntes.

Boktrailer:

Forlagets omtale:
Det begynte med Eragon …
Det slutter med Arven.
For ikke så lenge siden var Eragon – Skuggedreper og drageridder – bare en fattig bondegutt, og dragen hans, Safira, var bare en blå stein i skogen. Nå hviler skjebnen til en hel sivilisasjon på deres skuldre.
Lange måneder med opplæring og kamp har brakt seire og håp, men også hjerteskjærende tap. Og fremdeles ligger den virkelige kampen foran dem: De må slåss mot Galbatorix. Når de gjør det, er de nødt til å være sterke nok til å beseire ham. Og hvis de ikke klarer det, er det ingen som kan klare det. De får ikke flere sjanser.
Ridderen og dragen hans har nådd lenger enn noen hadde turt å forestille seg. Men kan de velte den onde kongen og bringe rettferdighet til Alagesia igjen? Og i så fall til hvilken pris?
Dette er den fengslende avslutningen på Christopher Paolinis internasjonalt bestselgende Arven-syklus.

Intervju med forfatteren:
Vokternes hemmelighet(Den siste lærling #3) av Joseph Delaney. 
Aschehoug.


Nysgjerrig på serien? Ta en titt på Astrid Tereses anmeldelse av første bok i serien om Den siste lærling. Selv gav vi bort den første boken i serien til en nevø til jul. Vi beskjed om at boken var både god og skummel på samme tid, umulig å legge fra seg. Hva er vel bedre enn meningen fra en som er rett i bokens målgruppe? :)

Forlagets omtale:
Kveldene blir mørkere og stormene rir. Vokteren bestemmer seg for å reise til vinterhuset sitt på den øde og dystre Anglezarke-heden. Det skal bli en lang og hard vinter, for Anglezarke er ikke et sted for de svake og fryktsomme. Tom syns det er fælt. Det er hekser i kjelleren, huset er fullt av hemmeligheter, og en fremmed og ond mann truer stadig vokteren. Møtet med vokterens fortid blir verre enn Toms verste mareritt. "Vokterens hemmelighet" er den tredje boken om vokterens lærling, Thomas Ward, som må beskytte folk mot spøkelser, gjenferd og hekser.


Omslagsbildet er ikke tilgjengelig.

Nelias sorg(tredje og siste boken i trilogien om Nelia) av Gro Fykse. 
Aschehoug.

Jeg har lest den første boken i denne trilogien og syntes den var helt grei. Bok #2 er for tiden på hjemlån fra biblioteket, planen er å rekke å få lest den i april men vi får nå se hvordan det går. Her finner du min anmeldelse av den første boken i trilogien, Nelias gåte, om Nelia. OBS. Har du ikke lest de to første bøkene i serien bør du ikke lese omtalen under da den inneholder spoilere!

Forlagets omtale:
Nelia sørger over at Linus er død. Samtidig er det fare på ferde i de to verdenene hun tilhører for farens assistent, Vila, har oppdaget hvor farlig den vakre blomsten duggfangeren er. Når den visner, er den så giftig at den tar livet av folk. Vila vil ta makten og bygge en perfekt, ny verden. Folk begynner å dø, og Nelia vet hvorfor, men ingen tror på henne. Begge verdenene trues av ødeleggelse, og hun er den eneste som kan redde dem. Den kampen hun må føre, blir hard og ensom. "Nelias sorg" er den dramatiske avslutningen i den spennende fantasy-serien om 14-årige Nelia.Sammen skal vi holde himmelen av Ellen Fjestad. 
Schibsted.

Forlagets omtale:
Kan hjerter slå seg vrange? Kan man elske et annet menneske så høyt at man mister seg selv?
Vinner av Schibsted Forlags manuskonkurranse for beste barne- og ungdomsbok.

En motorsykkelulykke. Gard treffer Luka. Den svartkledde gatekunstneren og miljøaktivisten Luka er oppvokst med kumøkk og ei mor som bryr seg minimalt. Trommisen Gard har gnistrende blå øyne og et krøllete brev på innerlomma. Dette brutale møtet blir begynnelsen på en hjerterå og uendelig vakker kjærlighetshistorie.

En dramatisk fortelling som tar pusten fra leseren. Rått, fartsfylt, vart og vakkert. En bok som snakker til hjertet.

Sammen skal vi holde himmelen er første bok i en trilogi.


