RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

lørdag 11. august 2012

Bli kjent med: Bokbloggeren Stig.
"Bli kjent med bokbloggerne" er en fast spalte her på bloggen, her vil du bli litt bedre kjent med de forskjellige norske bokbloggerne. I dag skal vi få bli bedre kjent med en bokblogger jeg nylig har oppdaget takket være Bokelskerinnen. Bloggeren heter Stig og er mannen som "gjemmer" seg bak bokbloggen Read, Rant, Love.


Fortell oss litt om deg og bloggen din.
Jeg heter Stig, er 24 år og bor i Bergen. Jeg har for tiden mye fritid som jeg egentlig hadde planer om å bruke på å finne ut hva jeg ville med livet mitt, men som stort sett blir brukt til å lese, og skrive om, bøker. Jeg er medlem av Bergen Skriveklubb, en liten, upretensiøs gjeng med skriveglade Bergenser (for det meste innvandret fra andre landsdeler). Jeg hadde i grunnen planer om å skrive en personlig blogg, men da det jeg leser er langt mer interessant å skrive om, ble bøker et naturlig valg av hovedtema. Navnet på bloggen kommer av den populære reiseskildringen «Eat, Pray, Love» (som jeg ikke har lest), og jeg følte tittelen på boken var såpass catchy at jeg skrev den om til å passe som bloggtittel. Så bloggen min er vel et forsøk på bokskildring. Bloggen er relativt ny, og jeg arbeider enda med å finne en «stil», både språk- og utseendemessig, som jeg er fornøyd med. Jeg har begynt å planlegge innleggene mer, selv om dette kanskje ikke kommer frem mellom all bablingen :P


Hvorfor er det så gøy å blogge om bøker?
En av grunnene til at jeg liker å blogge om bøker er at når jeg vet jeg skal skrive en anmeldelse av boken, følger jeg mye bedre, og mer kritisk, med på innholdet, istedenfor og bare pløye gjennom den. Enda gøyere er det å utveksle meninger om bøker, da spesielt med folk som er uenige med deg. Det får deg liksom til å se en bok i et nytt lys, eller legge merke til sider ved boken du kanskje ikke fikk øye på tidligere.


Har du et mål med bloggingen din?
I utgangspunktet er målet med bloggen å få notert ned og organisert tanker jeg har om bøker jeg har lest. Jeg liker å kunne gå tilbake å lese hva jeg mente om en bok akkurat når jeg hadde lest den. For etter hvert som tiden går, forandrer jeg ofte mening om bøker (Fugl Føniks av Suzanne Collins er et godt eksempel på en bok jeg endrer mening om omtrent én gang i måneden). Ellers håper jeg jo at bloggen sprer leserglede, og at lesere plukker opp bøker de kanskje ikke har hørt om, eller hadde tenkt å lese, i utgangspunktet.


Skjer det noe spennende på bloggen nær fremtid som vi bør vite om? Ukentlige, månedlige eller sporadiske begivenheter på bloggen din som du har lyst til å fortelle oss om? Nå har du sjansen.
Jeg har i grunnen en ganske straight forward bokblogg. Jeg har begynt å bli med på «en smakebit av søndag» som du kjører på «Flukten fra Virkeligheten», jeg har oppdaget mange bøker jeg ellers ikke hadde oppdaget ved hjelp av de ulike smakebitene folk legger ut! Jeg digger konseptet!


Vi har alle en lang liste med favoritt bøker men klarer du å plukke ut fem bøker fra listen din og dele de med oss?
Hehe, i det siste har jeg grublet mye på dette spørsmålet, og jeg har faktisk plukket ut fem bøker jeg virkelig liker og anbefaler alle å lese!

Hobbiten av J. R. R. Tolkien. Denne boken fikk jeg av en tante for lenge siden, og jeg leser den hver jul. Jeg elsker det lette språket, den hverdagslige tonen og de sjarmerende karakterene. En bok jeg anbefaler alle å lese!

