RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

tirsdag 14. august 2012

Barnetimen: Barbie-Nils og pistolproblemet av Kari Tinnen

I BARNETIMEN er det barnas lesing som står i fokus. OBS! Disse innleggene vil bære preg av at det er barnet som har diktert skribenten og de vil ganske garantert inneholde både språklige ulumskheter og SPOILERE, du er herved advart.


Hva handlet historien om?
Barbie-Nils hadde bursdag og han hadde lyst på den dokka men pappaen sa at han ikke fikk lov. Han sa at han(Nils) ville ha pistol.

Hva likte du best?
At han(Nils) fikk det han ønsket seg, det syntes jeg var fint.

Var det noe du ikke likte?
Faren(til en bølle som også var på besøk i lekebutikken) spytta mot esken med Barbie i. At pappaen hans(til Nils) sa at han ikke fikk kjøpe Barbie, det var ikke noe alright syntes da jeg.
Jeg likte alt. 

Vil du vite mer om boken så klikk her for å lese bokmerker.org sin omtale av boken.

Anmelderen var veldig opptatt av at faren til Nils hadde sagt at Nils selv skulle få velge hva han ville ha i lekebutikken på sin bursdag og at faren så ut til å ombestemme seg å tvinge Nils til å kjøpe en pistol isteden for Barbiedukken han så gjerne ville ha. Han var ikke nådig i sin kritikk av faren.
Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning? Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

Til daglig er Mari småbarnsmor(kanskje kan hun kalles en mammablogger?) og ansatt på kontor i et elektrikerfirma.

14 kommentarer:

 1. Såg ut som ei koselig bok :)Fint at det endte godt :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var nok den 6-årige anmelderen glad for også :)

   Slett
 2. Denne boka har jeg faktisk lest :) Jeg forstår godt at anmelderen reagerte på at faren til Nils hadde lovt noe han ikke holdt! Jeg lurer på om barn som leser denne boka reagerer mest på akkurat det, heller enn at Nils ønsker seg en Barbie-dukke. Typisk oss voksne, både i bok og virkelighet, å tenke at gutter ikke skal leke med jenteting :) Syntes dette var en klok bok, både for barn og voksne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne boken leste jeg for min 6 årige sønn for en god stund siden og som du sier så reagerte han mer på løftet faren brøt :) Nå skal det være sagt at han har lekt med det han syntes er gøy, det være seg traktorer, dukker, tog, rosakjoler eller Lego.

   Jeg tenker at de må få leke med det de selv syntes er artig uten at vi voksne skal begrense leken deres ved å mene at noe er for jentete eller guttete for dem :)

   Slett
  2. Det er en god filosofi, Mari!

   Slett
 3. Liker Barnetimen :) Som anmelderen er opptatt av....rett skal være rett!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Karete. Ja, rett skal være rett. Det er et punkt denne anmelderen er veldig opptatt av, man skal love det man holder er en av hans fanesaker(og alle andre formuleringer enn et klart nei er det samme som ja he he).

   Slett
 4. Liker veldig godt Barnetimen og det er mye nyttig man kan finne ut av ved å lese og ikke minst snakke med barn om bøker. Det er ikke bare barnet som har godt av det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror du har rett i det, Silje. Det er kanskje fort og bare lese en historie og være ferdig med det, men jeg tror det kan være sunt å snakke litt med barna og finne ut av hvilke inntrykk de sitter igjen med etterpå.

   Slett
 5. Liker også godt Barnetimen, det er fint å få perspektivet til de som boka er rettet mot. :)

  Takk for tipset forresten, skal bruke boka til høstens første lesestund. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så spennende, Ann Kristin. Er det på bibliotek eller skole?

   Slett
  2. Det er hos en frivilligsentral som driver et bibliotek. Vi har lesestund annen hver uke for barnehager og hjemmeværende. :)

   Slett
  3. For et flott tiltak, Ann Kristin :)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.