RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 27. mai 2012

En smakebit på søndag #21 - Cinder.


På jakt etter en spennende bok eller en ny blogg du kan følge med på? Bli med på denne ukentlig utfordring for deg som liker å lese. Matblogger, moteblogger, hverdagsblogger, trimblogger, mammablogger, bokblogger? Liker du å lese så er du er hjertlig velkommen til å delta. Oppdag bøker som fanger din interesse og finn nye bloggfavoritter!  

Nå nærmer jeg meg ferdig med Cinder som er første bok i Lunar Chronicles av Marissa Meyer. Dette er en gjenfortelling av historien om Askepott som foregår engang i fremtidens Kina i New Bejing. Ja du leste riktig Askepott som science-fiction, og enten du tror det eller ei så fungerer det helt ypperlig. Jeg var hekta fra første side.


Smakebiten min er hentet fra bokens side 81:

Hvilket av omslagene liker du best?

Cinder ignored him, face turned away from the mirror. It was one of those rare moments she was glad to have no tear ducts, otherwise she was sure she'd be a sniveling disaster, and she would hate herself all the more for it.


Jeg håper smakebiten min gjorde deg litt nysgjerrig, selv du som ikke leser science-fiction(jeg gjorde det ikke selv heller for to år siden faktisk men jammen meg fantes det mye for meg innenfor sjangeren). Det er helt utrolig at det er søndag, igjen! Har du fått lest noe i helgen da? Her har det blitt lite lesing, for i går(i natt whatever) var det tv-kveld, jeg ser MGP hvert år så sant det ikke kommer noe i veien for det. Syntes det er veldig morsomt, det er ikke alltid musikken er like god men det er jammen meg underholdende til tusen.

Oppdatert kl. 01:27:
GRATULERER så mye til Sverige med velfortjent MGP seier i 2012! Hvis du så på hvilket bidrag var din favoritt? I år hadde jeg flere favoritter men svenske Loreen skilte seg ut som den soleklart beste av de alle. Men at Norge og Tooji endte på en siste plass var meget ufortjent, det samme syntes jeg den høye plasseringen til Alabania var(jeg mener ærligtalt en dame som kommer rett fra Star Trek-innspilling for å skrike på scenen?!). Forresten er jeg veldig enig med Bokelskerinnen, som har kommentert under på dette innlegget, det er sørgelig med alle denne vennskapsstemmingen til andre naboland, det ødelegger mye for konkurransen. Vel nå er det nesten nok om MGP, men før du legger inn din smakebit så kan du jo få ta en titt på vinneren:

Bli med på denne ukentlige utfordringen du også.

Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
 • Skriv en bloggpost hvor du deler noen setninger fra boken du leser nå. OBS! Vennligst ingen spoilere. Legg inn linken til ditt innlegg her for å få besøk av andre "En smakebit på søndag"-deltakere.
 • Twitrer du postene dine så bruk gjerne hastagen #smakebit.
 • Utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.  Har du forresten fått med deg ukens bokblogger intervju? Om bloggeren
Sommeren 2008 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, siden høsten 2007 har hun blogget om Sikring av barn i bil. Arbeidet med denne bloggen vant hun Buskerud fylkes trafikksikkerhetspris for i 2010. Til daglig jobber Mari på kontor i et elektrikerfirma.

25 kommentarer:

 1. Fin smakebit, Mari! Jeg gleder meg til å lese Cinder :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Den passer vel kanskje å ta når du skal ha eventyr tema den? :-)

   Slett
 2. Gleder meg også til å lese denne, og som deg følger jeg stort sett også alltid med på Mgp. Er ikke like stor fan som jeg var da jeg føler det bare blir mer og mer vennskapelig stemmning mellom land som ligger nærme hverandre og ikke på de beste nummerne, men underholdende er det som regel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg føler det samme som deg, det er så synd at de aller fleste stemmer på sine naboland og ikke sangene de føler er best(har oppdatert innlegget med litt mer MGP).

   Slett
 3. Jeg likte omslaget med den røde skoen best.

  Jeg har også sett MGP, det må jeg bare ha med meg, litt surt at Sverige vant, de kunne ha blitt nr to istedet, men de var flinke da. Synd at Norge kom på siste plass... :-)

  Ha en fin pinse videre Mari :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det omslaget jeg har på min paperback :) Hvilket bidrag var din favoritt Gro? Russland?

   Tusen takk og det samme til deg!

   Slett
 4. Jeg har sansen for sjangerhopp, så denne kunne jeg tenke meg å lese. Fin smakebit! Og jeg som hadde håpet babusjkaene skulle vinne! Det var synd. Heldigvis har jeg spoleknapp! Fortsatt god pinse :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Det håper jeg du gjør, Natalie. Det hadde vært interessant å høre hva du syntes om Cinder :)

   Russland hadde et av de morsomste bidragene men mtp. kvalitet ville jeg nok heller at tredjeplassen(Serbia) skulle fått seieren hvis det ikke kunne bli Sverige av de tre.

   Takk det samme til deg :)

   Slett
 5. MGP har jeg ikke peiling på, men jeg likte smakebiten din og ble veldig nysgjerrig på boka- problemet er at jeg er grusomt dårlig til å lese engelsk... Trur du det er håp likevel? Kanskje som et sommerprosjekt for å øve meg? Nyt dagen ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror det er håp for deg :) Boken er skrevet på amerikansk og det er ofte litt enklere å lese enn britisk engelsk. Hvis du har lyst til å forsøke deg så kan jeg sende deg min utgave når den er utlest, Berit. Bare gi meg et lite pip her så kan vi avtale litt nærmere på e-post.