Bandet mitt spiller ikke progrock av Liv Eirill Evensen, ill. Ronja Svenning Berge.
Omnipax.
I mars i år mottok forfatter Liv Eirill Evensen Kulturdepartementets debutantpris 2011 for sin ungdomsroman Meg og en kritthvit t-skjorte uten trykk på. I april i år er hun altså ute med sin første grafiske roman sammen med illustratør Ronja Svenning Berge. Synne, Lesehesten fra Sørlandet, skrev i fjor noen ord om Evensens debut og er du nysgjerrig kan du lese mer om den her.

Forlagets omtale:
Helle spiller bass og begynner i et gutteband etter å ha prøvespilt på audition. Men hun bryter med en gylden bandregel, og blir en Yoko. Hun leter etter sin posisjon, både på hjemme- og bortebane.
Dualiteten mellom Helles to verdener blir også forsterket gjennom det visuelle uttrykket i Berges svart-hvitt illustrasjoner, som både er tøffe og vare samtidig.

Liv Eirill Evensen debuterte i fjor med ungdomsromanen Meg og en kritthvit t-skjorte uten trykk på, som har fått gode omtaler. Ronja Svenning Berge er illustratør, designer og serieskaper. Dette er hennes første grafiske roman.Aston Martin av Magnus Buen Halvorsen.
Omnipax

Aston Martin er Magnus Buen Halvorsens debutroman og det vil si at den kan leses som en del av Bokelskerinnens Les en debutant utfordring.

Forlagets omtale:
Sverre har tråkket sine barnesko på mange av de mest kronglete stiene, og praktisk talt uten noen å støtte seg til. Han savner faren, og det gjør også moren, i så høy grad at hun ikke klarer å ta seg av Sverre. Gjennom både små seire og nederlag dannes og omdannes hans selvbilde kontinuerlig. Hvorfor har han, som ellers er så smart, så vanskelig for å begripe hva andre har til hensikt?

Med skarpe observasjoner, psykologisk innsikt og såre beskrivelser skaper debutant Halvorsen en helstøpt og original fortelling der mye foregår imellom linjene.

Det var det jeg hadde på listen denne måneden. Hvis det er bøker jeg ikke har fått med meg så legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en e-post.


Om bloggeren
Sommeren 2007 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Til daglig jobber hun på kontor.

9 kommentarer:

 1. Sammen skal vi holde himmelen gleder jeg meg til å lese. Mange flotte bøker:-) ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Oi, "Bandet mitt spiller ikke progrock" er illustrert av Ronja S. Berge. Jeg liker streken hennes. Lurer vel på om jeg ikke må sjekke ut den, ja... Ellers likte jeg omslaget på "Ulvetone". Her var det flere spennende nyheter.

  SvarSlett
 3. Jeg gleder meg spesielt til Sammen skal vi holde himmelen, men det var i grunn flere her jeg ikke har hørt om som virker spennende. Jeg må ta et stort jafs av lesebunken først:-)
  Jeg har forresten konkurranse i dag på bloggen min der jeg gir bort en norsk fantasybok.

  SvarSlett
 4. Jeg mottok et leseeksemplar av Sammen skal vi holde himmelen nylig, og den er jeg svært spent på å lese. Jeg tror ikke jeg kommer til å lese noen av de andre bøkene som nevnes her, mest pga. av tidspress men også fordi det er Sammen... som frister mest.
  Jeg synes det er flott at du setter fokus på ungdomsbøker, jeg er altfor lite oppdatert på den fronten selv. :)

  SvarSlett
 5. Fin listem:) Liker disse innleggene:) Sammen skal vi holde himmelen, har jeg lyst også å lese og Eragon serien:)Ha en flott dag:)

  SvarSlett
 6. Uh,her var det mange flotte bøker:) jeg gleder meg til den siste boka i eragon serien:) Holder på med bok nr 3:)

  SvarSlett
 7. Så kjekt at du fokuserer på ungdomsbøker. Her henger jeg ikke helt med alltid :-) Men den nye Berggren boka, skulle ikke den vært på lista? Eller kom den kanskje i forrige mnd?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvilken bok tenker du på? Ser han kom ut med Ferieplageren i februar men målgruppen der var 9-12 år :)

   Slett
 8. Hei der :) Jeg tenkte på "Dauinger 1- Ute av tiden".
  Men ser den muligens går som barnebok. 10-14 år, beklager min feil. Er bare en del av de i 8.-10.klasse som kjøper denne boka. Er kanskje en jærsk greie at vi er seint ute? Boken kom jo i fjor *pinlig*

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)