RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

tirsdag 19. juni 2012

Bokblogger.no - i BETA-versjon.


Hva er Bokblogger.no?
Bokblogger.no er en bloggportal, foreløpig en BETA-versjon, med oversikt over alle norske bokblogger og deres siste blogginnlegg. Ønsker du å få med bloggen din på på bokblogger.no så tipser du meg om den via dette skjemaet.


Det er utrolig morsomt å kunne få meddele at mitt prosjekt bokblogger.no nå er ute på nett. Gamkinn Media v/Karianne Gamkinn(for mange kjent som bloggeren Mammadamen) har gjort, og gjør fortsatt, en meget god jobb med å sette opp siden etter mine ønsker. Foreløpig er det en BETAversjon, men allerede nå kan du tipse om bloggen din for å komme med på oversikten og nå ut med blogginnleggene dine til enda flere lesere. Offiselt er ikke siden klar før i juli/august 2012.

Planen er at det med tiden også skal bli et bokbloggmagasin på siden, så følg med!

Hva syntes dere?
Jeg er en fryktelig stolt hønemor, men tar gjerne imot innspill om bokblogger.no. En ting jeg er veldig usikker på selv er definisjonen av en boblogg.
Om bloggeren
Sommeren 2008 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, siden høsten 2007 har hun blogget om Sikring av barn i bil. Arbeidet med denne bloggen vant hun Buskerud fylkes trafikksikkerhetspris for i 2010. Til daglig jobber Mari på kontor i et elektrikerfirma.

29 kommentarer:

 1. Dette blir bra! Så flinke dere har vært. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Julie :)

   Jeg kan forresten spørre dere som kikker i kommentarfeltet hvor dere syntes grensen går for hva man definerer som en bokblogg? Jeg mener at bloggen må ha en tydelig overvekt av boksnakk.

   Grunnen til at jeg spør er fordi jeg har fått forespørsler fra blogger som kanskje har skrevet om en bok engang for flere måneder siden men skriver mest om mat eller annet. Personlig mener jeg det blir litt rart å legge inn disse i portalen. Da har vi plutselig en masse matoppskrifte som popper opp hver dag. Men jeg vil jo gjerne høre hva dere andre mener :)

   Slett
 2. Veldig bra Mari, dette blir det sving over! :-)

  Dersom jeg skulle få komme med et forsiktig ønske så ville det være å se hvem/hvilken bokblogger som har postet innlegget i tillegg til tittelen. Av og til husker jeg nemlig havnet på en blogg som har et interessant innlegg. Andre ganger husker jeg tittelen. Dersom jeg kun husker bloggernavnet er det litt vanskelig å finne fram ved å scanne nedover listen som den er nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Marianne, og takk for flott innspill. Jeg tar det videre med Karianne :)

   Slett
 3. Lykke til med det nye prosjektet! :) Der veldig spennende ut.

  Har et lite forslag til dere, siden jeg så du nevnte hvor grensen bør gå for bokblogger. Jeg ville valgt blogger som hovedsaklig blogget om bøker, med minimalt av annet. Og evt. opprettet en "bokrelaterte" blogger for dem som bare blogger av og til om bøker :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Supert innspill og takk for lykkeønskningen!

   Det var et fint forslag, men da må det være en kategori som ikke dukker opp på forsiden(men en man kan bare klikke seg inn på). Må tenke litt på den :)

   Slett
 4. Fantastisk Mari, denne siden blir kjempefin!! :-)

  Men Mari, jeg har sendt deg en mail om å legge til bloggen min, jeg har jo en slags "hummel og kanari-blogg", men det er allikevel en overvekt av boklig innhold, håper derfor at jeg kommer med. Uansett kommer jeg til å følge med på denne bloggen når den blir oppe og går :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Gro :)

   Din blogg har jeg ikke stusset det minste over(for meg har du en bokblogg krydret med litt annet innimellom), la den inn med engang forespørselen dukket opp på e-posten min.

   Slett
 5. Fantastisk initiativ som vil gjøre mye for bokbloggere i Norge :-) Har nok tatt veldig mye tid, men alle vi andre er veldig takknemlige :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er veldig gøy, nå i begynnelsen har det meste av arbeidet vært gjort av Karianne. Jeg har sagt hvordan jeg ønsker det og hun fikser i vei :) Men nå har jeg fått begynt å jobbe litt med å legge inn blogger. Over 40 blogger på listen allerede, det er ikke 24 timer siden vi la det ut på Facebook engang så det er ikke så verst.

   Slett
 6. Veldig bra! Jeg synes også det bør være en overvekt av boklig innhold for at dette skal bli nyttig og interessant for alle som skriver om eller vil lese om bøker. Det er vel litt av poenget?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var mitt poeng med portalen. Jeg må bare være hard her, om en bokblogger legger ut en oppskrift engang i måneden så gjør ikke det noe(men det kan liksom ikke være ett bokinnlegg og resten noe helt annet).

   Slett
 7. Helt fantastisk Mari, det var akkurat noe slikt jeg hadde i tankene da jeg nevnte det på bloggen min tidligere!! Jeg bøyer meg i støvet i beundring over at du rekker over og får til så utrolig masse bra - og som vi andre også får glede av :) Er helt enig i at man må ha visse kriterier man oppfyller for å kunne være registrert, det holder ikke å skrive om en bok i året, liksom! Klem fra Anette :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra og tusen takk, Anette! Jeg hadde såvidt tenkt tanken, men det var en kombinasjon av at du nevnte dette og at Bokbloggene til Anita ikke lot henne legge inn flere blogger som gav meg et skikkelig dytt til å gjøre noe med tanken.

   Slett
 8. Kjempefin side:) Så flinke dere er:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Isabella :) Det er så hyggelig å høre at du liker siden!

   Slett
 9. Fantastisk idé, synes det ser veldig bra ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Ciuva :) Jeg er fornøyd og enda skal siden utvikles noe mer, dette kommer til å bli bra.

   Slett
 10. Jøss det må eg si :) Du står på :) Kjempe bra initiativ :)

  SvarSlett
 11. Du/dere har vært veldig flinke, jeg liker godt kategorisieringen som dere har gjort av bloggene.

  Jeg synes du gjerne kan være litt streng, man havner jo på den siden fordi man vil lese om bøker. Så hovedvekt om bøker - ja takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå så jeg nettopp at kommentaren din hadde havnet i spamfilteret, Karin. Beklager at jeg ikke fanget opp dette før nå.

   Tusen takk for tilbakemeldingen!

   Slett
 12. Flott initiativ.
  Syns det kan vere lurt, som nokon annan nemnde, å ha ein kategori for blandingsbloggar, spesielt når det gjeld privatbloggar. Profesjonelle bloggar bør ein forvente at inneheldt hovudsakleg bokstoff, men privatpersonar som bloggar for gøy bør ha ei nisje sjølv om mengden bokinnhald går litt opp og ned i løpet av året.

  SvarSlett
 13. God idé! Denne kommer jeg til å følge med på :)

  SvarSlett
 14. Utrolig bra initiativ, Mari, og så flott siden er! Du har all grunn til å være stolt av den :-)

  SvarSlett
 15. Dette har jeg faktisk ikke fått med meg, Mari. Har ikke vært en veldig aktiv blogger i det siste med eksamen osv., men for et fint initiativ!

  SvarSlett
 16. Dette blir så bra :) Utrolig flott at du har tatt initiativ til dette. Beundringsverdig :)

  SvarSlett
 17. Så interesant, dette blir bra, =)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.