RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

fredag 25. mai 2012

Bokanmeldelse: Hockeysveis fører til dårlige rim av Siv Wyller.

Forlaget har gjort seg flid med designet, flotte illustrasjoner av Rune Markhus.

 

Hockeysveis fører til dårlige rim er debutromanen til Siv Wyller. Hockeysveis fører dessverre også til slakt kan det se ut til.

 


Anmeldelse i forbindelse med Cappelen Damms bokbloggturné.
Siv Wyllers debutroman falt dessverre ikke i smak hos meg. Denne boken fullførte jeg av en eneste grunn og det var fordi jeg hadde takket ja til et leseeksemplar. Historien ble for min del alt for tullete og overfladisk. Rimene var til tider morsomme men med en hovedperson det er umulig å føle kjemi med, et svensk dansband, en dårlig kjærlighetshistorie(mellom to voksne mennesker) blandet sammen med et utall variasjoner av hockeysveis så fungerer ikke dette. Målgruppen er ungdom fra 12-16 år, min indre 15-åring forteller meg at nei, dette er ikke noe for henne. Hun hadde bare blitt irritert av å lese denne boken og følt seg undervurdert som leser.

Jeg skulle ønske Wyller hadde skrevet en annen historie, det er ikke det at hun ikke er en flink skribent, men historien hennes fenger ikke. Historien gav meg ingenting i seg selv, men litt annet fikk jeg da ut av tiden jeg tilbrakte mellom de to permene:
1. Inspirasjon om jeg noen gang skulle ønske meg en hockeysveis, finnes visst uendelig mange variasjoner.
2. Noe fint å se på - artige illustrasjoner og herlig bokomslag. Alle ill. av Rune Markhus. Kreativt og godt arbeid av designeren.


Oppsummering:
/
Ikke en bok jeg kan anbefale videre, dessverre.

Vil du vite hva andre bloggere mener om boken?
Sjekk ut disse bloggernes omtaler av boken:

Eirinsurr
Ellens oase
Gråbekka`s Bokblogg
Lattermild

Lesejenta blogger om boken i morgen og sistekvinne ut i denne runden er Lena som blogger om boken på søndag.Om bloggeren
Sommeren 2008 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, siden høsten 2007 har hun blogget om Sikring av barn i bil. Arbeidet med denne bloggen vant hun Buskerud fylkes trafikksikkerhetspris for i 2010. Til daglig jobber Mari på kontor i et elektrikerfirma.

4 kommentarer:

 1. Tusen takk for at du anmeldte boken :) Denne syntes jeg så så festlig ut og hadde veldig lyst å lese den. Nå, not so much ;)
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme, Karete :)

   Det er godt mulig du kommer til å syntes at denne boken er kjempefestelig, de fleste andre av anmelderene denne uken har vært veldig uenige med meg om boken.

   Slett
 2. Synd du ikke likte boken Mari:) Hadde ikke sett at boken var designa inne under bokomslaget, morsomt:) Likte den veldig godt selv da, synes den var morsom og var litt tullete:)Ha en flott kveld og kos deg med bøkene:)

  SvarSlett
 3. Ja, det får'n si altså Mari. Artig likevel at vi er så uenige, jeg digget jo denne boka!

  God helg til deg!

  Ellen

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.