RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

torsdag 24. mai 2012

Boktema: Min favorittforfatter på
bokstaven H - Charlaine Harris.

Bli med på Boktema hos Anette du også.


Min favorittforfatter på bokstaven H må være Charlaine Harris forfatteren bak suksess serien True Blood(Sookie Stackhouse/The Southern Vampire Mysteries). 

 

Jeg hadde en kandidat til på listen og det var Ernest Hemingway(snakk om kontrast!). Siden det er sommer og sol ute har jeg valgt å trekke frem en forfatter som skriver for å underholde. La de små grå hvile og nyt historiene på late dager i solen.

Photo: Sigrid Estrada.
Charlaine Harris er en amerikansk forfatter født i 1951. I over tjue år har hun skrevet mysterier. Serien om Sookie Stackhouse er nok den som er best kjent, spesielt etter at HBO begynte sendingen av den meget populære True Blood-serien som jo er basert på Harris bøker om Miss Stackhouse. Det mange kanskje ikke er klar over er at forfatteren har skrevet flere andre serier også(jeg har ikke lest noen av disse enda men har hørt mye positivt om seriene):

 • Aurora Teagarden - Hovedpersonen i serien er Aurora, bibliotekar og nysgjerrigper på fritiden. Hun er med i The Real Murders club hvor 12 personer samles hver måned for å studere uløste kriminalsaker. I 1990 ble første boken i denne serien nominert i kategorien beste roman til Agatha prisen, dvs. mysterier som skrives i samme stil som Agatha Christies velkjente mysterier.


 • Lily Bard "Shakespeare mysteries" - Denne serien skal visstnok være langt mørkere enn Aurora serien. Lily, 31 åe, er amatør detektiv, studerer karate og vasker hus for å tjene til livets opphold(som hushjelp kan man ramle over litt av hvert).


 • Harper Connelly - hovedpersonen i serien har blitt slått ned av lynet og dette gav henne evnen til å lokalisere lik. Ikke bare kan Harper finne frem til de døde, hun kan også se de siste minuttene av den dødes liv, slik som vedkomne opplevde det selv.

Serien om Sookie Stackhouse har vel ikke behov for noen nærmere introduksjon? Jada, jeg klaget over Menn som vil spise kvinner på mandag, o'hvilken herlig ironi ;) Jeg skrev en overstrømmende post om serien i 2009, er du nysgjerrig så finner du innlegget mitt og mer om serien ved å trykke her.

Har du lest noen av Harris sine bøker? Hvis ja, hva syntes du?


Om bloggeren
Sommeren 2008 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, siden høsten 2007 har hun blogget om Sikring av barn i bil. Arbeidet med denne bloggen vant hun Buskerud fylkes trafikksikkerhetspris for i 2010. Til daglig jobber Mari på kontor i et elektrikerfirma.

20 kommentarer:

 1. Tusen takk for Boktips,Mari! Har ikke lest noe fra den forfatteren før, men jeg må jo innrømme at jeg ble litt nysgjerrig. ha en strålende dag i sommervarmen:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da må du prøve deg på en av bøkene en lat sommerdag. Bøkene i Sookie Stackhouse serien er forresten å finne på norsk om man foretrekker det.

   Tusen takk og det samme til deg :)

   Slett
 2. Jeg har også Charlaine Harris denne gangen og tenkte faktisk på ditt Misfornøyd mandag-innlegg mens jeg skrev det:-) Jeg holdt på å skrive om hvor godt jeg liker Eric, og han kommer definitivt i den kategorien. Sookie faller vel ikke for annet:-) Om denne serien tenker jeg at den er så uhøytidelig på et vis i motsetning til mange andre og da er det lettere å svelge. Hun reflekterer dessuten mer over det enn enkelte andre (f.eks Bella).

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Sookie er voksen og et relativt oppegående. Hun glorifiserer ikke sjalusi og vold. Eric må ikke nevnes, han er mitt svake punkt. Unnskyld meg hvis jeg sikler ;)

   Slett
 3. Jeg har ikke engang hørt om Charlaine Harris :-) Men jeg ble veldig nysgjerrig på Aurora Teagarden så den noterer jeg meg :-)
  Ha en riktig fin og solfylt dag!

  SvarSlett
 4. Har du ikke? *I sjokk* he he. Da håper jeg du leser serien og skriver om den, jeg er nemlig nysgjerrig på den selv ;)

  SvarSlett
 5. Jeg glemte helt bort Charlaine Harris,jeg, men jeg har lest og likt de ni først Sookie - bøkene :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal ikke påstå at bøkene blir stående som det store fra vår tid, så det er forståelig ;)

   Slett
 6. Ånei hvorfor husket jeg ikke på Charlaine Harris.....hun hadde vært på min liste også hvis jeg bare hadde kommet på henne:) Elsker jo bøkene og serien:) Flott valg Mari!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Isabella :) Hyggelig å se at vi er så mange med god smak innenfor underholdende litteratur :D

   Man kan jo ikke huske alle i farten.

   Slett
 7. Charlaine Harris fortjener absolutt en plass blant favorittene på H. Bøkene om Aurora Teagarden kikket jeg så vidt på da vi var i England i fjor, men jeg kjøpte ingen...nå angrer jeg litt ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kjempet litt mot kjøpelysten da jeg gjorde researchen til denne posten... fikk lyst på alle bøkene jeg ikke har lest enda ;)

   Slett
 8. Jeg prøvde meg på Sookie Stackhouse serien for noen år siden, men den falt ikke helt i smak. Aurora Teagarden hørtes mer interessant ut. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo ikke for alle, det er mye sex og vampyrer(og det er litt slitsomt/oppbrukt at hver eneste mann i byen er interessert i Sookie).

   Slett
 9. Eg hugsar vakt å ha høyrt om henne. Takk for veldig gode tips. =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig, Mai Lene. Husker du nevnte noe om sex og sånt i en av dine anmeldelser. Om du syntes noe om det ville jeg nok forsøkt meg på en av de andre seriene til Harris enn Sookie bøkene :)

   Slett
 10. Er fan abv Sookie Stackhouse bokserien (og tvserien også! go eric <3 ). Har kun lest de 9 første bøkene i den serien,men skal få kjøpt opp de resterende etterhvert:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo bare helt fantastisk å ha bildet av Alexander Skarsgård i hodet når man leser om Eric <3

   Slett
 11. Visste ikke at hun har skrevet flere serier, greit å vite nå som jeg snart skal sydover. Jaja, snart og snart, men senere i sommer i alle fall og da skal jeg ha med meg mange bøker :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så herlig(men nå er det jammen meg herlig her hjemme også :)! Da kan du stifte bekjentskap med flere av Harris sine heltinner.

   Slett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)