RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 13. mai 2012

En smakebit på søndag #19


En morsomt, ukentlig utfordring for deg som liker å lese. Matblogger, moteblogger, hverdagsblogger, trimblogger, mammablogger, bokblogger? Liker du å lese så er du er hjertlig velkommen til å delta. Oppdag bøker som fanger din interesse og finn nye bloggfavoritter!  

Dagens smakebit er fra den danske forfatteren Josefine Ottesens nyeste fantasy-serie, Villheks, den skal passe for lesere fra 10 år og oppover. Den første boken i serien har fått tittelen Ildprøven og her er en liten smakebit fra den:


Smakebiten min er hentet fra bokens side 30:

Det var en helt vanlig husmus, med grå pels og lang snute, og med hvite værhår og blanke, svarte øyne. Forpotene var lyserøde og liknet bitte små hender. Den stakk ikke av, men satte seg tvert imot opp på bakbeina og rynket på nesa i små rykk.

La du merke til hvor godt lilla fargen på bokomslaget passet inn her? Ja, det var en liten avsporing. I dag er jeg forhindret til å ta for meg av smakebitene men jeg skal forsøke å komme meg igjennom alle i løpet av begynnelsen neste uke. Det er litt travelt her om dagen, livet heter det visst ;) Håper alle får en riktig flott søndag.


Bli med på denne ukentlige utfordringen du også(bloggen din behøver ikke å være en bokblogg).

Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
 • Åpne boken du leser i nå, del et par setninger i en bloggpost.  OBS! Vennligst ingen spoilere.  Bruk gjerne logoen du ser her i innlegget ditt, men last den ned på din maskin først. I innlegget ditt er det viktig at du linker tilbake til dette innlegget her på Flukten fra virkeligheten.  Twitrer du postene dine så bruk gjerne hastagen #smakebit.
 • Legg igjen linken til din bloggpost i linkefunksjonen her, linkefunksjonen er åpen en uke.
 • Poenget med dette? Leserne våre kan enkelt hoppe fra blogg til blogg for å oppdage nye bøker og kanskje en ny blogg eller to i samme slengen.
 • Det er hyggelig om du tar turen innom en eller to(flere er selvsagt helt ok) av bloggerne som deltar denne søndagen. 
 • Utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.  
 Om bloggeren
Sommeren 2008 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, siden høsten 2007 har hun blogget om Sikring av barn i bil. Arbeidet med denne bloggen vant hun Buskerud fylkes trafikksikkerhetspris for i 2010. Til daglig jobber Mari på kontor i et elektrikerfirma.

11 kommentarer:

 1. For en søt smakebit, =) Jeg har ikke startet noen ny bok enda, men jobber med eksamen så har ikke så mye tid, så setter på plass forrige ukes smakebit igjen, =)

  Ha En Fin Sønsag Mari!

  SvarSlett
 2. Så fin en smakebit Mari! Jeg rekker å legge den ut før jeg skal legge meg og opp til en ny messedag, er på Hellerudsletta på Vei og Anleggsmesse om dagen. Når den er ferdig skal det blogges igjen.

  Ha en fin søndag Mari :-)

  SvarSlett
 3. Bedårende! Ser at mange har lest og likt denne- kanskje noe å sende min ti år gamle niese? Det er mitt store kall å få henne hekta på bøker ;o)

  SvarSlett
 4. Den var fin denne boken her:-) Tusen takk for smakebiten Mari:-) ha en fin Søndag videre:-)

  SvarSlett
 5. Sikkert en god serie,
  jeg leste Skammaren for min yngste datter og vi koste oss like mye begge to :)

  SvarSlett
 6. Søt smakebit!
  Jeg har en voksenbok av forfatteren liggende og vente på meg på biblioteket, som jeg skal plukke opp i morgen tenkte jeg. Det blir mitt første møte med denne forfatteren.
  Ha en fortsatt fin søndag! :)

  SvarSlett
 7. Ser og høres ut so en flott bok:) Fikk lyst å lese den selv:) Ha en fin søndag og kos deg med livet:) Takk for smakebiten:)

  SvarSlett
 8. Så gøy du valgte en smakebit fra denne boka. Har ikke rukket å lese den selv, men har planlagt å gjøre det :) Den får veldig mye skryt fra de yngre leserne som kommer og handler bøker hos meg. En ny bok fra Lene Kaaberbøl har de visst venta på. God søndag til deg!

  SvarSlett
 9. Å, dette var en nydelig smakebit!

  God søndag, Mari :-)

  SvarSlett
 10. Takk for smakebiten:) Har den boka selv i bokhylla.=)

  SvarSlett
 11. Fin-fin smakebit! Rakk ikke eget bidrag denne gangen, dessverre, men kommer sterkere tilbake ved neste anledning.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.