RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

torsdag 20. september 2012

Tips og triks: Søkefunksjon på blogg.

Har du en søkefunksjon på bloggen din? Hvis du har en søkefunksjon, er den plassert på en slik måte at den er lett tilgjengelig for leserne dine?

 


Hvorfor bør du ha en søkefunksjon på bloggen din?

Det er kanskje ikke alle som tenker over hvor viktig det er å ha en søkefunksjon eller kanskje man bare ikke har lagt merke til at det ikke finnes en søkefunksjon tilgjengelig på bloggen. Enhver blogg bør få på plass og ha en godt synlig søkefunksjon. Dette er praktisk for alle som kikker innom bloggen din og vil ha mer av deg og dine innlegg. Kanskje lurer leseren på om du har lest akkurat den bestemte boka eller om du har nevnt noe om XXX forfatter(dette kan gjelde klesplagg, sminkeprodusent osv. alt ettersom hva slags blogg man har, søkefunksjonen er nyttig  for alle, ikke bare bokbloggere) på bloggen din. Da vil han eller hun gjerne gjøre et kjapt søk og da blir man veldig glad når man raskt og enkelt finner frem til søkefunksjonen på siden.

En søkefunksjon kan også være praktisk for deg som bloggeier om du leter etter noe spesielt blant alle innleggene du har publisert på bloggen din.

Har du allerede en søkefunksjon på bloggen?

Har man allerede en søkefunksjon kan det være lurt å titte innom bloggen for å sjekke om søkefunksjonen er lett tilgjengelig på forsiden. Når jeg skriver "lett tilgjengelig" mener jeg at de besøkende ikke skal måtte scrolle seg nedover siden for å lete etter søkefeltet.

Å søke på nettsider hvor det ikke finnes en søkefunksjon

Er man innom en blogg eller en nettside som mangler en søkefunksjon så er det fortsatt mulighet er for å finne det man leter etter. Det er ikke like enkelt som å søke rett på siden, men en fin mulighet som kanskje ikke alle er klar over. Jeg skal forsøke å forklare hvordan dette kan gjøres. Besøk Google, i søkefeltet der skriver man så hva man er på jakt etter(akkurat som ved et hvilket som helst vanlig søk) og føyer til følgende site:www.settinnønsketwebadresseher.com

Syntes du søkefunksjonen er viktig eller er det ikke så farlig for deg? La gjerne høre fra dere i kommentarfeltet.


Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

36 kommentarer:

 1. har liksom ikkje tenkt over det ...men nå når du sier det kanskje eg burde ha det ja :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør ihvertfall sitt til at leserne leser flere av innleggene våre :) Det er jo alltid hyggelig.

   For meg personlig er det veldig flott for jeg vil ofte lese mer når jeg først er innom en blogg. Da hender det jeg tenker har vedkomne lest noe av den forfatteren også tar jeg et lite søk for å se om vedkomne har det og viss så hvilke erfaringer han eller hun har gjort seg med forfatterens bøker.

   Slett
 2. TAKK !!!
  Jeg var "helt sikker" på at jeg hadde søkefunksjon hos meg selv. Jeg benytter jo funksjonen hos andre! Snakker meg om å være blind for egne mangler... Takker for tipset :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du fant ut av det på grunn av meg da! :D

   Jeg lurte litt på om jeg burde nevnt at de av oss som har utført plastisk kirurgi på bloggen burde være litt ekstra obs. Da har man kanskje hatt funksjonen der også har den blitt borte mens vi har fiklet med et eller annet.

   Slett
  2. Ja det er et godt tips! Jeg hadde tidligere en annen blogg med søkefunksjon, men vet at jeg nok hele tiden har hatt valget utelatt på denne. Det er imidlertid fort gjort når man er inne og mekker med layout at disse (på blogspot ihvertfall) "firkantene" med koder flyter litt rundt.

   Slett
  3. Helt klart... og er man litt ekstra distre(som det hender jeg er) har man plutselig trykket "Remove" på en ting man egentlig ikke ville slette he he.

   Slett
 3. Eg har søkefunksjon, og syns det er praktisk for min egen del også. Har aldri tenkt over plasseringa og måtte inn på bloggen og sjekke kor min er. Syns sjølv den er greit plassert under teksten om meg sjølv, men viss nokon klikker seg inn og kikker må dykk gjerne sei ifrå om den er dårlig plassert:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den går til nød, Elida ;) Det var bare et lite forsiktig rull på musa også var søkefunksjonen der. Jeg vil tro de fleste finner frem til den relativt raskt, den ligger jo ganske høyt oppe.

   Slett
 4. Må innrømme jeg ikke har tenkt noe særlig over dette, men nå er det kanskje på tide å få det på plass? Godt tips :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Kasiopeiia :) Da må jeg selvsagt inn for å boltre meg i søkefeltet ditt straks det er på plass ;)

   Slett
 5. Tusen takk for det supre tipset, Mari! Det har ligget og luret litt i underbevisstheten min at jeg burde hatt en søkefunksjon, men så har det liksom aldri blitt...Men nå er det fikset :):)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hurra! :) Og bare hyggelig forresten.

