RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

onsdag 12. september 2012

Ny Twilight?
Blodige vampyrer i "den mest sexy kjærlighetsromanen du kommer til å lese i år".

Stephenie Meyers Twilight-saga var ikke verken tøff eller blodig nok for 18 år gamle Abigail Gibbs fra England.Kveldene og nettene ble tatt i bruk da 16 år gamle Abigail lot seg inspirere til å skrive sin egen vampyrroman. Foreldrene var ikke vilt begeistrert for dette, men jeg tviler sterkt på at de klager spesielt mye nå etter at datteren solgte rettighetene til sin første roman og en oppfølger for et sekssifret beløp til HarperCollins UK. Etterhvert som historien skred frem lastet Abigail Gibbs opp kapitelene på nettstedet Wattpadd. Vampyrhistorien fikk svært mange besøkende og etter 17 millioner treff oppdaget HarperCollins Abigail Gibbs vampyrroman The Dark Heroine: Dinner With A Vampire.

Abigail har nå begynt på universitet hvor hun studerer engelsk litteratur. Hun er allerede halvveis i oppfølgeren, men har bestemt seg for å fokusere på studiene og kun skrive i feriene. Selv håper hun på at oppfølgeren skal være klar til neste sommer.

I følge Daily Mail beskriver forfatteren selv boken som "the sexiest romance you'll real this year.", jeg må innrømme at denne typen romance frister meg 1000 ganger mer enn 50 Shades of Grey av E.L. James(les hva bokbloggerne mener om boken her).

Kommer du til å lese The Dark Heroine: Dinner With A Vampire? Kjenner jeg meg selv rett så må jeg nok finne ut av hva dette er for noe. Det kan være knallbra og det kan være skikkelig dårlig. Forlagene satser som aldri før på forfattere som har hatt suksess med å publisere egne historier på internett, noen ganger finner de en diamant, andre ganger er det bare kråkesølv.

Er du nysgjerrig på boken?
Les et utdrag av den på Wattpad.

Boken kommer i paperback i oktober, men kan kjøpes som e-bok allerede nå.

Kilder:
Daily Mail
Metro
The Guardian
Huffington Post


Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

35 kommentarer:

 1. Takk for tips.. Aldri hørt om denne før.. Men som du sier sjølv.. Blitt nysgerrig nå og mulig jeg må sjekke ut sjølv hva dette er for noe :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig, Line :) Jeg er veldig nysgjerrig, er det god underholdning eller er det Twilight-oppgulp? Det blir det spennende å finne ut av.

   Slett
 2. Høres jo spennende ut, får lese litt om den etterpå. Er veldig lei av alt som går i samme tralten som alt annet, men om jeg tror at denne kan by på nytt så kan det hende jeg må lese litt...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det varierer veldig fra forfatter til forfatter syntes jeg, noen kan ta gode gamle ingredienser og allikevel lage historien til sin egen på en god måte. MEN, jeg forstår godt hva du mener ;)

   Slett
 3. Jeg vet ikke, jeg får vel kanskje lese den. Siden jeg synes det er viktig å støtte unge forfattere:) Egentlig er jeg litt lei vampyrer. Så egentlig forholder jeg meg bare til en vampyr serie for øyeblikket ( Bloodlines), men går jo an å ta en titt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en stund siden sist jeg leste om vampyrer, faktisk så har jeg kun lest en bok hvor det var vampyrer tilstede i historien i år. Jeg blir egentlig ikke lei, håper alltid på noe nytt og spennende.

   Slett
 4. Denne skriver jeg opp, jeg! Lenge siden jeg har lest noe lett. Jeg har lest alt som har kommet ut av The Sookie Stackhouse series, en ungdomserie som heter Animorphs har jeg lest (to ganger) ferdig for leeeenge siden. Jeg prøvde meg på en vampyr-serie som heter Den sorte dolks brorskap" og den syntes jeg var helt forferdelig klein. Jeg leste bare den første boken og har tenkt litt på det i det siste at om jeg føler for å lese chic lit igjen mellom de tunge kunne jeg jo prøve å lese den serien ferdig.

  I motsetning fra mange andre voksne så koste jeg meg med Twilight-serien og syntes de var gode bøker. Fryktelig spennende og jeg var fengslet i historien hele veien. Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg koste med de bøkene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig å høre det er flere der ute som liker twilight serien bøkene, likte de godt jeg også når jeg leste de:)

   Slett
  2. Oi, Animorphs så ut til å være en anderledes serie, Heidi. Første bok er herved lagt til min ønskeliste på Goodreads.

