RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

lørdag 5. mai 2012

Bli kjent med: Julie fra Julies bokbabbel.
"Bli kjent med bokbloggerne" er en fast spalte her på bloggen, her vil du bli litt bedre kjent med de forskjellige norske bokbloggerne. I dag skal vi få bli bedre kjent med en blogger mange sikkert allerede kjenner til fra før av, nemlig Julie fra bokbloggen Julies bokbabbel. Da gir jeg ordet til Julie :)

Fortell oss litt om deg og bloggen din.
Jeg heter Julie, er 23 år og er i ferd med å fullføre en bachelorgrad i historie ved UiO. Utover lesing og blogging er jeg glad i å bake, brodere og spille spill. Jeg startet Julies bokbabbel i mars 2010, og da hadde jeg ingen tanker om at jeg skulle få noen lesere. Jeg liker å lese og jeg liker å skrive, så bloggingen startet som et naturlig utløp for skrivekløen min. Det at folk faktisk gidder å lese det jeg skriver har vært en fin bieffekt.

Har du et mål med bloggingen din?
Nei, ikke utover dette med å stille skrivekløen min. Det er kjempefint om jeg klarer å spre leseglede og inspirasjon, men jeg kan vel ikke påstå at jeg hadde det målet for øye da jeg begynte for et par år siden. Dette er noe jeg har blitt mer bevisst på senere. Enda en heldig bieffekt.

Skjer det noe spennende på bloggen nær fremtid som vi bør vite om? Ukentlige, månedlige eller sporadiske begivenheter på bloggen din som du har lyst til å fortelle oss om? Nå har du sjansen.
Jeg deltar på En smakebit på søndag her på bloggen, samt Anettes boktema fra tid til annen. Ellers kommer det en ganske spennende giveaway på bloggen min i nærmeste fremtid. Giveawayene mine kommer kanskje ikke så ofte, men jeg liker å gjøre litt ut av dem når jeg først arrangerer dem.

Vi har alle en lang liste med favoritt bøker men klarer du å plukke ut fem bøker fra listen din og dele de med oss?
Nja, dette var noe ambisiøst, men jeg prøver:
- 'A Concise Chinese-English Dictionary For Lovers' av Xiaolu Guo, fordi det er en nydelig og minimalistisk fortelling om kjærlighet, kulturkollisjoner og personlig utvikling.
- 'Cages' av Dave McKean, fordi denne tegneserieromanen kort sagt handler om burene mennesker har en tendens til å lage rundt seg selv, og fordi jeg elsker stilen til McKean
- 'En beretning om blindhet' av José Saramago, fordi den krøp godt innunder huden på meg. Saramago har en helt egen stil (og et kreativt forhold til tegnsetting) som kledde denne historien utrolig godt.
- '1984' av George Orwell, fordi den er skikkelig guffen. Ting er rimelig håpløst, men så finnes det et menneske eller to som begynner å motstå Storebror. Også går det som det går til slutt.
- 'The Road' av Cormac McCarthy, fordi den er hjerteskjærende vakker. Bakteppet er post-apokalyptisk, men boken dreier seg egentlig om forholdet mellom den navnløse faren og sønnen. Så vakkert!


Har du en favoritt forfatter(eller kanskje flere)?
Vel, jeg har vel det, men jeg er på en måte mer trofast til fortellinger enn forfattere. Her er i allefall noen jeg ikke nødvendigvis har lest alt av, men som jeg godt kan lese mer av:
- J.K. Rowling
- George Orwell
- Neil Gaiman
- Dave McKean
- Alan Moore
- Xiaolu Guo
- José Saramago
- Koushun Takami
- George R.R. Martin
- J.R.R. Tolkien
- Sylvia Plath

Er det en bok du lenge har tenkt at denne er virkelig god, skjønner ikke hvorfor ikke flere mennesker leser den?
'Cages' av McKean. Jeg oppdaget denne på biblioteket da jeg var 13-14 år, og selv om jeg ikke nødvendigvis skjønte all tematikken da, gjorde den et enormt inntrykk på meg. I rundt 8 år lette jeg forgjeves etter en kopi jeg kunne kjøpe, men den ble ikke trykket lenger, og de som hadde en til overs, visste at folk var villig til å betale ganske mye for den. Så - da alt håpet var ute - fikk jeg den lykkelige nyheten om at den ble trykket på nytt for et par år siden, og nå står den i hylla mi.

Leser du noe som enkelte ville sette merkelappen guilty pleasure på? Del det med oss, du er neppe alene om det.
Njaei, jeg gjør vel egentlig ikke det. Jeg har lest noen erotiske klassikere (for eksempel 'Historien om O' av Pauline Réage), og kommer sikkert til å lese flere, men jeg føler meg ikke spesielt guilty av den grunnen. Er det guilty pleasures når det står i klassiker-hylla? Hmm... Jeg er ikke spesielt begeistret for svulstige, klissete, romantiske bøker, og det er vel gjerne dem som ofte blir kalt guilty pleasures.

Hva slags forhold har du til lydbøker?
Et godt forhold! Det er kjempefint å gjøre husarbeid, brodere eller lage mat mens man hører på lydbøker. Jeg har bakt bløtkake til lyden av Jo Nesbøs bestialske skildringer i 'Panserhjerte', og jeg har brodert bokmerke til lyden av 'Borgermesteren' av Thomas Hardy.

