RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

onsdag 30. mai 2012

Bokanmeldelse: Sørstatsromanen CeeCee Honeycutts reddende engler
av Beth Hoffman.

En svært sukkersøt sørstatsroman som mangler kontakt med virkeligheten og minner mer om en slags versjon av Askepott enn en sørstatsroman. Det beste ved historien er et rikt og underholdende persongalleri.


Bokomslaget er vakkert og hinter til at mellom disse
 to permene vil man finne en gripende historie.

Hyggelig forfatter
Jeg har hatt litt kontakt med forfatteren Beth Hoffman et par ganger på Twitter og hun virker som en utrolig koselig dame, men er hun en god forfatter? Det går det nemlig ikke automatikk i.  Mitt motto er at ærlighet varer lengst så et tweet eller to skal ikke påvirke min anmeldelse av boken. Et godt eksempel på at det nære forholdet, i nåtidens virituelle samfunn, mellom leser og forfatter kan være både flott og problematisk på samme tid.

Forsythe Park i Savannah, kanskje er det et storslått hus av denne
 typen forfatteren har sett for seg at CeeCee flyttet til?
Bilde: mdolery, rediget av meg.

Et godt utgangspunkt
Historien om CeeCee Honeycutts begynner svært bra. Forfatter Beth Hoffmann skildrer CeeCees vanskelige oppvekst med ansvaret for en psykotisk mor og med en far som så ikke er tilstedeværende. Det er nesten umulig å ikke føle noe når en slik traumatisk oppvekst videreformidles gjennom et barns øyne. Hoffman klarte å bevege meg opptil flere ganger.

I nabolaget har CeeCee en eneste venn, gamle fru Odell, men hendelser i livet gjør at hun må flytte fra sitt hjem og sin eneste venn. CeeCee blir tatt hånd om av sin grandtante, Tootie, som tilfeldigvis er en meget hyggelig og rik slektning. Noen vil kanskje kjenne igjen dette grepet fra andre fortellinger om foreldreløse barn. I tantens storslåtte bolig, noen som tenker dette er for godt til å være sant?), blir CeeCee kjent med den mørke hushjelpen Oletta Jones, den vakre, mystiske og noe ekshibisjonistiske middelaldrene naboen Thelma Rae Goodpepper og nabolagets onde sladrekjerring Violene Hobbs. Ja, frøken Hobbs figur kan vel kanskje kalles en klisje, men hun bidrar med god underholdning.

Omtrent halvveis i boken begynner interessen min, og bokens kvalitet etter min mening, å dale. Fra å være en varm, realistisk og god roman om en gruppe kvinner som lever sammen i sørstatene på slutten av 60-tallet glir historien over til å bli det reneste eventyret. Det endte dessverre opp med at jeg satt igjen med følelsen av å ha lest noe som ble alt for urealistisk og sukkersøt. Romanen er for lite farget av tiden historien utspiller seg i.

Det som kanskje rørte meg aller mest ved denne historien var hovedpersonen CeeCees forhold til gamle fru Odell. Det er noe spesielt i et vennskap mellom ung og gammel.

En tradisjon i sørstatene eller en klisje? Sitte ute på verandaen og
nyte et glass Sweet iced tea.
Bilde: theswedish , redigert av meg.

Ingen Barnepiken
Boken sammenlignes, blant annet, med Katheryn Stocketts Barnepiken(les min anmeldelse), så naturligvis hadde jeg en viss forventning til at raseskillet problematikken skulle ha en sentralrolle i denne romanen. Temaet blir så vidt tatt opp i forbindelse med en utflukt, men intet mer, det må jeg innrømme at skuffet meg. Hadde ikke forfatteren påpekt at hovedpersonen i boken var farget skulle man tro det var en oppvekst roman om en ung hvit pike.

Les boken hvis du leter etter en lettlest og sukkersøt roman for å underholde deg noen timer i sommervarmen. Ikke les den dersom du ønsker en sørstatsroman med et mer realistisk plott. Dette var ingen Barnepiken, til det er historien for urealistisk, men romanen har et  interessant persongalleri fylt av personer man kan bli glad i. 


Andre bloggere har lest boken:
Astrid Terese
Stine Marie
Elida

Har du lest CeeCee Honeycutts reddende engler? Legg igjen en kommentar og fortell oss hva du syntes om boken.Om bloggeren
Sommeren 2008 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, siden høsten 2007 har hun blogget om Sikring av barn i bil. Arbeidet med denne bloggen vant hun Buskerud fylkes trafikksikkerhetspris for i 2010. Til daglig jobber Mari på kontor i et elektrikerfirma.

8 kommentarer:

 1. Denne boken står absolutt på leselisten in, og jeg skal faktisk låne den av mamma. Hun er helt fortapt i denne boken :) SV:Ja, med Kinsella er det enten eller, tror jeg :) Regner med at jeg leser den på engelsk, det syns jeg er best med hennes bøker :) Klemklem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da håper jeg du liker den bedre enn meg, Anette. Den var veldig skuffende i mine øyne, dessverre.

   Slett
 2. Det er absolutt en lettlest og søt roman. Jeg tenker vel at det jeg sitter igjen med er absolutt forholdet mellom Cee Cee og fru Odell, men også et bilde av Sørstats-damer som jeg også finner i filmen Stekte, grønne tomater.
  Både boken og filmen er hyggelig, søt, snill og ufarlig. En riktig avslappingsbok :-)

  SvarSlett
 3. Flott og grundig omtale:D
  Hadde denne her på "ønskelisten" over bøker jeg ville prøve å få skaffet iløpet av fjor året,men det ble ikke noe av.Kommer vel til å sjekke den ut,men ikke helt ennå.

  SV;Takk Mari:) Så fint at du skal få med deg "Mississippi":)

  SvarSlett
 4. God omtale! Jeg kjøpte boka billig på Mammutsalg og bet også merke til sammenligningen med Barnepiken. Jeg ble veldig skuffet. For meg minnet boka mest om såkalte "ungpikeromaner" av typen "Den hemmelige hagen" og "Little Princess" av Frances Hodgson Burnett.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det :)

   En kan jo si at "Barnepiken" sammenligningen på en måte ødelegger noe av leseropplevelsen, man forventer noe annet av historien enn det man får servert.

   Slett
 5. Hei, Jeg er også enig i at denne historien var noe grunn, den ble for enkel. En veldig søt historie er det, en feel good roman. Enig i at det er uheldig at boken sammenlignes med "Barnepiken", det bidrar til å forventningene settes høyt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Tusen takk for kommentaren :) Jeg tror nok kanskje jeg hadde likt boken bedre hvis jeg ikke hadde fått sammenligningen med "Barnepiken" før jeg gav meg i kast med boken. En feelgood merkelapp hadde vært passende på forsiden av boken.

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.