RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 26. august 2012

Lyse netter(Krøniken om Ylva Alm - En smakebit på søndag.

Leser hun plutselig bare serieromaner nå? Neida, neida, men jeg har funnet en serie jeg liker, og da fortjener den å bli nevnt. Krøniken om Ylva Alm av Ida S. Skjelbakken er underholdende, språket er variert og forfatteren fletter sin historie sammen med Norges historien på en fin måte. Torsdag leste jeg ut den første boken og i går kjøpte jeg meg faktisk bok #2, Lyse netter. Smakebit fra s.68:

Forfatter Ida S. Skjelbakken illustrer selv
forsidene i serien Krøniken om Ylva Alm

- Jeg heter Lillian Bjerg.
- Ja vel. Ja, det navnet er jo ikke like fint som mitt. Men det er ikke det styggeste jeg har hørt heller.
- Det var jo godt å høre, sa XXXX tørt.
Den forrige barnepiken min het Berta, og stygg var hun også. Du er i grunnen ganske pen, men ...
- Men ikke så pen som deg?
- Det var nettopp det jeg skulle si!
Denne søndagen blir det en kort post, jeg er så trøtt som en strømpe etter en dag med fotballcup med junior og om noen timer skal vi opp for mer fotball :) Derfor runder jeg det hele av og ønsker alle en riktig god søndag!(Utsetter forresten ukens "Bli kjent med" til neste lørdag, det ble liksom litt for sent nå syntes jeg).

Svensk, dansk eller norsk blogger? Alle er velkomne til å delta(eller bare lese om man heller vil det) på denne ukentlige bloggutfordringen . Oppdag spennende bøker og finn nye bloggfavoritter.


Bli med på denne ukentlige utfordringen du ogsåhvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
 • Skriv en bloggpost hvor du deler noen setninger fra boken du leser nå og alt annet du måtte ønske å si om boken(eller bøker ;)). OBS! Vennligst ingen spoilere. Legg inn linken til ditt innlegg her for å få besøk av andre "En smakebit på søndag"-deltakere.
 • Twitrer du postene dine så bruk gjerne hastagen #smakebit.
 • Utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.  
Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.
Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning? Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggenSikring av barn i bil.
Til daglig er Mari småbarnsmor(kanskje kan hun kalles en mammablogger?) og ansatt på kontor i et elektrikerfirma.

36 kommentarer:

 1. Kjenner til det der med fotballcuper for podene. Lykke til med kampene i morgenda! Denne serien ble jeg litt nysgjerig på så mulig jeg må sjekke denne ut. Ha en fin Søndag,Mari:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, vi hadde det gøy på cup i helgen :) Det syntes jeg du skal gjøre, Beathe. Kanskje faller du for den, slik som meg.

   Slett
 2. Å, denne serien er jeg nysgjerrig på... har hørt mye skryt av den fra andre lesere!
  Ønsker deg en fin søndag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er et lite stykke inn i bok #2 nå og jeg føler meg ganske så sikker på at det positive du har hørt om serien er sant, Tone ;)

   Slett
 3. Hehe, enda en serieroman... ;)

  På den positive siden har alt dette pratet om serieromaner på forskjellige blogger i det siste ført til at jeg har bestemt meg for å lese første bok i "Nattmannens Datter" serien. Kudos for å bryte fordommene mine! Så får vi se om serieromaner er like ikke-meg som jeg tror.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, det er den femte for året. Har forsøkt meg på den første boken i fire forskjellige serier, så langt er det kun denne serien som har fenget meg. Så min konklusjon er at det sikkert finnes serier der ute som kan fenge slike som meg, som har fordommer mot sjangeren.

   Dette er fengende og lettlest. Perfekt for en helg hvor det er full fart. Sette seg ned i sofaen, bare senke skuldrene og lese en bok som ikke krever noe stort av meg som leser.

   Slett
  2. Et råd, ikke døm alle serieromanene ut i fra en bok. Det kan tenkes det er behov for flere forsøk slik som det var for meg ;)

   Lykke til med fordommene, Stig :D

   Slett
 4. God morgen : ) I likhet med bloggerne Stig er jeg i utgangspunktet heller ikke den som har vært særlig til serieromaner - husker da Margit Sandemo sin serie, Sagaen om isfolket var så populær, især blant jentene på ungdomsskolen, da var jeg en av de som holdt meg unna seriene, fordi jeg ikke orket å muligens bli hekta på å lese såååå mange bøker om de samme karakterene.

  Må si at jeg likte det du skrev om at Norgeshistorien er flettet inn i serien - det vil kunne gjøre den til en aktuell bok å ha i skolebiblioteket der jeg jobber.

  Takk for smakebiten , Mari : )

  Ønsker deg en fin fotballsøndag ; )

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, dez :)

   Det er ikke så mange bøker om samme karakterer i Isfolket altså. Nå har jeg ikke lest hele serien, men jeg leste de 27 første bøkene da jeg var 18 år gammel. Isfolket er en slags familiesaga, så noen dør, andre blir født. Vi får følge familien gjennom generasjoner fra første bok begynner på 1500-tallet til siste bok som har handling fra 1960-tallet.