Hva med e-bøker? Siden vi allerede er i gang med litteratur i forskjellig format mener jeg ;)
Har et godt forhold til e-bøker også. De er praktiske, tar nesten ikke plass og befinner seg i hendene dine innen få minutter etter at du først oppdaget boken. Så de er praktiske, men de mangler noe av det papirbøkene har. Det er noe nostalgisk over papirbøker, og jeg elsker å flytte rundt på dem i de overfylte hyllene mine. Jeg er en av de særingene som lukter på bøkene, og jeg har tatt meg selv i å sitte å stryke papirbøker kjærlig over omslagene mens tankene mine er et helt annet sted (hei, vent, burde dette kanskje telle som en guilty pleasure?!). Jeg har sovnet med armene rundt bøker. Så selv om e-bøker og lesebrett er helt fantastisk praktisk, for eksempel når man er ute og reiser, så er det noe helt eget med papirbøkene.

Har du noen gang plukket opp en bok fordi en annen bokblogger anbefalte den(hvis ja nevn gjerne en bok)?
Stadig vekk. Litt for ofte? Boksamlingen min har vokst enormt siden jeg begynte å blogge/lese blogger. Migrating Coconuts har inspirert meg til å plukke opp 'The Sense of an Ending' av Julian Barnes, 'Chess' av Stefan Zweig og til en viss grad også 'A Game of Thrones' av George R.R. Martin. Jeg lurer på om jeg ikke la merke til 'Oppfinnelsen av Hugo Cabret' for første gang hos henne, også? 'The Perks of Being a Wallflower' av Stephen Chbosky fant jeg hos Om omgang med tyngre landbruksmaskineri, mens 'Gone' av Michael Grant og 'Eve' av Anna Carey er det Bokelskerinnen som først gjorde meg oppmerksom på. 'Delirium' av Lauren Oliver tror jeg at jeg fant her på denne bloggen, og 'Flight' av Kazu Kibuishi vet jeg at jeg fant her. Jeg kunne ha fortsatt, jeg har ikke engang begynt å snakke om alle de bøkene jeg ikke har lest enda... I såfall må det sies at jeg har latt meg inspirere av Siljes skriblerier, Så rart, Christine leser, Leserommet, Betraktninger, Knirk og mange, mange flere. Poenget er vel egentlig at blogger er gull verdt når man leter etter nye bøker...


Bruker du ditt lokale bibliotek? Fortell oss gjerne hvorfor/hvorfor ikke.
Nei, jeg gjør dessverre ikke det lenger. Jeg var masse på biblioteket da jeg var yngre, på ungdomsskolen nærmest bodde jeg på det lokale biblioteket etter skoletid. Men noe skjedde på et eller annet tidspunkt. Da jeg gikk over til videregående, hadde jeg ikke tid til det, for bussene gikk når de gikk, og var jeg ikke på den da, så... Også har jeg blitt litt eiesyk med årene. Jeg vil sette bøker inn i hylla mi og la dem stå. Jeg blir litt stressa av tanken om å måtte levere dem fra meg igjen.

Del tre av dine blogg favoritter med oss.
Sukk... Dette spørsmålet er det vanskeligste av dem alle. Bare tre?! Jeg leser så veldig mange flere enn det, og det er vanskelig å bare trekke frem tre... Men okay.
- Bokelskerinnen, fordi hun stadig gjør meg oppmerksom på ting som foregår i bokverden. Hun intervjuer spennende forfattere, får med seg spennende nyheter, og leser spennende bøker.
- Flukten fra virkeligheten, fordi dere legger ut nyheter på ungdomsbok-fronten og holder meg oppdatert, i tillegg til å gjøre meg oppmerksom på bøker jeg har likt godt.
- Siljes skriblerier, fordi hun skriver gode og inspirerende innlegg om bøkene hun leser.

... og mange andre. Dere er flinke, hele gjengen!

Tusen takk for at du stilte opp på intervju, Julie! Det var stor stas å få lov til å bli bedre kjent med deg :) Nå minnet du meg forresten på at jeg har peilet meg ut boken til Xiaolu Guo etter å ha lest din omtale tidligere. Så må jeg få takke for at bloggen blir nevnt som en favoritt, det er veldig hyggelig!
 Om bloggeren
Sommeren 2008 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, siden høsten 2007 har hun blogget om Sikring av barn i bil. Arbeidet med denne bloggen vant hun Buskerud fylkes trafikksikkerhetspris for i 2010. Til daglig jobber Mari på kontor i et elektrikerfirma.

7 kommentarer:

 1. Flotte svar :-) Jeg plukker titt og ofte opp boktips på bloggen til Julie!

  SvarSlett
 2. Julie sin blogg er av høy kvalitet. Den var min aller første bloggfavoritt og er fremdeles blant favorittene. Jeg trekker ofte frem Line og Clementine når jeg nevner bloggere som skriver virkelig grundig og godt, men Julie hører også til i den kategorien. En dyktig blogger som det er spennende å følge!

  SvarSlett
 3. Koselig å bli bedre kjent med Julie. Hun er en av mine favoritter også! Flotte og grundige anmeldelser, og hun leser spennende bøker. Jeg har Enclave på leselisten min blant annet etter å ha lest om den på bloggen hennes.

  SvarSlett
 4. Julie er en kjempe flott bokblogger:) Hun var en av grunnene foruten din bokblogg at jeg bestemte meg for å satse på egen bokblogg:)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for kjempefint intervju. Var ikke klar over denne bloggen tidligere. Men den var helt super! :)

  SvarSlett
 6. Julie har veldig fin blogg, er ofte innom å titter på hva hun leser:)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.