RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

torsdag 16. august 2012

Bøker jeg mest sannsynligvis aldri kommer til å lese.Aldri si aldri, er det noe som heter. Allikevel skal jeg i dag driste meg til å skrive om bøker jeg absolutt aldri kan tenke meg å lese og hvorfor jeg ikke ønsker å lese akkurat disse bøken. Dette var egentlig en meget vanskelig oppgave, jeg har langt lettere for å finne bøker jeg vil lese, men noen bøker har jeg altså klart å finne frem til.


 
Karl Ove Knausgårds selvbiografiske romaner(seks bind om jeg ikke er helt på villspor), kjent som Min kamp. Det er vel egentlig ikke til  tro(?!) at en nysgjerrig pike, som meg selv, ikke ønsker å vite hver minste detalj i en forfatters liv.

Hvorfor ikke lurer du sikkert på nå, og tenker disse bøkene er jo helt fantastiske!
Mitt inntrykk av Knausgårds romaner er at dette må være skrevet av en person som er svært selvopptatt, ja, det sier jo seg selv egentlig. Noe så navlebeskuende føles for meg som alt for nært og privat. Jeg har ikke noe i mot biografier som sådan, det kan være svært interessant. Selv har jeg begynt på en liten murstein om Jesse James, men det kan  ikke sammenlignes. James var kjent for noe helt spesielt, Knausgård derimot er mest kjent for å skrive om seg selv. Hadde Knausgård vært en bemerkelsesverdig person før han skrev disse verkene ville jeg kanskje følt det litt anderledes. Jeg har ikke noe ønske om å lese om Knausgårds liv, langt mindre hvordan han utleverer andre personer som har måttet befinne seg i hans nærhet i tidsepokene romanene tar for seg. Bøkene kan være så fantastiske de bare vil, språket kan være upåklagelig - allikevel er jeg ikke interessert.
Fifty shades of grey(trilogien) av E.L. James. Her har jeg fordommer i fleng... og jeg føler at det er helt ok å kun bruke stikkordsform her.
 • Dårlige sexscener(her forbeholder jeg meg retten til å være prippen. Sex i bøker er ok, men jeg er super kresen når det gjelder sex i litteraturens verden. Hjelp... nå føler jeg at uansett hvordan jeg formulerer det der så blir det feil på en eller annen måte he he).
 • Forherligelse av usunne forhold
 • Kjedelig språk
 • Klisjeer
 • Twilight-fanfiction.

Ellers så takler jeg dårlig å lese bøker som tar for seg grusomme sykdommer(hvor det er et av hovedtemaene), da blir jeg periodisk hypokonder...

Finnes det bøker du ikke kan tenke deg å lese?Bli med på Boktema hos Anette du også og fortell
oss hvilke bøker du ikke kan tenke deg å lese.Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.
Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning? Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggenSikring av barn i bil.
Til daglig er Mari småbarnsmor(kanskje kan hun kalles en mammablogger?) og ansatt på kontor i et elektrikerfirma.

34 kommentarer:

 1. En stund var jeg også overbevisst at jeg ALDRI skulle lese Knausgård. Men jeg har snudde litt no. Har tenkt å lese den første boka og se hvordan man liker den. Mens fifty shades of grey kunne jeg tenke meg å lese:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir spennende å se hva du syntes om Knausgård, Askeladden. Det er fint at vi kan ha ulik smak, Fifty Shades byr meg rett og slett i mot(akkurat når det gjelder den trilogien forbeholder jeg meg retten til å være snerpete).

   Slett
 2. Knausgård står nok ikkje på mi liste heller... Du har rett, ein legende er ein ting, ein vanlig person som blir kjent for dette er noko anna. Og seks bind er vel i det meste laget?? Fifty shades of grey trur eg heller eg aldri kjem til å lese. Fantasy er ikkje min ting... Ha ein fin torsdag vidare =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Man må ihvertfall ha levd et særdeles begivenhetsrikt liv når man i en alder av ikke mer enn 40 år velger å starte på noe som skal bli seks bind om livet man så langt har levd.

   Fifty Shades er ikke fantasy, Mai Lene :) Det er vel erotisk samtidslitteratur eller noe i den duren, litt usikker på hva som er riktig merkelapp.

   Slett
 3. Jeg har lest - og likt - alle Knausgård - og holder for tiden på med Fifty - og jeg understreker HELE FIFTY, og kan vel trygt si at jeg likte Knausgård bedre. Til tross for at Fifty har utviklet seg til et langtekkelig tvangsprosjekt er jeg ennå ikke sikker på om jeg misliker den pga de grunnene du nevner - eller helt andre.
  Elendig plot og språk er kanskje det største problemet.

