RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

lørdag 8. september 2012

Bli kjent med: Catrine fra bloggen Bokorm med skrivekløe.

Jim Butcher, Scott Lynch, Gail Carriger, Neil Gaiman og Patrick Rothfuss
er blant forfatterne Catrine liker aller best.


"Bli kjent med bokbloggerne" er en fast spalte her på bloggen, her vil du bli litt bedre kjent med de forskjellige norske bokbloggerne. I dag er det Catrine fra bloggen Bokorm med skrivekløe som har tatt turen innomFortell oss litt om deg og bloggen din.
Jeg heter Catrine og bor i Bergen. Jeg jobber som administrasjonssekretær og oversetter, driver med irsk dans og er med i Bergen Skriveklubb, i tillegg til ørten hobbyer som lesing, skriving, fotografering og tegning. Bloggen min begynte som en personlig blogg, hvor jeg skrev om alt mulig. Jeg har alltid elsket bøker, men har hatt et litt ambivalent forhold til det å faktisk skrive om bøker pga påtvungne litteraturfag på universitetet. Men da jeg "oppdaget" bokbloggenes verden innså jeg at det ikke var bare én måte å skrive om bøker på, og da var det gjort. Bloggen handler for det meste om bøker, først og fremst fantasy, men også om skriving og litt av det som skjer i livet mitt.


Hvorfor er det så gøy å blogge om bøker?
Noe av det som er så gøy med bøker er at du får så mye mer ut av dem når du snakker om dem med andre. Andre har kanskje sett noe du ikke har merket, eller omvendt. Det er noe med det å ha en felles interesse å skrive om og diskutere som er veldig fascinerende. I tillegg legger jeg mye mer merke til detaljer i bøkene, som språket, persongalleriet og settingen, enn jeg gjorde før - det har vært litt som å gå fra svart-hvitt til farge. Så må jeg innrømme at jeg elsker det når folk faktisk vil lese bøkene jeg anbefaler.


Har du et mål med bloggingen din?
Jeg håper at jeg kan få folk til å få øynene opp for at fantasy er så mye mer enn Ringenes Herre og Harry Potter, men også at folk kan oppdage bøker de ellers ikke ville visst om. Selv får jeg veldig mange av bokønskene mine fra andre bokbloggere, og det er noe jeg vil gi videre.


Besøk Catrines blogg.


Skjer det noe spennende på bloggen nær fremtid som vi bør vite om? Ukentlige, månedlige eller sporadiske begivenheter på bloggen din som du har lyst til å fortelle oss om? Nå har du sjansen.
Jeg er med på de faste spaltene En Smakebit på Søndag og Boktema hos Anette på torsdagene, som jeg prøver å være med på noenlunde jevnlig. Jeg har ingen faste ting selv, men det er mulig det kommer en liten mini-giveaway snart ;)


Vi har alle en lang liste med favoritt bøker men klarer du å plukke ut fem bøker fra listen din og dele de med oss?
Det er vanskelig å plukke ut spesifikke bøker, siden mange av de jeg elsker aller høyest er del av en serie, og det er vanskelig å plukke ut bare én av dem. Men her er de fem som er mine favoritter nå for tiden.

World War Z av Max Brooks leste jeg nå nylig. "Intelligent zombie-bok" høres kanskje ut som en selvmotsigelse, men hans beskrivelse av zombie-apokalypsen foregikk og ble taklet er bare helt genial, og litt skremmende fordi det er så realistisk.
Soulless av Gail Carriger (serien Parasol Protectorate). Dette er min "comfort read" for tiden - den har luftskip, viktoriatid, vampyrer, varulver, gale vitenskapsmenn, heltinner med ben i nesa og ikke minst te. Den er hysterisk morsom, spennende og veldig bra skrevet.
The Painted Man av Peter V. Brett er en jeg går og gleder meg til å lese om igjen. Den beviser at det går an å være nyskapende og original selv om du skriver fantasy i en middelalder-lignende setting, og var uhyre vanskelig å legge fra seg.
American Gods av Neil Gaiman leste jeg for flere år siden, og levde meg så inn i den at halve dagen var gått uten at jeg visste om det. For meg er det et kvalitetstegn.
The Braided Path av Chris Wooding. Jeg elsker de fleste av bøkene til denne forfatteren, og denne boken (egentlig en trilogi) er original, velskrevet, mørk, tankevekkende og til tider ganske skremmende, men ikke av de åpenbare grunnene.


Har du en favoritt forfatter(eller kanskje flere)?
Flere er ordet. Jim Butcher, Scott Lynch, Gail Carriger, Neil Gaiman, Patrick Rothfuss, Stephen Deas, Chris Wooding, Adrian Tchaikovsky, Elizabeth Moon... Jeg har mange flere, men det er disse jeg mest venter og håper på nye bøker fra.


