RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

lørdag 12. mai 2012

Bli kjent med: Elena fra bloggen Boknerdens Bokblogg."Bli kjent med bokbloggerne" er en fast spalte her på bloggen, her vil du bli litt bedre kjent med de forskjellige norske bokbloggerne. I dag skal vi få bli bedre kjent med både en ung blogg, Boknerdens bokblogg, og en ung blogger nemlig Elena. En jente som har mye til felles med meg når det gjelder boksmak ser det ut til :)


Fortell oss litt om deg og bloggen din.
Jeg heter Elena og er 17 år gammel jente som elsker å lese (big surprise!). Jeg startet bloggen min for å ha et sted å skrive ned hva jeg syns om de ulike bøkene jeg har lest, øve meg på å skrive og få en oversikt over hva som skjer i "bokbloggingsverdenen". Jeg leser for det meste fanasy historier fylt med kjærleik og action.

Hvorfor er det så gøy å blogge om bøker
Det er så gøy og blogge om bøker for da får du delt bøker med andre. Du kan fortelle dem om hvor fantastisk historien, karakterene eller verdenen i boka er (eller ikke er)! Det er alltid greit å få delt meningene sine et sted slik at du slipper å mase hull i hodet på uinteresserte venner.Det å lese og skrive er noe jeg synes er fascinerende så hvorfor ikke slå to fluer i en smekk?

Har du et mål med bloggingen din?
Har egentlig ikke noe spesielt mål med bloggen. Jeg vil bare dele mine meninger om bøkene, og samle anmeldelser på et sted. Det også er det en grei måte å prøve å forbedre rettskrivingen på!

Skjer det noe spennende på bloggen nær fremtid som vi bør vite om? Ukentlige, månedlige eller sporadiske begivenheter på bloggen din som du har lyst til å fortelle oss om? Nå har du sjansen.
Haha, nei, desverre! Bare anmeldeser bøker jeg har lest. Nå i de kommende månedene kommer det ut mange oppfølgere i serier jeg har lest, tror det er det mest spennende jeg kan fortelle om.


Vi har alle en lang liste med favoritt bøker men klarer du å plukke ut fem bøker fra listen din og dele de med oss?
Kan serier telle som bøker? Ja, sier vi siden jeg er en stor fan av serier. En bok er ikke nok!
I ingen bestemt rekkefølge må jeg si Vampire Academy serien (m/ Bloodlines) av Richelle Meade, Percy Jackson serien (m/ Heroes of Olympus) av Rick Riordan, Soul Love av Lynda Waterhouse, The Mortal Instrumets (m/Infernal Devices) serien til Cassandra Clare og Harry Potter av J.K. Rowling.

Klikk på headeren for å besøke Elenas blogg.


Har du en favoritt forfatter(eller kanskje flere)?
Har egentlig ingen favoritt forfatter, leser for det meste bøker pga. hva de handler om og ikke hvem som har skrevet dem. Har derimot et "soft spot" for Cassandra Clare og Simone Elkeles sine bøker.

Er det en bok du lenge har tenkt at denne er virkelig god, skjønner ikke hvorfor ikke flere mennesker leser den?
Jeg personlig elsker boken Sjelevenner (Soul Love) av Lynda Waterhouse. Fikk den i en bokklubb når jeg gikk i syvende klasse, men det er ikke før de siste årene at jeg virkelig har begynt å elske denne boken. Historien er bare utrolig søt og trist, og handler om det å vokse opp, ta ansvar og om å gjøre det som er rett. Det er noe ved denne boken som virkelig får meg til å ville lese den over og over igjen, så det er synd at den ikke er veldig kjent og at derfor veldig få har hørt om den.

Leser du noe som enkelte ville sette merkelappen guilty pleasure på? Del det med oss, du er neppe alene om det.
Hmm, og hehehe. Personlig syns jeg det å lese fantasy bøker med klissete kjærlighets scener på skolen er like kleint og gir meg følelsen av å lese en "guilty pleassure" bok. Føler alle snur seg og rister på hodet mens de tenker hva er det hun leser? (Ekstremt gøy er det med halvnakne mennesker på coveret.) Samtidig elsker jeg å lese bøker ala typen Simone Elkles sin serie Perfekt Kjemi, disse er min versjon av guilty pleassuer.

