RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

mandag 18. juni 2012

Kort og godt: Heltemot og kråkelort,
Super Charlie og Torbjørn Isbjørn.


Kort og godt er enkelt og greit korte bokanmeldelser! I dag tar jeg for meg tre barnebøker.


Heltemot og kråkelort, fort glemt bort.
Heltemot er vel og bra, men noen ganger er det en hårfin balanse mellom mot og dumdristighet. Den første boken i den danske forfatteren Josefine Ottesens serie om Hullrikkene fra Syvstammetreet er småsjarmerende, men ikke veldig minneverdig. Og moralen er? Tar du ikke med de minste på leken så kidnappes de av skjærer!

Ottesen har skrevet en rekke bøker og skuespill, hun er blant annet kjent for to populære trilogier, Historien om Mira og Det Døde Landet.

Liten isbjørn setter dype spor.
Torbjørn Isbjørn er en sjarmerende historie om en liten isbjørn som filosoferer rundt sin egen identitet, hvordan kan han være sikker på at han er en isbjørn? Har du et hjerte av stein vil du ikke la deg berøre av historien, vi andre derimot blir varme om hjertet av denne lille isbjørnens identitetskrise. Boken er skrevet av den engelske forfatteren Titus Kodzoman, Titus er for tiden bosatt i Norge med kone og barn. Kodzoman er også kjent for å ha skrevet Kengeruen Rufus.

Läckberg inspirert av BBC?
Super Charlie er den første barneboken til den svenske krimdronningen Camilla Läckberg.  Jeg mistenker forfatteren for å ha satt alle episodene av BBC komedien My Hero for å deretter sette disse på repeat på dvd-spilleren sin. Super Charlie ligner nemlig litt vel mye på barna til Thermoman. Historien falt i smak hos 6-åringen den gangen vi lyttet til den, igjen, igjen og igjen på lydbok i bilen. Det er jo det aller viktigste at målgruppen lar seg fenge!


Hva syntes dere om Kort og godt, fungerer det?Om bloggeren
Sommeren 2008 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, siden høsten 2007 har hun blogget om Sikring av barn i bil. Arbeidet med denne bloggen vant hun Buskerud fylkes trafikksikkerhetspris for i 2010. Til daglig jobber Mari på kontor i et elektrikerfirma.

10 kommentarer:

 1. Torbjørn! Jeg har dytta den boka på alle som kunne tenkes interesserte siden jeg leste den selv for første gang. Boka er bare herlig og fortjener mange, mange lesere. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror muligens det kan ha vært fordi du har nevnt den i flere av dine topp 10 innlegg at denne ble med oss hjem fra biblioteket i julesvingen :) Jeg er veldig enig med deg!

   Slett
  2. Hvilken aldersgruppe er den for mener du? På norli står det både 0-3 og 3-5. Har du lest den for den yngste også?

   Slett
  3. Jeg tror jeg vil si at 3-5 er mest riktig, det er de barna som vil ha mest utbytte av boken. Når det er sagt kan jo de yngre barna ha glede av boken på en annen måte(illustrasjonene).

   Slett
 2. Den med isbjørnen skal jeg notere meg til bruk i barnehagen jeg jobber i :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok en fin barnehage bok, så det var lurt, Melusine.

   Slett
 3. Bra omtaler :) Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 4. Liker dette innlegget veldig godt, men så er jeg da opptatt av barnebøker:) Torbjørn Isbjørn hørtes veldig flott ut:) Har notert den ned:) Ha en flott dag Mari:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Isabella. Det gjør jeg også, en god historie skal være god uansett målgruppe den er tiltenkt. En forfatter som skriver godt vil fenge lesere i alle aldre :)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.