RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 23. september 2012

Ready Player One - En smakebit på søndag.

For noen uker siden oppdaget jeg bloggen til den norske forfatteren Jon Ewo. På bloggen skriver Jon en del om bøker han har lest og jeg ble glad da jeg så at han leser mye fantastisk litteratur. Omtalen hans av boken Ready Player One av Erneste Cline var rett og slett for fristende! Jeg måtte bare ha tak i den boken.Som de aller fleste sikkert har fått med seg var det Bokbloggtreff i Norge forrige helg. De flotte damene som trommet sammen denne herlige begivenheten hadde samarbeidet med forlagene slik at vi fikk med oss noen godbiter hjem. En av bøkene som lå på smørgåsbordet var nettopp Ready Player One, da var det selvsagt ikke tvil i mitt hjerte om at denne skulle adopteres av meg. I dag har jeg med en smakebit som er litt lengre enn vanlig, den er hentet fra bokens side 23(vil du forresten lese Jon Ewos omtale så finner du den her):

Jeg valgte en episode av Fem i familien, en situasjonskomedie fra åttitallet om en middelklassefamilie som bodde sentralt i Ohio. Jeg hadde lastet ned serien fordi den var en av Hallidays favoritter, og jeg regnet med at det kunne være en sjanse for at noen spor som hadde med jakten å gjøre, kunne ligge skjult i en av episodene. Jeg ble avhengig av serien med det samme og hadde nå sett alle 180 episodene, flere ganger. Jeg ble aldri lei av dem.
     Når jeg satt der alene i mørket og så på TV-serien på laptopen, så jeg alltid for meg at det var jeg som bodde i det varme, opplyste huset, og at de smilende, forståelsesfulle menneskene var min familie. Det var aldri noe så galt i verden at vi ikke kunne ordne opp i det i løpet av en enkelt halvtimes episode (eller kanskje en dobbeltepisode, hvis det var virkelig alvorlig).

Det var en ganske treffende beskrivelse av denne typen serier. Selv skal jeg innrømme at Fem i familien var godt likt av en ung TV2 seer engang på 90-tallet. Sangen gjør meg fortsatt glad(og er det rart at unge jenter likte Michael J. Fox? sverme, sverme):


Liker du boken du leser på denne helgen?

Svensk, dansk eller norsk blogger? Alle er velkomne til å delta(eller bare lese om man heller vil det) på denne ukentlige bloggutfordringen . Oppdag spennende bøker og finn nye bloggfavoritter.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
 • Skriv en bloggpost hvor du deler noen valgfrie setninger fra boken du leser nå.
  OBS! Vennligst ingen spoilere. Legg inn linken til ditt innlegg i linkefunksjonen på denne siden for å få besøk av andre "En smakebit på søndag"-deltakere/lesere.
 • Du behøver ikke å følge noen fast formel på innleggene dine, her er det bare å slå seg løs :) 
 • Twitrer du postene dine så bruk gjerne hastagen #smakebit.
 • Utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.  Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

25 kommentarer:

 1. Fem i familien var en stor favorit hos mig också. Och jag var väldigt förtjust i Michael J Fox ända upp i sena 90-talet (är nog egentligen fortfarande :)).

  SvarSlett
  Svar
  1. Slike ungdomsforelskelser dør vel egentlig aldri? ;)

   Slett
 2. Den serien husker jeg godt og jeg har også litt sansen for Michael J. Fox! Tusen takk for fin smakebit, Mari:-)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig, Beathe. Håper du har hatt en riktig fin søndag :)

   Slett
 3. Gleder meg til å lese denne boka! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg satser på at vi begge gjorde et godt valg da vi plukket med oss denne boken, Julie :)

   Slett
 4. Så gøy du leser Ready player one! Jeg likte hvert fall boken veldig godt når jeg leste den. Selve tanken på å bruke "dataspill" på denne måten, fant jeg veldig spennende. Tusen takk for smakebiten og ha en flott søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så langt har jeg ikke sett en negativ omtale, så jeg er veldig spent på om min blir den første. Så langt ser det lovende ut ihvertfall :)

   Håper du har hatt en trivelig søndag!

   Slett
 5. Jeg har endelig slengt meg med på smakebiten for første gang jeg også! TV-serien Fem i familien har jeg ikke sett men smakebiten din fikk meg til å tenke på 7th Heaven som gikk på TV2, jeg husker jeg så den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hurra :D 7th Heaven så jeg også litt på, husker så godt den utrolig sjarmerende jenta som spilte lillesøsteren i familien. Det er helt utrolig at så små barn klarer å spille rolle på den måten.

   Slett
 6. Det var ingen serie jag följde men Tillbaka till framtiden älskade jag;-)
  Tack för smakbiten från boken!

  SvarSlett
  Svar
  1. De filmene husker jeg veldig lite av(annet enn at jeg har sett dem), kanskje det er på tide å se dem igjen? :)

   Slett
 7. Jag vill jättegärna se Fem i familjen, eftersom jag är lite förtjust i Michael J. Fox. Läste hans första självbiografi - Lucky Man - förra året och den kan rekommenderas :)

  Tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for anbefalingen! Den skal jeg huske på.

   Slett
 8. Jeg likte denne boken kjempegodt! En av de bedre bøkene jeg har lest. Særlig hvis du har vokst opp på 80-tallet. Her har du alle referansene til TV-spill, Star-Wars, film og serier. Bra spenning og fint driv var det også. Det jeg likte best var vel at den var veldig nostalgisk for meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er 1983-modell, så jeg er jo delvis vokst opp på 80-tallet ihvertfall. Så langt virker det som en spennende bok, men jeg er ikke så langt at historien egentlig har rukket å begynne ordentlig.

   Slett
 9. Las denne for ei stund sidan og syns den var riktig bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Etter å ha lest i kommentarfeltet her er forventningene mine til bokens fortsettelse intet mindre enn skyhøye ;)

   Slett
 10. Denne gleder jeg meg til :-) Tusen takk for smakebiten, Mari!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra, ble den med deg hjem fra treff også?

   Slett
 11. Å som jeg savner Family Ties. Husker jeg var en fast seer da den gikk på tv. Ønsker den i reprise. *nostalgisk*!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var jeg også, det er flere ting i denne boka som man kan bli litt nostalgisk av(som Frank også har nevnt i en kommentar lenger opp i kommentarfeltet her).

   Slett
 12. Jeg er enig i at smakebiten din satte nostalgiske følelser i sving! Håper hovedpersonen i boka di fant noen spor i de 180 episodene med Family Ties. Uansett virker det som han hadde en hyggelig stund :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Han hadde det nok veldig fint mens han kikket på disse episodene, han hadde sårt behov for å rømme til litt hverdagslig familieglede.

   Slett
 13. Hei - glemte å legge igjen link til smakebiten min denne uka! *Vimsehode* :)

  Her er teaser'n min fra Beautiful creatures:
  http://myhappybitsandpieces.blogspot.no/2012/09/a-teaser-from-beautiful-creatures.html

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.