Harry Potter og De Vises Stein av J. K. Rowling. Harry Potter bøkene er favoritten min når de kommet til serier. Den første boken ble utgitt da jeg gikk på barneskolen, så jeg har på en måte vokst opp med Harry. Kvaliteten og kompleksiteten på serien er helt utrolig, og jeg elsker at karakterer som er nevnt i en bisetning i første boken, viser seg å være superspennende bekjentskaper senere i serien!

Ti Små Negerbarn av Agatha Christie. Agatha Christie, i mine øyner dronningen av krim, skriver lette og stilrene bøker om belgiske detektiver og søte kniplingsdamer. Historiene er ikke så alt for kompliserte, og jeg vender stadig tilbake til disse bøkene når jeg ser etter noe lettlest og gøy å fordrive tiden med.

Herskap og Hekser av Terry Pratchett. Terry Pratchett har skrevet en meget underholdene og humoristisk fantasy-serie som parodierer alt mellom himmel og jord. En super bok fra en super forfatter.

Z av Max Brooks. Dette er en fantastisk bok om menneskehetens kamp mot zombier. Boken er skrevet som en dokumentar i form av intervjuer, og jeg anbefaler alle å lese denne, selv om zombier ikke er helt din greie.

Trykk på bildet for å besøke Stigs bokblogg.


Har du en favoritt forfatter (eller kanskje flere)?
I tillegg til de jeg har nevnt over, vil jeg nevne forfattere som Clive Cussler, som skriver action eventyr i form av helten Dirk Pitt; C. S. Lewis, som har skrevet bøkene om Narnia; George R. R. Marint, som har skrevet bøkene i serien «En Sang om Is og Ild» og Alan Bradley, mannen bak serien om Flavia de Luce.


Er det en bok du lenge har tenkt at denne er virkelig god, skjønner ikke hvorfor ikke flere mennesker leser den?
Nei, i grunnen ikke. Om jeg skal nevne en bok her, så må det vel bli «Det Søte i Bunnen av Kaken» av Alan Bradley. Det virker ikke som om denne serien er så viden kjent i Norge, noe som er synd, for jeg likte den veldig godt, selv om den kanskje er tiltenkt en yngre lesergruppe.


Leser du noe som enkelte ville sette merkelappen guilty pleasure på? Del det med oss, du er neppe alene om det.
Haha, av og til føler jeg at de fleste bøkene jeg leser er litt guilty pleasures. Jeg leser mye YA, som ikke er helt kosher når det kommer til bøker en 24 år gammel mann burde lese :P Men «The Southern Vampire Mysteries», bedre kjent som True Blood bøkene, av Charlaine Harris er det første jeg tenker på. Kvaliteten er tvilsom, karakteren er… mildt sagt fargerike og plottet er tynt, men jeg elsker den serien.


Hva slags forhold har du til lydbøker?
Jeg har et ganske ambivalent forhold til lydbøker. På den ene siden elsker jeg å høre noen lese historier til meg, på den andre siden er det en sikker sovemedisin. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har satt på en lydbok, sovnet, for så å måtte stresse på og spole tilbake for å finne ut hvor jeg var før jeg sovnet. Derfor foretrekker jeg bøker i papirformat.


Hva med e-bøker? Siden vi allerede er i gang med litteratur i forskjellig format mener jeg ;)
Har ikke prøvd dette enda, men kan ikke tenke meg at jeg kommer til å like det noe særlig. Liker ikke å lese på skjerm, og dessuten liker jeg lukten av nye bøker for mye til å lagre dem alle digitalt!