   Slett
  2. Milde himmel! For et uimotståelig tilbud- wow! Sender deg en e-post ;o)

   Slett
 6. Den där Cinder låter väldigt intressant, den ska jag kolla upp.

  Min favorit i MGP var inte ens med i finalen (Slovenien), men av dem som var med tyckte jag nog bäst om Ryssland och Serbien. Sveriges låt är säkert bra, om jag bara kunde höra vad hon sjunger...

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra, Monika!

   Det eneste jeg egentlig likte med Slovenien/Slovaki sitt bidrag var kordamens "aaaaa" ellers så var jeg ikke så veldig begeistret for resten. Russland og Seriba hadde gode bidrag, det er jeg enig i.

   Slett
 7. Likte veldig godt det oppe til Høyre og nede til Venstre... jeg ble nysgjerrig på boken så kanskje dette kunne være noe jeg kunne øve meg på ang å lese bøker på engelsk.. Tusen takk for smakebiten:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skulle gjerne hatt et eksemplar av hvert av disse omslagene, så fine syntes jeg de er alle sammen :) Ja, Cinder kan man øve seg med :)

   Slett
 8. Da har jeg lagt til boken på ønskelisten min :) Jeg sovnet fra hele GP i går, men fikk meg at Sverige vant i halvsøvne. Tror hunden min vekte meg for at jeg skulle få det med meg, siden hun aldri legger seg oppå meg, men akkurat da de gikk av seieren våknet jeg at hun sto på magen min... Tror jeg har en Lorena-diggende lapphund, og jeg er forsåvidt enig med henne...

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig, det er alltid hyggelig å kunne bidra til lengre ønskelister ;)

   Hunden din har en utmerket musikksmak må jeg si.

   Slett
 9. Det tror jeg også er en bok jeg må lese, den hørtes så bra ut!
  Jeg satt også oppe og så MGP. Mine favoritter var Tyskland, Island, Russland og selvfølgelig Norge :-) Så jeg var bare nærme med Russland. Det hadde vært så morsomt om de vant! Utenom det ble jeg litt svimmel av filmingen til kamerafolkene (når noen av artistene stod på scenen) og lo høyt da Lordi dukket opp for Finland :-) Jeg har kanskje litt sær smak, men det må man ha når man ser på MGP :-)
  Det værste innslaget må ha vært skrikingen til Albania og tvillingene fra irland. Forferdelig!
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Særheter høre hjemme i MGP det. Jeg syntes alle favorittene dine var fine(og Tyskland var jo også ganske så pen å se på ;)

   Lordi var kveldens morsomte innslag, da vi lo vi godt her i stua også.

   At Albania kom så høyt opp på listen var galskap spør du meg, Norge hadde et langt bedre bidrag.

   Slett
 10. Cinder har jeg i bokhylla mi. Skal leses på et eller annet tidspunkt. Synes egentlig alle omslagene var fine, jeg. Har selv den øverst til venstre. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har samme omslag som deg på min utgave, Julie :) Det blir spennende å høre din dom over boken når den tid kommer.

   Slett
 11. Fikk veldig lyst å lese Cinder. Takk for smakebiten :) Jeg heiet på Italia og Sverige, tradisjonen tro hadde vi MGP party. Ha en strålende søndag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra!

   Italia sin sang var bra, alltid herlig med litt girlpower. Frankrike var også blant en av mine favoritter som ikke har blitt nevnt i kommentarfeltet i dag. MGP party er morsomt! Vi hadde en ganske rolig sammenkomst i går, men avogtil har vi også hatt det(var mer av det når vi ikke hadde små barn).

   Slett
 12. Askepott som science-fiction...høres veldig spennende ut!

  SvarSlett
 13. Jeg er kjempe fornøyd med at Sverige vant, det gikk som jeg håpet og jeg var selv med å stemme de fram. Jeg må innrømme jeg overrasket meg selv med å bli fryktelig engasjert foran tv-skjermen og jeg som hadde null planer om å bruke penger på slikt tull, satt og stemte som en gal på Sverige på torsdag. På lørdag tok jeg meg sammen og sa "ærlig talt nå har du stemt nok" og da stemte jeg bare en gang, og det var på Sverige, eller SVEArige som Jan Guillou kan fortelle meg det er kalt under middelalderen.

  At Norge havnet nederst på lista på høyreside, DET overrasket meg for så ille var vi ikke! Jeg har en teori, og det er at Aleksander Rybak, som vant for Norge i 2009, slo alle "stemmerekorder" i historien hittil i Eurovision, og av den grunn synes ikke resten av Europa vi fortjener flere stemmer foreløpig siden det tross alt ikke var så lenge siden vi fikk mer enn nok stemmer og laget en ny rekord. Ta Irland for eksempel med tvillingparet Jedward: FORFERDELIG. DE skulle havnet nederst på lista, ikke vi. Selv synes jeg Tooji leverte kjempe bra på torsdag men på lørdag så han sliten ut altså. Ellers er jeg enig med deg i at den derre "nabo-stemmingen er dum, og at man skal stemme på de man liker best, ikke hvem som er på den andre siden av grensen. Det gjorde jeg! Gleder meg til å høre Euphoria på radioen framover!

  Nå overrasket jeg meg selv igjen med engasjementet mitt. He he. Klem!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.