Hva slags forhold har du til lydbøker?
Jeg prøver igjen og igjen å høre på lydbøker, men ender som oftest opp med å ikke like det. Det er så sjeldent at jeg møter på en stemme som passer perfekt til karakterene i boka. De fleste bøker der hovedkarakteren er jenter ender jenta med å ende opp som en usikker og paranoid karakter etter min erfaring. Lydbøker kan være gøy til tider da, som når forfatteren prøver å snakke med grøtete aksenter ala russisk (verste Dimitri Belikov versjonen noen sinne (Vampire Academy)) eller fransk. En av favorittseriene mine hørte jeg faktisk på lydbok, Percy Jackson, og jeg angrer ikke!

Hva med e-bøker? Siden vi allerede er i gang med litteratur i forskjellig format mener jeg ;)
E-bøker er min ting! :-D Elsker å kunne sitte å lese dem på skolen uten at læreren legger merke til dem , eller ha dem på mobilen på bussen slik at jeg ikke trenger å dra på store bøker. Selv om det er greit med bøker i bok versjon innimellom!

Har du noen gang plukket opp en bok fordi en annen bokblogger anbefalte den(hvis ja nevn gjerne en bok)?
I det siste har jeg egentlig bare lest bøker som andre bokbloggere har gitt bra reviews til, eller som min leseglade venninne har anbefalt meg direkte. Så den siste boka jeg kjøpte som jeg virkelig fikk lyst å lese etter å ha lest en bra anmeldelse var Beautiful Creatures, selv om jeg ikke helt kan huske hvem som anbefalte den. Den boka jeg leste sist, Unearthly av Cynthia Hand, fikk jeg anbefalt av en vennine. (Elsker når du har venner med samme smak i bøker og et "biblotek" på rommet.)


Bruker du ditt lokale bibliotek? Fortell oss gjerne hvorfor/hvorfor ikke.
Nei, jeg bruker nesten aldri mitt lokale bibliotek. På barneskolen lånte vi alltid bøker på biblioteket, men etter jeg begynte på ungdomskolen ble det dessverre slutt på det. For det første har biblioteket her litt dumme åpningstider, der det bare er åpent til sånn ca en time etter skolen. Andre ganger når jeg kommer opp der så har de sjeldent de bøkene jeg ønsker, så jeg finner ut at det går fortere å skaffe seg en e-bok versjon en å vente de tre dagene det tar til de får den inn fra andre biblioteker. *Utålmodig deluxe

Del tre av dine blogg favoritter med oss.
Leser for det meste engelske blogger, så deler dem jeg. Her er tre av mine favoritter som jeg følger på bloglovin:
Katie's Book Blog - bra smak i bøker og skriver bra anmaldelser!
365 days of reading - finner alltid ut om nye bøker her.
Carina's books - hun skriver om bøker jeg ikke har hørt om => nytt lesemateriale!

Tusen takk for at du stilte opp på intervju, Elena! Det har vært veldig hyggelig å få bli litt bedre kjent med deg. Jeg blir alltid så glad når jeg gjør nye bloggfunn og din blogg er en av de nye skattene jeg har funnet :) Morsomt å se at du nevner Simone Elkeles som en av dine favoritter, selv har jeg kun lest en av hennes bøker, Perfekt Kjemi, men tilgjengjeld syntes jeg den var utrolig fin! Forelsket meg helt i den intense kjærlighetshistorien.
 Om bloggeren
Sommeren 2008 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, siden høsten 2007 har hun blogget om Sikring av barn i bil. Arbeidet med denne bloggen vant hun Buskerud fylkes trafikksikkerhetspris for i 2010. Til daglig jobber Mari på kontor i et elektrikerfirma.

1 kommentar:

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)