   Sandemos serie er også historisk, det er noe jeg likte så godt ved hennes bøker(i tillegg til at jeg er veldig glad i det overnaturlige, i historier - jeg ser ikke ufoer eller snakker med små, grønne menn he he).

   Slett
 5. Jag gillar verkligen omslagen på de här böckerna :) Tyvärr känns det inte som att de någonsin kommer ut på svenska, men jag blir riktigt nyfiken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, jeg vet ikke helt hvor vanlig det er at norske romanserier blir oversatt til svensk eller vice versa. Omslagene er flotte :)

   Slett
 6. En fin smakebit :-) Jeg er jo også i gang med en serieroman selv om jeg ikke trodde jeg helt likte dem. Det kan være greit å få rusket litt opp i fordommene i blant! :-)
  Ønsker deg en riktig fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan det, da hjelper det å treffe på riktig serie :) Slik jeg føler at jeg har gjort denne gangen.

   Slett
 7. Takk for smakebiten:) Liker at du har funnet deg en serie Mari som du liker. Leser også på en serie "Maria av Svaneberg". Er blitt litt hekta:)Farligheten med serier:)Har hvert litt irritert over at hovedpersonen er så naiv og litt irritert at historien trekker så ut og at det ikke er så mye som skjer til tider. Men samtidig er jo alle seriene litt sånne til tider, varierer fra bok til bok. Men koser meg med lett underholdning og lettlest litteratur for en stund:) Fine mellombøker å ha liggende, spesielt når lesehumøret ikke er på topp. Ha en fin søndag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er enig i det at bøkene er supre når man ikke er helt i lesehumør eller kanskje når hverdagen er virkelig hektisk. Det har forresten vært få dødpunkter i serien om Ylva Alm så langt.

   Slett
 8. Låter som en spännande serie. tack för smakbiten. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er underholdene og forfatteren er flink til å holde tempoet oppe.

   Slett
 9. Så bra at du har funnet en serie som passer. :D Jeg burde gjøre et forsøk jeg også, kjenner jeg... Takk for smakebiten, og ha en strålende dag videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kjenner at jeg er glad for det selv også, Julie. Det har kanskje litt med å lære seg til hva man kan forvente av ulike typer sjangre/markedet de er rettet mot? I tillegg må det ha noe som fenger akkurat deg. Jeg kjenner faktisk at skrivestilen er veldig viktig for meg, noe jeg ble litt overrasket over. Det er mulig jeg har lagt fra meg en god historie fordi språket rett og slett ikke var godt nok.

   Slett
 10. eg har lest første bok i en del serier i år, men det var ikke noe for meg. kjedelig språk. men nattmannens datter og stina saga virket ganske bra da. har kikket litt på ylva alm og joda, den virker ok så ikke umulig at eg gir den et forsøk ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Stina Saga har jeg forsøkt meg på, fenget ikke, dessverre. Av de seriene jeg har lest føler jeg Ylva Alm peker seg ut :)

   Slett
 11. Så fint at du har funnet en serie du liker. Merker at det frister litt å kikke på denne serien.

  Håper du og poden har en fin dag med fotball. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Ann Kristin. Her koste både store og små seg.

   Flott å kunne friste flere, det hadde vært artig å høre hva andre som ikke ellers leser så mye serier syntes om Ylva Alm og co.

   Slett
 12. Dette er altså det aller beste felleskonseptet som fins her i bokbloggverdenen, Mari! Er så kjekt å klikke seg gjennom alle bidragene og bli kjent med så mange bøker og ikke minst de som blogger om dem. Godt jobba:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det varmer hjertet mitt at du syntes det, Karen :) Tusen takk!

   Slett
 13. Personlig synes jeg det er kjempeflott at seriebøker blir lest og blogget om :D

  SvarSlett
 14. Tack för smakbiten! Det är väl bra om man hittar en serie man gillar!

  SvarSlett
 15. Liker veldig godt at du har oppdaget serieromanene. Jeg tenker at serieromaner, selv om de har noen generelle like trekk, er veldig ulike. Har lest veldig mange serier selv, og ikke en er lik. Man har i utgangspunktet en serie for alle, noen fellestrekk finnes, men bredden og variasjonen innenfor sjangeren er stor.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det burde jo egentlig ikke komme som noen overraskelse på meg, for det er egentlig den filosofien jeg har om bøker generelt. Men det er visst ikke alltid så lett å leve etter sin egen filosofi ;)

   Nå ser det heldigvis ut til at jeg har fått et gjennombrudd i min utforskning.

   Slett
 16. høres spennende ut! Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 17. SV: Ja, det gör jag faktiskt! Ska bli riktigt roligt att läsa klart den och recensera :D

  SvarSlett
 18. En sen, men god takk for smakebiten:) Håper du hadde en fin helg i fotballens tegn!

  SvarSlett
 19. Så humoristiske smakebiter du har hatt de to siste gangene Mari, jeg lo høyt av denne smakebiten også jeg.

  Heidi.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.