   Slett
 6. Jeg har søkefunksjon, installerte det etter at jeg så hvor stor nytte jeg hadde av det på andre sine blogger. Bruker det ofte når jeg besøker en blogg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Samme her, så derfor syntes jeg det var en god idé å ta det opp nå :)

   Slett
 7. Jeg synes søkefelt er et must på blogger. Også for min egen del som bloggeier, for det er jammen ikke alltid så lett å finne igjen ting når det blir noen hundre innlegg. På forrige bloggdesign tror jeg søkefunksjonen forsvant og jeg fikk aldri rotet meg til å ordne det, så når jeg lagde nytt design nå nylig så var jeg bevisst på å få med søkefunksjonen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er neimen ikke lett å finne igjen selv blant egne blogginnlegg. Jeg nærmer meg raskt 800 innlegg og det er ikke bare bare å finne frem til det man er på jakter etter. Derfor er søkefunksjonen gull verdt for bloggeiere også som du påpeker :)

   Slett
 8. Fint at du nevner det, den har jeg savnet hos enkelte bloggere!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå tror jeg allerede en del bloggere har lagt det til, så da gleder vi oss over det :) Da kan vi søke til vi blir blå.

   Slett
 9. Jeg hadde ikke overlevd uten søkefunksjon i bloggen min. Bruker den mye, har tross alt over 7 1/2 år med innlegg å finne fram i.

  Synes det er kjekt i andres blogger også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så kjekt! I love søkefelt ;)

   Slett
 10. Har det selv, er veldig nyttig når jeg skal finne bøker jeg har skrevet om tidligere på min egen blogg:) Er også ofte å søker hos andre etter anmeldelser jeg ikke har rukket å lese samme dag de kom ut:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør jeg også, søker gjerne etter bøker jeg vurderer å kjøpe. Har en blogger jeg liker anmeldt og likt den er det enda større sjanse for at jeg kjøper boka.

   Slett
 11. Veldig godt tips,Mari! *iler inn på bloggen min for å se om jeg har og eventuelt hvor den ligger* Bruker den selv på blogger innimellom så tusen takk for tips!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den hadde jeg tatt vekk av en eller annen grunn,men er nå på plass igjen. Thanks!

   Slett
  2. Supert! Alle hjerter gleder seg :)

   Slett
 12. He he; jeg trodde jeg hadde søkefunksjon, men det viser seg at den var vekk. Nå er den på plass igjen, så takk for tips og råd, Mari :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har jeg tilogmed testen den hos deg, Silje. For å være ærlig så har jeg ikke lagt merke til at den mangler hos deg(har bare søkt rett i adressefeltet på Google Crome ved behov), men nå så jeg veldig godt at den var der. Brukte den for å finne omtalen din av Beautiful Creatures anmeldelsen din :)

   Slett
 13. Kjempebra du har sånne innlegg Mari! Jeg har "ommøblert" litt på bloggen så søkefeltet mitt var forsvunnet laaaaaangt ned på sida.

  Søkefelt er kjempebra! Bruker det veldig mye når jeg besøker blogger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Karete :) Jeg liker veldig godt å få smarte tips selv, da tenker jeg som så at det er det sikkert flere andre som kanskje kan sette pris på også. Spesielt når det er noe som er kjekt for bloggen man har.

   Slett
 14. Søkefunksjon og gode etiketter (har sviktet litt her) er viktig. Jeg har min øverst på bloggen min og liker veldig godt at andre har det også. Gode gjenfinningsmuligheter ligger en bibliotekars hjerte nærmt;-)

  SvarSlett
 15. Så fint at du tar opp dette, Mari! Jeg har savnet gode søkefunksjoner hos svært mange bloggere. Noe annet jeg savner er lister over bøker folk har omtalt (gjerne på forfatter), med hyper-linker til selve bokomtalene. Slike lister gjør det enkelt å skaffe seg en oversikt over hva en blogger egentlig leser - dvs. om dette er en blogg jeg ønsker å bruke tid på (mtp. mulig sammenfall i interesser innenfor litteraturen). Jeg så også at noen her nevnte etiketter. Å ja! Etiketter er helt supert! Og gjerne en "sky" eller to på temaer også!

  SvarSlett
 16. Søkefeltet er viktig! Jeg har det nesten øverst, og har hatt det der nesten hele tiden. Bygger opp bloggen min slik at de funksjonene jeg selv bruker mest (både hos meg og andre) er lett tilgjengelig. Bruker søkefeltet mye. Særlig når jeg mener å huske at en blogger skrev om en bok for leeeenge siden. Da er søkefeltet gull verdt. :P Detaljerte og presise tags er også veldig, veldig hjelpsomt, som Silje nevner over her. Forfatter, boktittel og navn på evt serie anser jeg som et minimum. Utrolig nyttig.

  SvarSlett
 17. Takk for at du ga meg det lille dyttet, Mari! jeg er veldig glad for at du deler kunnskapen din - det er gull verdt for nybegynnere som meg :)

  SvarSlett
 18. Jeg har ofte brukt søkefunksjonen på andre blogger, men jeg har ikke tenkt på å ha en slik funksjon på min egen blogg. Takk for påminnelsen, jeg har fikset det nå :)

  SvarSlett
 19. Nå har jeg også lagen en søkefunksjon på bloggen. Igjen. Jeg hadde en før men da jeg har fikset litt på ting glemte jeg å legge den til igjen etter "oppryddningen". Søkefunksjon er kjempe snedig! Jeg har savnet det på MANGE blogger. Spesielt da jeg alltid linker tilbake til innlegg som har inspirert meg. Kjempe fint at du kommer med tips og slikt, det setter jeg pris på ;-)

  Jeg lurer på om du kunne skrive om "Link tool by inlinkz.com" og hva det er for noe, hvordan man bruker det, hva det er "godt for" og om det koster penger osv? Jeg har prøvd å finne det ut selv men lurer veldig på om man må ha store datakunnskaper for å få det til.

  Heidi

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.