   Jeg har den første boken i "Den sorte dolks brorskap" stående her. Jeg vant den i en konkurranse hos Cappelen Damm for noen år tilbake, men den er enda ulest.

   Twilight likte jeg, eller rettere sagt så slukte jeg de tre første bøkene i en fei. Den fjerde boken derimot var en gedigen skuffelse. Jeg lot meg underholde av sagaen, men jeg ser i ettertid at er mange problematiske sider ved den.

   Slett
 5. Så spennende den hørtes ut, håper den er bra:) Skal følge med om det kommer noen omtaler av den de nærmeste dagene for den fikk jeg lyst å lese:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vanskelig å motstå fristelsen kjenner jeg, det er jo så enkelt å bare handle den fra Amazon og inn på lesebrettet...

   Slett
 6. Høres interessant ut, så denne skal jeg merke meg. Takk for tips.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig, Anita. For min del er det umulig å ikke bli nysgjerrig når en så ung forfatter nesten over natten opplever en slik suksess. At det er i min favorittsjanger skader jo heller ikke.

   Slett
 7. Nå ble jeg nysjerrig:) Må få sjekket denne her ut:)

  SvarSlett
 8. Takk for tips! Ettersom jeg leser bortimot alt jeg kommer av denne type litteratur, så skal jeg absolutt lese den! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis du leser boken en dag, Marit Leonie, så må du gi oss en tilbakemelding på hva du syntes om den.

   Slett
 9. Tviler sterkt på at dette er noe for meg, men det er jo morsomt for den unge forfatteren! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det helt klart, Julie. Det er ikke så veldig mange som kan skryte på seg et slikt eventyr som 18-åringer.

   Slett
 10. Spennende tips, ja dette kan jo virkelig slå ut begge veier ;) Og tusen takk for innmari koselig kommentar hos meg i går. Jeg kommer til å legge ut nye tips på Norges Nettfavoritter med jevne mellomrom, og du skal ikke se bort fra at det kommer anbefalinger til e-bokhandler etterhvert :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syntes det var utrolig kult at du har blitt plukket ut til dette. Skal Posten åpne dette for alle eller vil det være utvalgte bloggere som anbefaler butikker, vet du det? Hvis det kun er et utvalg så håper jeg inderlig vi får se en stor variasjon av bloggere og ikke en veldig stor overvekt av bloggere innenfor noen få nisjer(slik som f.eks. 50 blogger som anbefaler butikker om sminke).

   Slett
 11. Hmm, dette var jo litt fristende! :-) Jeg er egentlig ingen vampyrfan, men det finnes alltid unntak til regler :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du hører det nok om det er noe som må settes på ønskelisten ;)

   Slett
 12. Så bra innlegg, Mari - ble veldig fascinert av å lese om selve forfatteren og om hvordan hennes lidenskap for å skrive har ført henne dit hun er i dag.

  En super påminnelse om å gjøre det man elsker å gjøre : ))

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jeg helt enig med deg i, dez :) Man må stå på for det man liker og har tro på.

   Slett
 13. Og kjenner jeg meg selv rett må nok også jeg finne ut hva denne bokserien dreier seg om, virker veldig spennende da!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det syntes jeg også, men jeg er redd det kan være en flopp. Hvor god den er får tiden vise :)

   Slett
 14. Håper du skriver om den etter hvert, så kan jeg gjøre meg opp en mening om den er verdt å lesing. Det virker jo interessant da, og omslaget er fint - men jeg har hatt en liten vampyroverdose.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke lest om vampyrer på en god stund, så nå er jeg klar for en ny runde ;) Skal si i fra jeg.

   Slett
 15. Spennende! :) Denne må jeg sjekke ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den høres spennende ut ja, bare forfatteren har klart å lage en ny historie(dvs. ikke en ny Twilight, men noe eget).

   Slett
 16. Om du er lei "snille" vampyrbøker må du lese "The Strain". Den er av den gamle typen, i en moderne setting. Jeg må nok legge denne boken du skriver om til listen min, jeg begynner selv bli lei Twilight og kopier av den. Takker for tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at du nevner nettopp den boken. Jeg har en norsk lesekopi stående her, fant den på den lokale bruktbokbutikken tidligere i vår. Trusselen heter den vel på norsk tror jeg :) Tusen takk for tips!

   Slett
 17. Denne ble jeg kjempenysgjerrig på! Spent på om den kommer på norsk også! :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.