RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

torsdag 31. mai 2012

Vinneren av Upris 2012 er Terje Torkildsen med boken Dystopia III!



Da er årets vinner av Uprisen 2012 avslørt og det ble Terje Torkildsen med Dystopia III, boken er gitt ut Samlaget. Dette er den tredje boken i en serie som det så langt er planlagt å bli på totalt fire bøker.


For å ikke avsløre noe for de som ikke har lest de to foregående bøkene i serien, her er forlagets omtale av Dystopia I:
Dystopia I er første boka i firebokserien DYSTOPIA2014. Seks syttenåringar frå International School of Stavanger er på studietur i London då byen blir ramma av den verste naturkatastrofen i manns minne.

Ei kjempebølgje slår inn over metropolen om morgonen 18. januar 2014. Byen bryt saman, og det blir ei reise på liv og død for ungdommane, som berre har eitt mål: Dei vil heim til Noreg.

Dystopia I er skreddarsydd for utolmodige tenåringar. Med eit dødsalvorleg bakteppe skaper komikar og forfattar Terje Torkildsen ei bok med humor, driv og ungdommeleg optimisme.
Dystopia III er Terje Torkildsens fjerde ungdomsroman. Det er flere bokbloggere som har lest første boken i serien, hva de mener kan du finne ut av her:

Julies bokbabbel
 Mostraum
Disse bøker var nominert til UPrisen sammen med Dystopia III:
Den 4. parallell. Maria-eksperimentet av Kjetil Johnsen.
Solstorm 1. Himmelslør av May Grethe Lerum.
Mørketid av Åshild Moldskred.
Høsten av Jan Henrik Nielsen

Flukten fra virkeligheten gratulerer så mye!

Hva er UPrisen?
UPrisen står for ungdommenes kritikkerpris og er et samarbeid mellom foreningen !les og Litteraturfestivalen på Lillehammer. Fem bøker nomineres på bakgrunn av ungdommers bokanmeldelser(nytt fra 2011) og ca. syv 9.klasser i forskjellige fylker leser bøkene og  gjør seg opp en mening om disse. Delegater sendes så til et Storjurymøte hvor bøkene diskuteres og vinneren kåres. Vinneren presenteres så på Litteraturfestivalen på Lillehammer(slik som i dag!).

Besøk gjerne UPrisens hjemmeside her!










Om bloggeren
Sommeren 2008 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, siden høsten 2007 har hun blogget om Sikring av barn i bil. Arbeidet med denne bloggen vant hun Buskerud fylkes trafikksikkerhetspris for i 2010. Til daglig jobber Mari på kontor i et elektrikerfirma.

3 kommentarer:

  1. Dystopia står på skal lese listen min og nå tror jeg jammen det er på tide jeg snart kommer i gang med nr 1! :-)

    SvarSlett
  2. Har ikke vært borti forfatteren før,men lest et par omtaler av bøkene :) Skal sannelig sjekke bøkene ut snart:)

    SvarSlett
  3. Etter å ha lest "Dystopia I" var jeg ikke så veldig interessert i å fortsette på serien. Om bok nr 3 er på samme nivå som den første, hadde jeg vel helst håpet at "Høsten" eller "Himmelslør" vant. Men men - smak og behag. Jeg er jo litt eldre enn målgruppen, de vet nok best. ;) Gratulerer til vinneren, det er stas med UPrisen. :)

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.