Har du noen gang plukket opp en bok fordi en annen bokblogger anbefalte den(hvis ja nevn gjerne en bok)?
Ikke enda. Men dette er ikke i mangel på gode, anbefalte bøker, men fordi jeg ikke har satt fot i en bokhandel i (nesten) hele sommer. For lese- og kjøpelisten min over bøker har bare vokst seg enorm siden jeg begynte å følge andre bokblogger. En blir visst ikke rik av å lese bokblogger :P


Bruker du ditt lokale bibliotek? Fortell oss gjerne hvorfor/hvorfor ikke.
Da jeg var liten bodde jeg praktisk talt på det lokale biblioteket i hjembygda mi. Jeg har ikke vært så flink i de senere årene, men etter at jeg flyttet til Bergen har jeg pleid å ta meg lånerunder på biblioteket der. Låner gjerne en 5 – 6 bøker samtidig, men ender opp med å lese kanskje 1 eller 2. Typisk meg…


Del tre av dine blogg favoritter med oss.
De vanskelig å velge bare tre blogger, for jeg følger med på så mye rart, men her er tre bokblogger jeg vanligvis sjekker hver dag.

«Bokorm med Skrivekløe» av Ciuva. En fin blogg med mange gode bøker! Vi har stort sett lik smak når det kommer til fantasy, så når hun anbefaler bøker, sjekker jeg dem vanligvis ut.

«Bok-Karet» av Karete. En blogg med mange spennende bøker som jeg stort sett aldri har hørt om. Karete skriver godt om bøker, noe jeg liker!

«The Witch of the North» av Anja. Vi har skremmende lik smak, både på godt og vondt, og bloggen hennes har mange gode anmeldelser.

Også følger jeg selvsagt med på «Flukten fra Virkeligheten» ;)


Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.
Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning? Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggenSikring av barn i bil.
Til daglig er Mari småbarnsmor(kanskje kan hun kalles en mammablogger?) og ansatt på kontor i et elektrikerfirma.

15 kommentarer:

 1. Har akkurat oppdaget bloggen til Stig og syns den er super. Moro å bli "bedre kjent" med ham i dette intervjuet :)

  SvarSlett
 2. Endelig en ny "bli kjent med" post. Det har vært en veldig hyggelig opplevelse å oppdage bloggen til Stig. Derfor var det veldig artig at det var nettopp han vi fikk bli bedre kjent med i dag. Må jo også si det er stas at bloggen min får så positiv omtale av Stig. Utrolig gøy og veldig gjensidig! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og hurra for det! Jeg har savnet spalten selv i ferien :)

   Jeg skjønner veldig godt at det er stas med hyggelig omtale og må si at det er velfortjent.

   Slett
 3. Kjekt at denne spalten har begynt igjen, og veldig kjekt å bli nevnt! Det er forøvrig gjensidig her også. Bloggen har blitt veldig fin, spesielt på innholdssiden, og det har havnet en del bøker på ønskelisten min derfra ja ;)

  SvarSlett
 4. Kjekt med en ny "Bli kjent med" post. Har vært innom bloggen til Stig et par ganger og gleder meg til å følge han videre. Stas er det at han også bor i samme by som meg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt da, da kan dere jo ha treff ;)

   Slett
 5. Koslig og bli kjent med en ny blogg :)
  Skal se nermere på denne.. Ser ut til at Stig har god smak :) hehe
  Takk for tips :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du har gjort deg en ny oppdagelse, Line :)

   Slett
 6. For et utrolig kjekt og morsomt konsept! Håper det kommer mange fler, det er så fint å vite litt mer om dem man ofte kikker innom:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Karen. Jeg har gjort en rekke av disse tidligere, men nå har spalten hatt sommerferie. Har sagt at jeg skal lage en samleside med linker til alle de forskjellige intervjuene, men jeg har visst ikke kommet så langt enda.

   Slett
 7. Fin måte å bli kjent med andre bloggere på :)

  SvarSlett
 8. Så morsomt! :) Liker konseptet med å bli kjent med bloggerne, en føler en kommer litt nærmere de då (på en ikke merkelig måte...)

  SvarSlett
 9. Likte denne nye eventen - har allerede lagt til flere tidligere for meg ukjente bloggere på hjemskjermen min, så det er gøy : )))

  Ha en fin uke!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.