RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

fredag 22. juni 2012

Besatt av bøker, jeg?
Neida, jeg er bare redd for å gå glipp av noe!

Besatt av bøker, er det virkelig mulig? Dette er den stygge sannheten om mine bokvaner! Akkurat som en rekke andre bokbloggere har jeg svart på disse spørsmålene. Ta en titt og se om du kjenner deg igjen i svarene.


En bruktbokhandel kan man finne mange skatter i. Disse må man selvsagt ta med seg hjem, ellers så kan man jo risikere at noen andre har stukket av med dem neste gang man er innom!
Bilde: © Flickr/greencandy8888.

Er du helt besatt på å kjøpe bøker?
Tja, min bedre(?) halvdel ville nok ment at jeg burde svart ja på denne påstanden. Jeg mener selv at jeg lider mer av en redsel for å gå glipp av den gode historien. Tenk om jeg glemte bort at akkurat DEN boka eksisterte? Har jeg den i bokhylla så er sjansen for at jeg kommer til å lese den en dag større enn om den står på den evig lange ønskelista.
Når, hvor og hvor ofte kjøper du bøker, og pleier du å handle sammen med noen eller alene?
Bøker kan jeg kjøpe når som helst og hvor som helst. Bokhandel, bokloppis på biblioteket, den lokalebruktboka, Rema 1000(o.l) og nettbokhandler.

Apropo bruktboka, jeg kom nylig på at det faktisk fortsatt eksisterer en bruktbokhandel her i byen. Den hadde jeg ikke vært innom siden jeg var en ung pike. Jeg svingte innom og der var det, selvfølgelig mye jeg hadde lyst på. Endte vel opp med å kjøpe ca. 10 nye(brukte) bøker. Damen i kassen kommenterte: "Jasså, her skal det leses skjønner jeg", det var nesten så jeg ble litt flau. Jeg kunne ihvertfall ikke svare at jeg bare måtte ta dem med hjem i dag sånn at de ikke var blitt borte til neste gang jeg stakk hodet innom. Enda har jeg ikke rukket å lese så mye som en av disse bøkene.

Forøvrig fikk jeg lyst til å rydde og sortere i hyllene da jeg var innom. Tenk å gjemme bort Twilight-bøkene bak en rekke krimpocket og ikke ha de samme med ungdomsromanene? Det er jo krise, man kan ikke sortere på den måten! Det var bare et eksempel, kjente det klødde i fingrene mine da jeg finkjemmet hyllene etter go'biter.

Hva er det som gjør at du blir tiltrukket av en bok?
Det kan være så mangt men det viktigste er nok først og fremst andre bokbloggeres omtale, så har vi bøker som utgis av forfattere jeg vet at jeg liker, bokas omslag sammen med vaskeseddelen og hvis noen av mine favorittforfattere har blitt sitert på bokomslaget.

Er det en spesiell sjanger du foretrekker?
Alt som befinner seg innenfor det gode norske paraplybegrepet "speculative fiction "(dystopi, science-fiction, fantasy, paranormal romance, urban fantasy også videre).

Foretrekker du å kjøpe nye eller brukte bøker?
Ja, takk, begge deler!

Hvor mange penger synes du det er greit å bruke på bøker i måneden?
Egentlig burde svaret her vært null, alle pengene til slik luksus burde selvsagt gått til en god sak! Sånn helt på alvor så vet jeg ikke, det kommer vel litt an på den enkelte. Foretrekker man f.eks. innbundne bøker kommer man ikke langt med 400 kr i måneden. Personlig går det veldig opp og ned, i gjennomsnitt i løpet av et år bruker jeg sikkert minst 200 kr måneden. Jeg har ikke turt å regne på det rett og slett.

Har du noen sinne hatt bokkjøpstopp eller bokkjøpbegrensning?
Jada, det har jeg stadigvekk og som så mange andre er jeg ikke flink til å holde meg til mine egne forbud. Someone give me a restraining order!

Når du har kjøpt en bok – hvor lang tid tar det før du leser den?
År, måneder, uker, dager eller timer. Det varierer veldig.

Billige eller dyre – innbundet eller paperback?
Jeg kjøper begge deler. Er det en bok jeg har ventet lenge på har jeg ikke ro til å vente til pocketboka kommer ut.

Har vi noen fellestrekk ved vår lidelse? Bok-o-holikere anyone?

Silje fant denne morsomme tag'en på YouTube, siden har både Bokelskerinnen, Natalie, Beathe og helt sikkert flere andre tatt utfordringen. Har du tatt den så legg igjen en link i kommentarfeltet så skal jeg legge til linken din her.

Om bloggeren
Sommeren 2008 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, siden høsten 2007 har hun blogget om Sikring av barn i bil. Arbeidet med denne bloggen vant hun Buskerud fylkes trafikksikkerhetspris for i 2010. Til daglig jobber Mari på kontor i et elektrikerfirma.

10 kommentarer:

 1. Den redselen for å gå glipp av en god historie ligger nok bak svaret til mange av oss som har svart på memet. :)

  Er det ikke vanskelig å ikke begynne å rydde bare litt når du ser det står så feil som i den bruktbutikken? Eller kanskje det var noen som hadde plassert dem der med vilje så ingen andre kunne stikke av med bøkene før de kom innom neste gang? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi, hi...Akkurat det tenkte jeg også. Sikkert noen som hadde gjemt de bort for å kunne hente dem med seg neste gang. Håper du ikke ryddet, Mari :)

   Slett
  2. Jo, det er nesten så vanskelig at det gjør vondt hehe.

   Det tenkte jeg faktisk ikke på ;)

   Slett
  3. Bokofilia: Neida, jeg flytte ikke på bøkene, bare registerte det ;)

   Slett
 2. Flotte svar, Mari :-) Jeg får lyst til å rydde både i bokbutikker og på biblioteker... eller omorganisere heter det kanskje?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, på biblioteket syntes jeg de er veldig inkonsekvente. De kan f.eks. finne på å flytte tilsynelatende alt av fantasy til den nye fantasy avdelingen, men så står det noen bøker igjen. Da blir jeg litt sånn, bestem dere da! Hvor skal disse bøkene stå?!

   Slett
 3. Må nok svare på denne jeg også. Kjenner meg nok igjen i redselen for å gå glipp av en god historie - jo mer jeg leser jo mer blir jeg klar over alle de perlene som ligger i bokhandlene rundt omkring og venter på at noen skal ta dem hjem...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, spesielt de perlene som vi aldri får høre om!

   Slett
 4. Ja, du er nok inne på noe med denne frykten for å gå glipp av noe. Tenk om akkurat den boka jeg IKKE kjøper er den nye favoritten min? Det kan man ikke risikere. Her holder man seg på den sikre siden, ja.

  SvarSlett
 5. hehe, kjenner jeg meg igjen her . . . ehm? "(NEI =D)" Jeg har jo "ikke" kjøpt noen nye bøker siden jeg satt meg bokkjøpstopp. =)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.