RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

torsdag 7. juni 2012

Boktema: Min favorittforfatter
på bokstaven I.

Bli med på Boktema hos Anette du også.


Min favorittforfatter på bokstaven I måtte jeg faktisk lete etter, jeg klarte ikke å vri hjernen min frem til noen på I(men i ettertid har tankene sveipet innom Ian McEwan). Tok en kikk i bokhyllen min på Goodreads og jeg skammer meg over at jeg ikke husket Isaac Marion helt av meg selv!  


I april/mai i fjor leste jeg en bok som skulle bli stående som en av mine absolutte favoritter i 2011. Det var Warm Bodies av den amerikanske forfatteren Isaac Marion. Les gjerne omtalen min av Warm Bodies.

Bilde: © Tiffany Laine De Mott.
Marion har et veldig godt språk og en lit særegen skrivestil, føler jeg. Dette var forresten den første zombie-historien jeg leste, hadde egentlig ikke tenkt til å lese den men etter at både Audrey Niffenegger og Stephenie Meyer, to ganske forskjellige forfattere, hadde blitt siteret i forbindelse med promoteringen av romanen lot jeg meg overtale. Den svarte slettes ikke til forventningene mine, her var det jammen meg lite blod og gørr.

Isaac Marions debutroman Warm Bodies
fortjener absolutt å bli lest av flere mennesker der ute. Boken Warm Bodies blir i disse dager filmatisert og slippes på amerikanske kinoer i februar til neste år. Jeg gleder meg veldig til filmen! Siterer meg selv fra omtalen min av boken:

Isaac Marion har skrevet en hjertevarm debut roman fylt av håp. Av alle ting er det en zombie i en av hovedrollene. Hovedpersonen går under navnet(eller skal vi si bokstaven) R, han ønsker seg en ny sjanse, han vil leve. Dessverre er det slik at man ikke alltid kan få en ny sjangse, man må leve livet når man har muligheten til det. 

Kan jeg friste deg til å forsøke en roman om zombier? Det er ikke sikkert det blir den leseropplevelsen du forventer deg.


 Om bloggeren
Sommeren 2008 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, siden høsten 2007 har hun blogget om Sikring av barn i bil. Arbeidet med denne bloggen vant hun Buskerud fylkes trafikksikkerhetspris for i 2010. Til daglig jobber Mari på kontor i et elektrikerfirma.

8 kommentarer:

 1. Har ikke hørt om denne forfatteren før og jeg må innrømme at jeg ble litt nysgjerrig.

  Ha en fin dag Mari:-)

  SvarSlett
 2. Denne kjøpte jeg inn til biblioteket etter å ha lest omtalen din. Visste ikke at den var blitt til film, da må jeg få lest den innen den tid:-)God helg (snart)!

  SvarSlett
 3. Hehe, du klarer ikke å friste meg ;)) Men takk for flott innlegg :)
  Ønsker deg en glad dag!!!
  Klem fra Pia

  SvarSlett
 4. Ja faktisk det kan du. Høres ut som en fin bok, fikk lyst til å lese den:)

  SvarSlett
 5. Ble nysgjerrig:) Liker jo Zombier:) Ha en flott dag:)

  SvarSlett
 6. Det var en helt ukjent forfatter for meg. Det er så fint å bli tipset om forfattere en har gått glipp av! :-)
  Ha en riktig fin dag!

  SvarSlett
 7. Flott innlegg (og flott forfatter...kremt). Men zombier blir nok litt for skumle for meg ;)

  SvarSlett
 8. Denne forfatteren har jeg ikke hørt om, men ble veldig nysgjerrig, spesielt etter å ha lest omtalen din om Warm bodies. Takk for tips :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.