  Angående bøker jeg ALDRI kommer til å lese - er jeg blank, dvs, jeg sier konstant at den skal jeg aldri aldri aldri osv - også leser jeg den likevel.
  Siste eksempel fra Blomstenes Hemmelige Språk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hysj, det vil jeg ikke lese *poker meg selv i øyet* Jeg har jo lest noen av bøkene som du har anbefalt og de har jeg jo likt, men Knausgård skal jeg ikke like altså! ;)

   Jeg gleder meg vilt til din omtale av Fifty trilogien, bare så du vet det, no pressure liksom.

   Blank var jeg ikke, men jeg måtte virkelig bruke de små grå. Tanken var å ha med en bok til for å la seriene telle som én bok. Problemet var bare det at jeg rett og slett ikke fant flere bøker jeg har så sterke meninger om. Ellers så er jeg nok kjapt ute til å si nei, men det er som regel noen som skriver eller sier noe som sår det lille frøet som får meg til å tvile. Kanskje er den verdt å lese allikevel..

   Slett
 4. Amen to that and those. Knausgård-grunnen din holder i lange baner og Fifty shades er jeg altfor blyyyyg til å rødme meg igjennom. Av andre bøker eller serier er det nærliggende å svare Twilight. Med ett bøker blir allemannsvare mister jeg fullstendig lysten. Ugga.

  SvarSlett
  Svar
  1. Amen and halleluja(det er så sjeldent man har anledning til å skrive det, så jeg måtte bare). Jeg har et litt ambivalent forhold til bøker som blir allemannseie. Noen ganger lar jeg meg fange av massesuggesjon(les: Twilight) som kan bli rundt en veldig populær bok, andre ganger blir jeg rett og slett allergisk(Knausgård!).

   Slett
  2. Haha... Følte mitt ord "allemannsvare" ikke klang så fint, men kunne fillern meg ikke komme på noe bedre...

   Slett
 5. Fifty shades kunne jo jeg glatt hatt med på listen min også for det er en serie jeg ikke kommer til å lese. Parodien derimot kunne jeg tenkt meg.
  Knausgård har jeg også på listen min for det har aldri interessert meg. Artig og vanskelig tema i dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Fifty Shames of Earl Grey har jeg veldig lyst til å lese. Jeg leste et lengre utdrag fra boken etter at Ann Kristin omtalte parodien på sin blogg, den virker veldig morsom.

   Jeg ser det er flere bokbloggere som er litt anti-Knausgård. Det hadde jeg nesten ikke trodd.

   Slett
  2. Nei,det var faktisk litt overraskende!

   Slett
 6. Knausgård står definitivt på min Ikke-lese-liste (selv mer enn 2 år etter at jeg skrev den listen!)

  Men Fifty Shades-trilogien står i bokhylla, på engelsk, så jeg venter bare på at høsten skal komme og ting skal roe seg litt :)

  SV: Takk for gratulasjonen! :) Vi koser oss veldig med frøkna, og synes det er spennende med utviklingen som skjer fra uke til uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Samme her, har jo tilogmed bevis i kommentarfeltet ditt der he he. Vi lar oss visst ikke overbevise, heller ikke med tiden som hjelp.

   Det blir spennende å se hvordan du liker Fifty Shades!

   Utviklingen går så utrolig fort, det er veldig fascinerende.

   Slett
 7. Haha... Nå må jeg le her! Du har skrevet innlegget mitt, Mari! Jeg er hyperallergisk mot Knausen og Fifty selv. Jeg får helt ståpels av overopphypede bøker, og disse to seriene tar fullstendig kaka! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, så bra da. Da kan du bare copy+p ;) Helt klart, jeg kan nesten ikke tro at Fifty selger så godt(min mistanke er at mange kjøper førsteboka fordi at de er nysgjerrig på trilogien, men at det kanskje stopper seg for en del der?).

   Slett
 8. Liker innlegget ditt Mari:D Hadde også Knausgård på min skal ikke lese liste, men så tok nysgjerrigheten over når jeg var på mammutsalg. Da sto jeg der med to av bøkene hans. Så har planer om å lese disse to så får vi se videre. Jeg skal heller ikke lese Fifty Shades - trilogien rett og slett fordi jeg hører lite godt om dem også jeg er godt lei dem allerede etter all styret rundt disse bøkene:)

  Ønsker deg en flott dag og kos deg masse med bøker du liker:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Isabella :) Det blir spennende å lese hva du syntes om å Knause etterhvert da.

