RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

torsdag 27. september 2012

Nota bene: Forfatterintervjuer og the rise of J.K. Rowling.


Flere ønsker å kaste seg på Sherlock Holmes bølgen, J.K. Rowlings nye bok og artige
forfatterintervjuer er noen av sakene i denne utgaven av Nota bene.

Nota bene er en sporadisk spalte her på Flukten fra virkeligheten hvor jeg deler bloggposter, artikler, blogger og annet snacks som jeg mener er verdt å merke seg.


J.K. Rowling
Det er faktisk aldeles umulig(ja, kanskje tilogmed ulovlig, hva vet jeg?) å skrive et innlegg 27.september 2012 uten å nevne at J.K. Rowling ga ut sin første bok myntet på voksne lesere i dag. Den britiske avisen The Telegraph har samlet sammen et knippe av anmeldelsene som har blitt skrevet om boken, The Casual Vacancy, i dag. Avisen har også en egen artikkel om amerikanske anmeldere som slakter Rowlings nyeste bok.

For å runde av alt snakket om Rowling må jeg anbefale alle å lese den "første siden av 'The Casual Vacancy'", jeg lo så godt da jeg leste den(ja, det er en aldeles herlig parodi).

Forfatterintervjuer
Det er få bloggere som evner å lage forfatterintervjuer som er like underholdende som jentene(og gutten) på Cuddlebuggery Book Blog. De skriver så humoristisk at for en som er glad i litt moro er det bare å bryte ut i begeistret applaus. Denne gangen er det the one and only Melina Marchetta som intervjues. Leste du intervjuet vil jeg gjerne høre hva du syntes om stilen bloggerne der benytter seg av!

Apropos intervjuer så har vår egen kjære Bokelskerinne(n) har intervjuet Ally Condie. Det er sånt jeg blir litt starstruck av. Condie har skrevet Matched - Cassias valg(min omtale finner du her) og Flukten, sistnevnte ble nylig gitt ut her i Norge. Matched skal forresten filmatiseres, Disney har rettighetene og har fått Twilight-regissør David Slade med på laget.

Nyheter fra bøkenes verden
Julie fra bloggen Julies bokbabbel har begynt en ny spalte hvor hun gir oss boknyheter. Løp og les, få siste nytt. Kun 10 øre pr. utgave!

Flere ønsker å modernisere Sherlock Holmes
Enda et selskap forsøker seg på å lage en moderne tv-serie med Sherlock Holmes, spilt av Jonny Lee Miller, i hovedrollen. Denne gangen er han akkurat kommet ut fra rehab. Lucy Liu(ja, en av englene til Charlie) har fått rollen som Watson og skal passe på at Sherlock holder seg unna alt annet enn en og annen lett smertestillende nå og da. Personlig mener jeg at det skal veldig mye til å slå BBCs nyeste serie om Sherlock, den er rett og slett knallgodt laget og tar vare på Sherlock Holmes essens fra de opprinnelige historiene til Sir Arthur Conan Doyle.

Allikevel så vil jeg gjerne se den amerikanske vrien på Sherlock. Her er en trailer:

Har du ikke sett BBCs versjon av Sherlock sier du? Neivel, da har du gått glipp av noe, men det er enda ikke for sent å se på serien(DVD-ene er å få kjøpt). Her er en liten teaser:

Ha en fortsatt fortreffelig aften!Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

5 kommentarer:

 1. Spennende nyheter :) Jeg liker at vi er flere som deler litt med ujevne mellomrom, for vi følger meg ulike plasser og plukker opp forskjellige ting. Og tusen takk for link! Jeg intervjuet Condie på epost gjennom forlaget, men jeg snakket med henne under en forfatterfrokost på bokbloggertreffet på BEA. Hun var faktisk litt sjenert.

  SvarSlett
 2. Bra nyheter:) Har reservert J.K Rowling sin nye bok:) Føler jeg må lese den etter jeg har lest HP serien:)

  SvarSlett
 3. Åh, jeg digger den engelske, moderne Sherlock! Første sesong gikk ned på høykant for en stund siden, og nå går jeg og hungrer etter den neste... Sukk!

  SvarSlett
 4. Jeg gleder meg til bloggerne begynner å lese voksenrowling, har ikke noe lyst selv, men er like fullt nysgjerrig.

  SvarSlett
 5. Åh, nå gleder jeg meg ekstra til Rowling sin siste bok!
  Spalten hos Julie er interessant, og vel, i det store og det hele er NotaBene en fint spalte for å oppdatere seg innen bokverdenen :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.