Er det en bok du lenge har tenkt at denne er virkelig god, skjønner ikke hvorfor ikke flere mennesker leser den?
Jeg er egentlig vant til at det er få som har hørt om bøkene jeg liker best, så jeg kunne ha listet opp ganske mange av bøkene mine her. Den jeg kanskje synes mest at andre burde få øynene opp for er Gail Carrigers Parasol Protectorate-serie, som begynner med Soulless og har fem bøker. Det er ikke så mange som har hørt om dem, virker det som. Det samme gjelder Chris Wooding sin Retribution Falls.


Leser du noe som enkelte ville sette merkelappen guilty pleasure på? Del det med oss, du er neppe alene om det.
Jeg har ikke så mange, faktisk. OK, så leser jeg fortsatt Astrid Lindgren, elsker dragebøker og YA og leser både det ene og det andre som andre kanskje ikke ville snakket like høyt om, men det er ikke så mange som faktisk er guilty pleasures. Det måtte i så fall være Jacqueline Carey sine Kushiel-bøker, både på grunn av innhold og fordi begynnelsen av serien (som er det de fleste har lest) er mye dårligere i kvalitet enn de bøkene jeg liker i serien.Hva slags forhold har du til lydbøker?
Jeg synes lydbøker som konsept er en veldig god idé, men selv er jeg altfor utålmodig til lydbøker. Jeg leser veldig fort, så jeg takler ikke helt at det av nødvendighet går saktere å høre på en bok enn å lese den. Er jeg ute og reiser hører jeg heller på musikk og lager mine egne historier, for å være helt ærlig.


Hva med e-bøker? Siden vi allerede er i gang med litteratur i forskjellig format mener jeg ;)
Jeg har ikke noen Kindle eller noe annet lesebrett, og trives egentlig best med bøker i papir. Jeg har nok litt samle-tendenser. Samtidig har jeg tenkt på å skaffe meg en Kindle, til å bruke når jeg reiser og lignende.


Har du noen gang plukket opp en bok fordi en annen bokblogger anbefalte den(hvis ja nevn gjerne en bok)?
Mange ganger. Jeg husker som regel ikke hvor jeg oppdaget bøkene først, men kan jo nevne Hounded av Kevin Hearne, Tithe av Holly Black og The Painted Man av Peter V. Brett.


Bruker du ditt lokale bibliotek? Fortell oss gjerne hvorfor/hvorfor ikke.

Altfor lite. Jeg har vel vært der én gang i år. Det er ikke det at jeg ikke liker å gå på biblioteket, men jeg er nok litt shopoholiker når det gjelder bøker. Jeg liker å eie dem og vite at de er der hvis jeg skulle få lyst til å lese dem igjen. Men stort sett husker jeg bare ikke på det, siden jeg jobber i en annen del av byen og bare går forbi en helt sjelden gang. Men jeg har store planer om å begynne å bruke det mer.


Del tre av dine blogg favoritter med oss.
Å, det er mange, men jeg skal prøve å velge ut tre...

- Read, Rant, Love - en av mine forholdsvis nye favoritter. Han skriver veldig bra, og har ganske lik smak i bøker.
- Migrating Coconuts - den aller første norske bokbloggen jeg fulgte. Hadde det ikke vært for hennes blogg er jeg ikke sikker på at jeg hadde begynt å blogge om bøker i det hele tatt.
- Betraktninger - jeg har endt opp med ganske mange nye bokønsker herfra, og det er både bøker jeg har hørt om og bøker som er helt nye for meg.Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

5 kommentarer:

 1. Så fint intervju med en annen blogger! Jeg leser en del andre bloggere, men plukker gjerne opp flere. (Mange å ta av!) Finner ofte nye bøker, andre kategorier enn jeg vanligvis leser. Det liker jeg. Du har en flott blogg, og jeg leser en smakebit på søndag hver gang.

  SvarSlett
 2. Har enda ikke fått somlet meg til å lese Soulless, men har den i bokhylla, så får vel lese den en gang :)
  Og det er alltid gøy med honorable mentions ^^, Flott intervju, skal sjekke de andre bloggene du linket til! :)

  SvarSlett
 3. "Bli kjent med" spalten er virkelig en fin måte å bli kjent med andre bokbloggere på. Supert!

  SvarSlett
 4. Koselig å bli bedre kjent med Cathrine :)

  SvarSlett
 5. Flott intervju:-) Kjekk måte å bli kjent med bloggerne på.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.