   Slett
 9. Flott innlegg, Mari! Disse bøkene finner du nok ikke i min bokhylle heller :)

  SvarSlett
 10. eg er helt enig ... eg kommer aldri i livet til å lese disse bøkene

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper inderlig vi slipper å bite i det sure eplet en dag, Mary-Anne :)

   Slett
 11. Herlig innlegg :-) Jeg tror nok jeg kommer til å lese Min Kamp en gang om leeeeeeeeeeeeeenge (ingen umiddelbare planer, med andre ord), men når det gjelder Fifty.. så, nei...

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du likte innlegget mitt, Silje :) Lykke til med Knausen i fremtiden da, vi får håpe det faller i smak.

   Slett
 12. Her kan jeg bare si meg enig. Blir stadig fortalt at Knausgård er bra, og det er godt mulig, men hele prosjektet byr meg imot. Glad han ikke er i min familie...

  50 shades har jeg lest mye underholdende (utelukkende negativt, men like fullt underholdende) om, det holder lenge. Feministen i meg liker virkelig ikke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat det tenker jeg også, Hilde.

   Jeg har også lest flere anmeldelser av 50 og jeg er helt enig i at det er veldig underholdende. 50 Shames of Earl Grey, parodien, er det eneste som har forbindelse med disse bøkene som jeg kan tenke meg å ha inn i mitt hus.

   Slett
 13. Eg merker eg er litt ambivalent med tanke på bøker som får så mykje merksemd som Fifty Shades. Då eg såg dei på topplista på Amazon på forsommaren, tenkte eg "næh" og trakk på skuldrene. Men så etterkvart er eg blitt meir og meir fascinert over fenomenet, noko som gjer meg nysgjerrig. Likevel er det litt slik at bøkene står ganske langt ned på prioriteringslista, så eg tviler på at dei nokon gong kjem seg oppover. Men eg er nysgjerrig, det er eg.

  Knausgård har eg sansen for. Eg synest han er stormannsgal og har eit superambisiøst prosjekt, men eg liker det. Og sidan han er så flink til å skrive, fungerer prosjektet hans, så langt. Eg las dei to første binda då dei kom ut, men har ikkje begynt på bind 3 før nå. Men eg liker absolutt å lese dei detaljrike kvardagsskildringane hans.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er både sta og vrang, så om jeg skulle ombestemme meg en vakker dag vil det bli som å ta et realt jafs av det sure eplet.

   Selv om jeg ikke selv kan tenke meg å lese Fifty Shades hadde det vært artig å høre hva du syntes om bøkene, Bjørg.

   Slett
 14. Knausgård har jeg tenkt å lese, bok 1 står i bokhylla :)

  Fifty Shades derimot... Jeg er temmelig overbevist om at siden jeg jobber i bokhandel og faktisk skal selge boken, så tror jeg det er en fordel at jeg kan si: Den er veldig populær og vi selger masse av den. For om jeg har lest den er jeg redd for at jeg ikke klarer å juge :P Kanskje en gang om mange år, når jeg plukker opp boka på et loppemarked? Så kan jeg si: Hva var det jeg sa...

  Ellers har jeg begynt på to innlegg av samme kaliberen ang. Fifty Shades, men det blir bare oppgulp så jeg har slettet dem. Jeg er ikke glad i hype og har sikkert gått glipp av litt gull pga. akkurat dette...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er flott å kunne snuble over gullet noen år senere da, Anja. Akkurat når det gjelder Fifty Shades så tror jeg ikke på at det er så mye gull å finne.

   Slett
 15. Jeg har lyst til å lese både Min kamp og Fifty shades men jeg venter alltid(!) til stormen har lagt seg. Alltid er jeg noen måneder eller år bak de andre. Og der bak støvet som legget seg trives jeg godt.

  Jeg kan ikke komme på noen bøker jeg ikke vil lese akkurat nå(jeg er super nysgjerrig!!) men jeg kommer på drøssevis med filmer. Saw-filmene for eksempel...

  SvarSlett
  Svar
  1. Iiik, ja det er helt klart ikke filmer for meg! Jeg liker heller ikke filmer som er i kategorien "ultra tragiske drama", det blir for mye for meg.

   Slett
 16. Må si meg enig med deg! Fifty Shades of Grey hadde jeg ikke lest om det så var siste boka igjen på jorda. Bare det at det er en Twilight - fanfiction er nok til å hindre meg fra å lese den for å si det sånn...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må si valget hadde vært svært vanskelig for meg om de siste bøkene på jord var Fifty Shades og Knausgårds verker hehe. Det burde jeg vel egentlig ikke si engang, plutselig må jeg svelge en kamel ;)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.